Camda Gezinen Küçük Canlılar?


DenizzozÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2018
İl: Yurtdisi
Mesaj: 122
DenizzozÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2018 19:58
[QUOTE=HKN_ESK]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208838/140920181928281.jpg[/IMG]

Hydra galiba. Diğerlerinden bi boy büyük olanı bu resimdeki gibi[/QUOTE]

Hidra aslında gözle görülmesi çok zor olan bir canlıdır. Ama eğer hidra olduğundan eminseniz bu yazıyı okuyun derim.

[ALINTIDIR]

Akvaryum ortamında en sık camlarda ve zeminde gözlemlenir. Bir kere musallat olmuşsa kurtulması çok zordur. Akvaryumunuzdaki temel besinleri; cycloplar ,su pireleri (daphnia) , diğer gözle görünmeyen canlılardır. Tamamen yoketmek istiyorsanız zahmetinede katlanmalısınız. Komple akvaryum suyunu boşaltıp ,kumunu ,camını ,aparatlarını çamaşır suyu karışımlı su(litreye 1 kapak) ile iyice ovarak temizlenmelidir,akabinde durulama işi itinayla yapılmalıdır. Çamaşır suyu hariç başka tür deterjan veya kimyasalları akvaryumunuzun hiç bir bileşenine bulaştırmamalısınız. Bu diğer canlılarınız için büyük risk teşkil eder. Bitkilerinizi de yeniden akvaryuma almadan önce 1 litreye 1 çay kaşığı tuz karıştırdığınız solüsyonda birkaç dakika kadar bekletmeniz temizliğin anlamını dahada güçlendirecek. Geniş yapraklı bitkilerinizin yapraklarını elinizle süpürür gibi sıyırarak varsa buradaki oluşumunda yokolması sağlanır. Su birkaç gün berrak tutulmaya çalışılırsa gözden kaçan birkaç hidrada açlıktan ölecektir.Unutmayınızki besin kaynağı mikroorganizmalardır.

Benim gibi sıfırdan başlamaya gönlünüz elvermiyorsa kontrol altında tutmakta bir çözümdür. Haftada bir camdaki hidra grubunu diş fırçası ile süpürüp ,zemindeki kumu kalem gibi birşeyle tarla sürermiş gibi sürüyorum. Bu sayede gözle görülür ciddi bir temizlik yapmış oluyorum.Rahatsızlık verecek kadar çoğalamıyorlar.

Beğenenler: [T]208838,HKN_ESK[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HKN_ESKÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2018
İl: Eskisehir
Mesaj: 20
HKN_ESKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2018 20:05
Bu kadar zor mu kurtulması? Akvaryumu tekrar kurmak zor iş şu an için çünkü yeni aldığım balıklar daha akvaryuma yeni yeni alışmaya başladılar. Andazol uyguladım umarım bu canlılardan kurtulurum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir