Bunu biliyormuydunuz?


osm@nÇevrim Dışı

[B]8388,1[/B] [C]2,3,77885[/C]
Kayıt: 12/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 195
osm@nÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2009 13:34
Cichlid karma akvaryumları
Cichlidleri bir arada tutabilmek için türlerin genel karakterlerinin bilinmesi gerekir. Ağızda kuluçka yapan türler tutulmak isteniyorsa, Malawi, Tanganyika, Viktorya Göllerindeki cichlidleri bir arada besleyebiliriz. Bu bölgelerin pH dereceleri ve suyun sertliği birbirine oldukça yakındır. Bir arada rahatça yaşayabilirler.
Bir cichlid akvaryumu 300-350 litrenin altında olmamalıdır. Eğer cüce cichlid türleri besleniyorsa 6070 litrelik akvaryumlar yeterlidir. Göl suları sert ve pH'ı da yüksek olduğundan akvaryuma bitki seçiminde dikkat edilmelidir. Bazı türler bitkileri de yediklerinden dolayı acı, sert ve az ışıktan hoşlanan tipte bitkiler seçilmelidir. Bunlardan en dayanıklıları dev Cryptocoryne balanse, C. fendtü, C. ciliata ve gaz tipi bitkilerden Vallisneria spiralis sayılabilir. Cichlidlerin en çok hoşlandıkları şeylerin başında taşlar ve mağaralar gelir. Akvaryuma genellikle iri boylarda çakıl taşları koyulmalıdır. Diğer tip taşların kenarları sivri ve keskin olduğundan balıklara zarar verebilir. Ayrıca çakıl taşlarında bulunan kalsiyum karbonat ve magnezyumlu maddeler hoşlandığı bir sertlik oluşturur.
Bitkisel yemleme yapılmadığı zaman balıklar bitkilerin yapraklarını koparabilirler. Bunun için iki günde bir bitkisel yemler verilmelidir. Balıklar arasındaki boy farkı mümkün olduğunca az olmalıdır.
Cichlidlerin yaşadıkları sular bazik olmasına rağmen nötral sularda da gayet iyi gelişip yavru verirler. Suyun pH'ını devamlı yüksek (8-8.3) tutmak için belirli zamanlarda pH tamponlayıcısı kullanmak gerekir. Çok özel durumlar haricinde buna gerek yoktur. Bu balıklar akvaryumda bir erkeğe iki dişi olacak şekilde yerleştirilmelidir.
Olgunlaşan erkek, hazır olmayan dişiyi sürekli yumurtlatmaya çalışıp, ona vuracağından, kötü bir şekilde yaralayabilir. Eğer iki dişi balık konursa sürekli aynı balık kovalanmak zorunda kalmaz.
Akvaryuma konulacak balıkların aynı tip sulardan hoşlanmasına dikkat edilmelidir. Suyu fazla sert ve bazik olan akvaryuma, bu tip sudan hoşlanmayan balık atıldığında, balığın aşırı solunum yaptığı, renklerinin cansız olduğu ve satıhıta yüzdüğü görülür. Bu haliyle diğer balıklara yaralı izlenimi verebilir ve bu yüzden hırpalanabilir.
 

Akvaryumdaki nitrat seviyesinin ölçümü

Nitrat Seviyesinin Ölçümü
Biyolojik süzme söz konusu olduğundan,balıkların amonyak ve diğer azotlu bileşiklerin zehir etkilerinden korunması lazımdır.akvaryumlarda mekanik ve kimyasal yollarla atıkların bertaraf edilmesine çalışılsada,kirleticileri bütünüyle temizlemeye imkan olmaz.Akvaryumdaki zehirli maddeler"nitrat test araçlarıyla"kontrol edilebilir litre başına"N"(azot) ölçülür bir mg azot,3.3 mg nitrat(NO2) demektir,bunun üzerine balıklar ölebilirler.0.1 mg azot düzeyi zararsızdır.0.5 mg'a kadar azotorganik maddelerin parçalanmasının tamamlanmadığına işarettir.
Nitrat seviyesinin artmasının nedenleri.kirleticilerin bir kısmı nitrat seviyrsini artırabilir:

-Akvaryum dibindeki kirleticiler,çürüyen bitkiler
-Çok kirli temizlenmememiş filtreler
-Su kesilmeleri ile gelen pis sular
-Fazla yemleme artık yemlerin ayrışması
-Kalabalık balıklar(balık sayısı)

Aşırı nitratın giderilmesi
Suyun azot seviyesinin/düzeyinin artışını farkedince hemen önlem alınız.Tanktaki suyun %80'ini alınız,tankın dibindeki pisliklerin alınması şarttır,bu arada suyun değiştirilmesinde su değiştirme kriterlerine dikkat edilmelidir.

Balıkların kulak yapısı bizimkinden daha basittir.Sadece iç kulakları vardır,orta ve dış kulak bulunmaz bunun nedeni suyun havaya göre , çok yoğun olması titreşimin beş kat daha hızlı yansımış olması;daha kolay algılanır olmasıdır.
Balıklar seleri bizim duyduğumuz titreşim frekansına göre duyarlar ama balık türleri arasında sese duyarlılık farklılık gösterir,balıkların işitmesi titreşimin duyulmasının desteklenmesine bağlıdır.Bu iş için bazen yüzme kesesi istenen katkıyı yapar,kulağa iletir bunu birbirine bağlı kemikler aracılığı ile yapar(weberian Ossicles) bazende boru biçimindeki bir organ bu görevi sağlar,tıpkı doktorun stethoscope'una benzer,yüzme kesesini kulağa bağlar.

Artemia Salina naupli-Artemias salinas

Artemia Salina naupli-Artemias salinas
Yavru balık üretiminde ve küçük akvaryum balıklarının beslenmesinde çok önemli bir canlıdır. Yumurtaları çok uzun bir süre saklanabilir . İstenildiği zaman bu yumurtalardan yavru çıkarabilme imkanımızda vardır.akvaryumculardan temin edebiliriz,bu yumurtalar kalite kalitedir bu yüzden tavsiye üzerine almakta yarar var.

Artemiaları yumurtadan çıkarmak için deniz suyu veya içme suyuna 1 litreye 35-40 gr oranında kaya tuzu ilave edilerek gerekli ortam hazırlanır,ısı 26-27 derecede sabit tutulur güçlü bir şekilde devamlı olarak havalandırılır,alınan artemianın türüne göre 24-48 saat arasında larvalar çıkmış olacaktır.artemiaların bir gün geçmeden balıklara verilmesi yararlıdır çünkü bu sırada doğduklarında var olan yumurta sarılarını tüketirler.

Artemiları toplarken öncelikle suyun durulması için havalandırma kapatılmalı ve iki dakika kadar beklenmelidir, tuzlu su ile birlikte balıklara vermek doğru olmaz balıkların solungaç ve mukozalarını olumsuz etkiliyebilir,bir bayan çorabı veya tülbentle süzdükten sonra gönül rahatlığı ile ufaklıklara verebiliriz .
 
Derinden yüzen gobies gibi balıklar dışındakilerde akvaryum balıkları hep yüzme keseciği taşırlar bu balon sayesinde balık her her seviyede kendini dengeleme olanağı temin eder.Bazı balıklarda yüzme kesesinin başka ödevleride vardır,balığın çıkardığı sesi büyütebilir ,kulağın duyma yeteneğini geliştirebilir
 
Balığın tat alma duygusu; ağızda, dilde ve dudaklarda algılanır ayrıca karın yüzgeçleri ile dipte yüzen balıkların "barbel"duyarga kısmından temin edilebilir
 
Pek çok balığın gözü tek yönlü görür,her iki göz aynı maddeye bakmaz,aynı maddeyi görmez.Ama başın üzerinde bulunan gözlerin ikisiyle görme oluşabilirde;bunlar iki gözü aynı noktaya yöneltirler üç boyutlu görüş elde edebilirler,ama"lateral line sistem"denilen kenar duyuları ile çok uzaklardan olayları farkederler balıkların renk görme hassalarıda vardır,ama farklı parlak veya ışıktan tedirgin olurlar.
Balıkların göz kapakları yoktur çünkü su ortamında nemden sakınmaları gerekmez.
 
Balıklarda koklama işlemleri burun delikleriyle sağlanır ,burunları bize benzemez,sadece koklamada kullanılır nefes alma işlevleri yoktur burunları iki veya dört deliklidir,burunlarının üzerinde olan koklama organları doğruca "olfactory"sisteme açılır .Koklama duygusu "pheremon'ların"harekete geçirilmesini sağlarken balığın yeminin ve yumurtlama alanının bulunmasınıda temin eder.Balık koklama duyusu ile algıladıklarını sudaki davranış tarzı için kullanır.
 
Akvaryum Balıklarının Tür Ve Familyaları aşağıda indexlenmiştir

ALGAE EATERS - AE
Algae Eater, Gyrinocheilus spp., 001
Chinese Algae Eater see Algae Eater
Flying Fox, Epalzeorhynchus kallopterus, 002
Otocinclus, Otocinclus spp., 003

ANGELFISH - AN
Assorted Angelfish, Pterophyllum scalare, 001
Assorted Veil Angelfish, Pterophyllum scalare, 002
Gold Angelfish, Pterophyllum scalare, 003
Marble Angelfish, Pterophyllum scalare, 004
Silver Angelfish, Pterophyllum scalare, 005

BARBS - BA
Black Ruby Barb, Barbus nigrofasciatus, 001
Cherry Barb, Barbus titteya, 002
Cherry Barb - Albino, Barbus titteya, 003
Gold Barb, Barbus sachsi, 004
Red-finned Tinfoil Barb see Tinfoil Barb
Rosy Barb, Barbus conchonius, 005
Rosy Barb - Long-finned, Barbus conchonius, 006
Tiger Barb, Barbus tetrazona, 007
Tiger Barb - Albino, Barbus tetrazona, 008
Tiger Barb - Green, Barbus tetrazona, 009
Tinfoil Barb, Barbus schwanenfeldii, 010

BETTAS - BE
Female Betta, Betta splendens, 001
Male Betta, Betta splendens, 002
Siamese Fighting Fish see Male or Female Betta

BRACKISH FISH - BR
Archer, Toxotes jaculatrix, 001
Blackfinned Shark, Arius seemani, 002
Blue Spotted Goby see Knight Goby
Cute Little Goby see Knight Goby
Fan Dancer Goby see Knight Goby
Figure Eight Puffer, Tetraodon biocellatus, 003
Glassfish - Painted, Chanda ranga, 004
Green Scat, Scatophagus argus, 005
Knight Goby, Stigmatogobius sadanundio, 006
Silver-tipped Shark see Blackfinned Shark
Spotted or Leopard Puffer, Tetraodon fluviatillis, 007
Mono see Mono Argentis
Mono Argentis, Monodactylus argenteus, 008
Red Scat, Scatophagus argus, 009
Ruby Scat see Red Scat
Silver Shark Cat see Blackfinned Shark

CORY CATFISH - CC
Assorted Cory, Corydoras spp., 001
Albino Cory, Corydoras aeneus, 002
Bronze Cory see Green Cory
Green or Bronze Cory, Corydoras aeneus, 003
Julii Cory, Corydoras julii, 004
Paleatus Cory, Corydoras paleatus, 005
Punctatus Cory, Corydorus punctatus, 006
Skunk Cory, Corydoras arcuatus, 007

CATFISH, MISCELLANEOUS - CM
Albino Channel Catfish, Ictalurus punctatus, 001
Blue Channel Catfish, Ictalurus punctatus, 002
Bumblebee Catfish, Microglanis iheringi, 003
Iridescent Shark, Pangasius sutchi, 004
Pangasius Catfish see Iridescent Shark
Spotted Pictus, Pimelodus pictus, 005
Spotted Raphael Catfish, Agamyxis pectinifrons, 006
Striped Raphael Catfish, Platydoras costatus, 007
Tandanus, Tandanus spp., 008

CATFISH, SYNODONTIS - SC
Featherfin Catfish, Synodontis eupterus, 001
Lace Catfish, Synodontis nigrita, 002
Upside-down Catfish, Synodontis nigriventris, 003

CICHLIDS, AFRICAN - CA
Assorted African Cichlid, Cichlidae, 001
Assorted Haplochromis, Cichlidae, 002
Assorted Julidichromis, Julidichromis spp., 003
Acei, Pseudotropheus acei, 004
Auratus, Melanochromis auratus, 005
Brichardi, Neolamprologus brichardi, 006
Brichardi - Albino, Neolamprologus brichardi, 007
Bumblebee Cichlid, Pseudotropheus crabo, 008
Chipokae (juv.), Melanochromis chipokae, 009
Compressiceps, Dimidiochromis compressiceps, 010
Duboisi, Tropheus duboisi, 011
Electric Blue Hap., Sciaenochromis frieri (ahli), 012
Electric Blue Johanni, Melanochromis johanni, 013
Elongatus (Likoma), Pseudotropheus elongatus, 014
Frontosa (adult), Cyphotilapia frontosa, 015
Fulleborni OB, Labeotropheus fulleborni, 016
Gold Labidochromis see Yellow Labidochromis
H. Moori, Cyrtocara moorii, 017
Jewel Cichlid, Hemichromis bimaculatus, 018
Kenyi, Pseudotropheus lombardoi, 019
Kribensis, Pelvicachromis pulcher, 020
Leleupi, Neolamprologus leleupi, 021
Livingstoni, Nimbochromis livingstoni, 022
Peacock - Azure see Peacock - Blue Orchid
Peacock - Blue Orchid, Copadichromis azureus, 023
Peacock - Sunshine, Aulonocara spp., 024
Red Empress, Protomelas taeniolatus, 025
Snow White Socolofi , Pseudotropheus socolofi, 026
Socolofi, Pseudotropheus socolofi, 027
Tretocephalus, Neolamprologus tretocephalus, 028
Trewavasae - Red Top, Labeotropheus trewavasae, 029
Turquoise Jewel Cichlid, Hemichromis bimaculatus, 030
Venustus, Nimbochromis venustus, 031
Yellow Labidochromis, Labidochromis caeruleus, 032
Yellow-fin Borleyi, Copadichromis borleyi, 033
Zebra - Albino, Pseudotropheus zebra, 034
Zebra - Blue BB, Pseudotropheus zebra, 035
Zebra - Red, Pseudotropheus zebra, 036
Zebra - Red Top Cobalt, Pseudotropheus zebra, 037

CICHLIDS, SOUTH AMERICAN - CS
Assorted South American Cichlid, Cichlidae, 001
Blood Parrot Cichlid, Hybrid, 002
Blue Acara, Aequidens pulcher, 003
Convict Cichlid, Cichlasoma nigrofasciatum, 004
Curviceps Cichlid, Laetacara curviceps, 005
Earth-eater see Geophagus Jurapari
Firemouth Cichlid, Cichlasoma meeki, 006
Geophagus Jurapari, Geophagus jurapari, 007
Green Spot Texas Cichlid see Texas Cichlid
Green Terror, Aequidens rivulatus, 008
Jack Dempsey, Cichlasoma octofasciatum, 009
Jurupari see Geophagus Jurapari
Keyhole Cichlid, Aequidens maroni, 010
Oscar - Albino Tiger, Astronotus ocellatus, 011
Oscar - Black, Astronotus ocellatus, 012
Oscar - Red, Astronotus ocellatus, 013
Oscar - Red Tiger, Astronotus ocellatus, 014
Pike Cichlid, Crenicichla spp., 015
Pink Convict Cichlid, Cichlasoma nigrofasciatum, 016
Rainbow Cichlid, Herotilapia multispinosa, 017
Ram - Blue, Microgeophagus ramirezi, 018
Ram - Gold, Microgeophagus ramirezi, 019
Red Devil (in color), Cichlasoma labiatum, 020
Red Terror, Cichlasoma festae, 021
Salvini, Nandopis salvinii, 022
Texas Cichlid, Herichthys cyanoguttatum, 023

DANIOS - DA
Assorted Danio, Brachydanio spp., 001
Assorted Long-finned Danio, Brachydanio spp., 002
Giant Danio, Danio aequipinnatus, 003
Gold Zebra Danio, Brachydanio rerio, 004
Leopard Danio, Brachydanio frankei, 005
Long-finned Gold Zebra Danio, Brachydanio rerio, 006
Long-finned Leopard Zebra Danio, Brachydanio frankei, 007
Long-finned Zebra Danio, Brachydanio rerio, 008
Pearl Danio, Brachydanio albolineatus, 009
White Cloud, Tanichthys albonabes, 010
Zebra Danio, Brachydanio rerio, 011

EELS - EL
Asian Spiny Eel see Peacock Eel
Peacock Eel, Macrognathus aculeatus, 001
Tire Track Eel, Mastacembelus armatus, 002

FEEDER FISH - FF
Feeder Guppy, Poecilia reticulata, 002
Rosy Red, 001

GOLDFISH - GF
Assorted Fantail Goldfish, Carassius auratus, 001
Assorted Lionhead, Carassius auratus, 002
AssortedOranda, Carassius auratus, 003
Assorted Ryukin, Carassius auratus, 004
Black Moor, Carassius auratus, 005
Bubble-eye Goldfish - Red, Carassius auratus, 006
Comet Goldfish, Carassius auratus, 007
Fantail Goldfish - Calico, Carassius auratus, 008
Fantail Goldfish - Red, Carassius auratus, 009
Lionhead - Red, Carassius auratus, 010
Oranda - Calico, Carassius auratus, 011
Oranda - Red, Carassius auratus, 012
Oranda - Red & Black, Carassius auratus, 013
Oranda - Red & White, Carassius auratus, 014
Oranda - Red Cap, Carassius auratus, 015
Pearlscale Calico Goldfish, Carassius auratus, 016
Pearlscale Goldfish, Carassius auratus, 017
Ryukin - Calico, Carassius auratus, 018
Ryukin - Red, Carassius auratus, 019
Sarassa Comet, Carassius auratus, 020
Shubunkin Goldfish, Carassius auratus, 021
Telescope Goldfish - Red, Carassius auratus, 022

GOURAMIS - GO
Blue Gourami, Trichogaster trichopterus, 001
Dwarf Gourami, Colisa lalia, 002
Dwarf Gourami - Flame, Colisa lalia, 003
Dwarf Gourami - Red Fire see Dwarf Gourami
Giant Gourami, Colisa fasciata, 004
Gold Gourami, Trichogaster trichopterus, 005
Honey Sunset Gourami, Colisa sota, 006
Kissing Gourami - Pink, Helostoma temmincki, 007
Moonlight Gourami, Trichogaster microlepsis, 008
Opaline Gourami, Trichogaster trichopterus, 009
Paradise Fish - Albino, Macropodus opercularis, 010
Paradise Fish - Blue, Macropodus opercularis, 011
Pearl Gourami, Trichogaster leeri, 012

GUPPIES - GU
Assorted Female Guppy, Poecilia reticulata, 001
Assorted Guppy Pair, Poecilia reticulata, 002
Blond Tuxedo Guppy, Poecilia reticulata, 003
Blue Delta Guppy, Poecilia reticulata, 004
Green Cobra Guppy, Poecilia reticulata, 005
Red Tuxedo Guppy, Poecilia reticulata, 006

KNIFEFISH - KF
African Black Knifefish, Xenomystus nigri, 001
African Knifefish see African Black Knifefish
Clown Knifefish, Notopterus chitala, 002
Grey Knifefish see African Black Knifefish

KOI - KO
Assorted Koi, Cyprinus carpio, 001

LOACHES & BOTIAS - LB
Chinese Weather Loach see Dojo Loach
Clown Loach, Botia macracantha, 001
Dojo Loach, Misgurnus anguillicaudatus, 002
Golden Dojo Loach, Misgurnus anguillicaudatus, 003
Kuhli Loach, Pangio kuhlii, 004
Red-tail Blue Botia, Botia modesta, 005
Skunk Botia, Botia morleti, 006
Spotted Dojo Loach see Dojo Loach
Tiger Botia, Botia hymenophysa, 007
Weather Loach see Dojo Loach

MISCELLANEOUS - MI
African Butterflyfish, Pantodon buchholzi, 001
Banded Leporinus see Leporinus
Bitterling see Chinese Bitterling
Butterflyfish see African Butterflyfish
Chinese Bitterling, Rhodeus sericeus amarus, 002
Elephant-nose, Gnathonemus petersii, 003
Leporinus, Leporinus fasciatus, 004
Pantodon see African Butterflyfish
Rainbow Dace, Notropis spp., 005
Snakehead - Red, Channa micropeltis, 006

MOLLIES - MO
Assorted Balloon Molly, Poecilia spp., 001
Assorted Sailfin Molly, Poecilia spp., 002
Black Lyretail Molly, Poecilia spp., 003
Black Molly, Poecilia spp., 004
Dalmation Lyretail Molly, Poecilia spp., 005
Dalmation Molly, Poecilia spp., 006
Gold Dust Molly, Poecilia spp., 007
Gold Molly, Poecilia spp., 008
Marble Lyretail Molly, Poecilia spp., 009
Marble Molly, Poecilia spp., 010
Pearl White Molly see Silver Molly
Sailfin Molly - Black, Poecilia spp., 011
Sailfin Molly - Gold, Poecilia spp., 012
Sailfin Molly - Marble, Poecilia spp., 013
Sailfin Molly - Red Sunset, Poecilia spp., 014
Silver Lyretail Molly, Poecilia spp., 015
Silver Molly, Poecilia spp., 016
Yucatan Molly, Poecilia spp., 017

PLATIES - PL
Assorted Hi-fin Platy, Xiphophorus maculatus, 001
Assorted Mickey Mouse Platy, Xiphophorus maculatus, 002
Assorted Platy, Xiphophorus maculatus, 003
Black Platy, Xiphophorus maculatus, 004
Blue Platy, Xiphophorus maculatus, 005
Blue Spotted Platy, Xiphophorus maculatus, 006
Gold Wag Platy, Xiphophorus maculatus, 007
Mickey Mouse Platy - Red, Xiphophorus maculatus, 008
Rainbow Wag Platy, Xiphophorus maculatus, 009
Red Platy, Xiphophorus maculatus, 010
Red Tuxedo Platy, Xiphophorus maculatus, 011
Red Wag Platy, Xiphophorus maculatus, 012
Twinbar Platy - Gold, Xiphophorus maculatus, 013

PLECOSTOMUS - PC
Bristlenose Plecostomus, Ancistrus spp., 001
Candystripe Plecostomus see Clown Plecostomus
Clown Plecostomus, Peckoltia vittata, 002
Common Plecostomus, Hypostomus plecostomus, 003
Royal Plecostomus, Panaque nigrolineatus, 004

RAINBOWFISH - RA
Australian Rainbow, Melanotaenia fluviatillis, 001
Bosemani Rainbow, Melanotaenia bosemani, 002
Neon Blue Rainbow, Melanotaenia praecox, 003
New Guinea Red Rainbow, Glossiceps incisus, 004
Red Rainbow see New Guinea Red Rainbow
Turquoise Rainbow, Melanotaenia lacustris, 005

RASBORAS - RB
Brilliant Rasbora, Rasbora einthoveni, 001
Harlequin Rasbora, Rasbora heteromorpha, 002
Rasbora Het. see Harlequin Rasbora
Red Rasbora see Harlequin Rasbora
Scissor-tail Rasbora, Rasbora trilineata, 003

SHARKS - SH
Albino Rainbow Shark, Epalzeorhynchos frenatus, 001
Bala or Silver Shark, Balantiocheilos melanopterus, 002
Black Shark, Labeo chrysophekadion, 003
Blackfinned Shark see BRACKISH FISH
Golden Shark, Leptobarbus hoeveni, 004
Iridescent Shark see CATFISH, MISCELLANEOUS
Rainbow Shark, Epalzeorhynchos frenatus, 005
Red-fin Shark see Rainbow Shark
Red-tailed Black Shark, Epalzeorhynchos bicolor, 006
Silver Shark Cat see BRACKISH FISH
Silver-tipped Shark see BRACKISH FISH

SNAILS - SN
Albino Mystery Snail, Pomacea bridges, 001
Apple Snail, Pomacea paludosa, 002
Black Mystery Snail, Pomacea bridges, 003
Gold Snail, Pomacea bridges, 004
Ramshorn Snail, Marisa cornuarietus, 005

SWORDTAILS - SW
Assorted Lyretail Swordtail, Xiphophorus helleri, 001
Assorted Swordtail, Xiphophorus helleri, 002
Blood Red Swordtail see Red Velvet Swordtail
Brick Swordtail, Xiphophorus helleri, 003
Green Swordtail, Xiphophorus helleri, 004
Marigold Swordtail, Xiphophorus helleri, 005
Marigold Wag Swordtail, Xiphophorus helleri, 006
Neon Swordtail, Xiphophorus helleri, 007
Painted Swordtail, Xiphophorus helleri, 008
Pineapple Swordtail, Xiphophorus helleri, 009
Red Tuxedo Swordtail, Xiphophorus helleri, 010
Red Velvet Swordtail, Xiphophorus helleri, 011
Red Wag Swordtail, Xiphophorus helleri, 012
Twinbar Swordtail - Marigold, Xiphophorus helleri, 013
Velvet Swordtail see Red Velvet Swordtail

TETRAS - TE
Black Neon Tetra, Hyphessobrycon herbertaxelrodi, 001
Black Phantom Tetra, Megalamphodus megalopterus, 002
Black Skirt Tetra, Gymnocorymbus ternetzi, 003
Black Skirt Tetra - Long-finned, Gymnocorymbus ternetzi, 004
Bleeding Heart Tetra, Hyphessobrycon erythrostigma, 005
Blind Cave Tetra, Astyanax mexicanus, 006
Bloodfin Tetra, Aphyocharax anisitsi, 007
Buenos Aires Tetra, Hemigrammus caudovittas, 008
Buenos Aires Tetra - Albino, Hemigrammus caudovittas, 009
Congo Tetra, Phenacogrammus interruptus, 010
Diamond Tetra, Moenkhausia pittieri, 011
Flame Tetra see Von Rio Tetra
Glassfish see BRACKISH FISH
Glo-lite Tetra, Hemigrammus erythrozonus, 012
Gold Pristella, Pristella maxillaris, 013
Head & Tail-lite Tetra, Hemigrammus ocellifer, 014
Lamp-eye Tetra see Red-eyed Tetra
Lemon Tetra, Hyphessobrycon pulchripinnis, 015
Neon Tetra, Paracheirodon innesi, 016
Penguin or Hockey Stick Tetra, Thayeria boehlkei, 017
Red Minor Tetra see Serpae Tetra
Red Pacu, Metynnis maculatus, 018
Red-bellied Pacu see Red Pacu
Red-bellied Piranha, Serrasalmus notatus, 019
Red-eyed Tetra, Moenkhausia sanctaefilomenae, 020
Serpae Tetra, Hyphessobrycon callistus, 021
Serpae Tetra - Long-finned, Hyphessobrycon callistus, 022
Silver Dollar, Myleus argenteus, 023
Silver Hatchetfish, Gasteropelecus spp., 024
Silver-tipped Tetra, Hasemania nana, 025
Von Rio or Flame Tetra, Hyphessobrycon flammeus, 026
White Skirt Tetra, Gymnocorymbus ternetzi, 027
White Skirt Tetra - Long-finned, Gymnocorymbus ternetzi, 028
White Skirt Tetra - Painted, Gymnocorymbus ternetzi, 029

VARIATUS - VA
Assorted Variatus, Xiphophorus variatus, 001
Marigold Variatus, Xiphophorus variatus, 002
Sunset Variatus, Xiphophorus variatus, 003
 
Kaynak : Rusya Novgorod Devlet Üniversitesi., Deniz Balıkları ve Üretim Tekniği, Ziraat Fakültesi yayınları 943, 2008
 
Çeviri yapılmadan önce kendilerinden izin alınmıştır. Saygılar. .
osm@n2009-07-20 15:34:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2009 13:41
Güzel bilgiler için teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinekvalesi86Çevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2008
İl: Çanakkale
Mesaj: 321
sinekvalesi86Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2009 13:47

Teşekkür ederim.Gerçekten yararlı bilgiler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OguzzzÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 1321
OguzzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2009 15:04
Osman Bey,
 
Bilgiler için teşekkür ederiz. Ancak, kurallar gereği yaptığınız tercümelerde kaynak belirtmeniz gerekmektedir. Lütfen konunu sonuna yararlandığınız kaynakları belirtiniz.
 
Sağlıklı günler...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

osm@nÇevrim Dışı

[B]8388,1[/B] [C]2,3,77885[/C]
Kayıt: 12/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 195
osm@nÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2009 15:06
[QUOTE=Oguzzz]Osman Bey,
 
Bilgiler için teşekkür ederiz. Ancak, kurallar gereği yaptığınız tercümelerde kaynak belirtmeniz gerekmektedir. Lütfen konunu sonuna yararlandığınız kaynakları belirtiniz.
 
Sağlıklı günler...
 
[/QUOTE]
Uyarı için teşekkür ederim ve hemen ilgileniyorum. Saygılar. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OguzzzÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 1321
OguzzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2009 15:46
Osman Bey,
 
Emeğiniz ve ilginiz için teşekkür ederim.
 
Konunuz Tercümeler ve Makaleler Bölümüne taşınmıştır.
 
Faydalı paylaşımlarınzıın devamını bekleriz.
 
Sağlıklı günler...
 
Oguzzz2009-07-20 15:47:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir