Calvus ve Leleupi Resimli Sorular...


lynxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/01/2007
İl: Ankara
Mesaj: 355
lynxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2007 03:11
Gecenin bir vaktinde aklıma takılan bir kaç soru var yardımcı olursanız sevinirim.
1. olarak aşşağıdaki leleupilerin cinsiyet ayrımı kesin olarak yapılabilirmi tek emin olduğum sağ alt taraftakinin erkek olduğu cünkü kum kazmakta.

2. olarak aşşağıdaki black calvusun üreme ihtimalinin olacağını sanmıyorum ama bu boydaki bir balığın bölge sahiplenmesi kabuğun içindeki kumları dışarı atması diğerlerini yuvaya yanaştırmamaya çalışması normal bir davranışmıdır ?

3. ve son olarakta aşşağıdaki erkek leleupim 2 tane saksı olmasına ragmen kırmızı mercanın arkasını kazdı ulu orta bir yerde duruyor resmen farz edelim eşleşti ve yumurta döktüler yavruları nası çıkaracağım?



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

halonganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/01/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2194
halonganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2007 08:44
  1. Sağ alttaki leleupinin kafa yapısının ve vücut yapısının diğerlerine göre iri olması bende erkek olabileceği izlenimini uyandırdı. Diğerleride dişi.
  2. Calvus bölge edinen balıklardır. Kendine bölge ve yuva edinmek için kabuğu temizliyor. Kabuğu temizlemesi sadece üremeyi istediğine işaret değil, ayrıca o kabuğu sahiplendiğinin bir göstergesidir.
  3. Leleupilerde bu gibi durumlar zaman zaman ortaya çıkabiliyor. Erkek leleupi mercanın arasını daha sığ ve güvenli bularak yuva yapmıştır. Yavruları ayırma işine gelince biraz zorlanacaksınız. Yavruların veya yumurtaların yenmemesini istiyorsanız. Büyük balıkları ayrımanızı tavsiye ederim. Cavuslar vücutlarına darbe almayı kabul ederek yumurtaları yemeye çalışacaklardır.

Saygılarımla...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir