Büyük Irk Cichlid Tankım ' Amerikanlar & diğerleri'


batuhanbayramÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,14686[/C] [B]2776,2[/B] [C]2,3,14686[/C]
Kayıt: 11/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4498
batuhanbayramÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2013 12:04
     Balıklarınız çok güzel duruyor Aykut Bey. Maşallah diyelim. Akvaryumunuzda ise doğallığı bozan çok fazla etken var ve mağlesef hoş görünmüyor. Birkaç öneride bulunmak isterim naçizane. Uygularsanız daha görsel bir akvaryumunuz olacağını düşünüyorum.

   İlk önce hava kabarcıklarından kurtulmalısınız. Artık hava motoru kullanımı nerede ise kalkmak üzere. Hem doğallığı çok kötü etkiliyor hem de gereksiz bir aparat bence. Su yüzeyini dalgalandıran dış filtre çıkışı ile çok daha etkili oksijen sağlanır ve dalgalanan yüzey sayesinde doğal bir görüntü oluşacağı gibi yüzey yağlanmasının da önüne geçilmiş olur.

    Akvaryumunuzun arkasındaki duvarın rengi çok güzel. Ben olsam hiç fon yapıştırmam. duvar ile akvaryum arasına bir ışık kaynağı koyarım. Göreceksiniz harika bir derinlik elde edeceksiniz. Ayrıca akvaryum içindeki kayalar hem konsepte uymamış hem de renk olarak yanlış seçilmiş gibi. daha yuvarlak hatlı kayaları köklere yakın noktalarda kuma gömülü olarak kullanmak güzel olur. ayrıca büyük bir iki Red moor eklemek de gerekir. Aydınlaymayı daha CRI sı yüksek flolarla yaparsanız balıklarınız daha doğal renklerde görünür.  Anubias ve java fernleri de kuma gömmemeniz lazım. onları dalların köklerine sararak kullanırsanız bitki sağlığı için yerinde olur.  

   Biraz fazla eleştirdim gibi , kusuruma bakmayın. Dost acı söyler diye düşünürseniz sevinirim. 

Tebrikler...

    

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MURAT ARSLANÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 199
MURAT ARSLANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2013 16:39
Masallah.
yanlız akvaryum aydınlatması olarak ne kullanıyrosunuz bılgı verırmısınız ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquaykutÇevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 102
aquaykutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2013 21:39
Batuhan Bey,

Vakit ayırıp değerlendirme yaptığınız için teşekkürler. Tankta düzeltilmesi gerekenler var ve ben de doğal görünmesinden yanayım kesinlikle. Bitkili ve resif yapmış biri olarak fon kullanmak ve cansız dekor malzemeleri bile kullanmak bana da çok hoş gelmiyor. Akvaryumun daha doğal ve bu balıkların saklanma ihtiyaçlarını giderecek bir hale gelmesi için çalışıyorum. Fikirleriniz de bana yardımcı olacaktır.

Oksijen artışı için akıntıyı kısa kenardan akvaryumun boyuna, su yüzeyine vuracak şekilde konumlandırmıştım. Hava kabarcıklarını da tek noktadan aslında çok kötü görmediğim ve akvaryum içinde az da olsa su hareketi sağladığı için  kullanmıştım. Bitkileri de toprağa gömmedim, kökleri dışarıda bıraktım ama resimlerde tüm detaylar görünmeyebiliyor :)




[QUOTE=MURAT ARSLAN]Masallah.
yanlız akvaryum aydınlatması olarak ne kullanıyrosunuz bılgı verırmısınız ?
[/QUOTE]

Aydınlatma olarak 6x54W T5 Armatür var fakat şu an için aktif olarak aydınlatma yapmıyorum. Sabah yem vermeden önce %15 yanıyor ve yarım saat sonra sönüyor. Akşam toplam 2 saat kadar 1 actinic ve 1 fiji purple (pembe) ortlama %50 yanıyor. (% ler armatür dimli olduğu içindir)
aquaykut2014-01-14 12:59:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir