Bunlar nasıl sarı prenses!...


theking1907Çevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 473
theking1907Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2007 23:12
http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1670
http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1665
http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=713
http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1669
 
Yukarıda daha önce arkadaşın verdiği linkten ulaşabileceğimiz 4 tane balık vardır  ve hepsi Labidochromis caeruleus ismiyle tanımlanmıştır. Ve bu balıklar kırma değillerdir. Türleri budur. Bir türde bir çok varyete olabilir.
Şimdi siyahi bir insanında türü homo saphien dir beyaz insanında... Balıklar insanlardan daha fazla döl verdikleri için türsel gen açılımları daha hızlı görülebilmektedir. Beyaz bir insanın siyahi çocuğu olması herzaman ihtimal dahilindedir ama çok zordur bu gen diziliminin olması ama her ay yavru veren bir türde bu gen dizilimlerine rastlanabilir.
Tür kendinini yaşayabilmesi için hep daha iyi olan bireylerin ilerlemesi zayıf yada uygun olmayan bireylerin elenerek yok olması eğilimi gösterir. Ama akvaryumlarda bu eleme durumu söz konusu değildir. Eleyici faktör olan doğa koşulları yerine bizim beğenilerimiz yer değiştirmiştir. Bir sarı prensesten yukarda gördüğümüz mavi balıkta çıkabilir, beyazda, çizgilide... Kırma olası şart değildir. Benim balıklrımda da aynı durum söz konusu olduğunu daha önce belirtmiştim. Arkadaşın akvaryumunda sadece sarı prensesler mevcuttu yani imparatorla kırılması mümkün değildi. En azından ilk çiftleşme açısından. Sonuç itibariyle bu balıklar yukarıda gördüğümüz lion's cove II türüde olabilir yada başka bir türde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2007 13:45
Bu imparator kırması bir sarı prenses bence satma damızlık boya geldiğinde inanılmaz yavru veriyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

seastarsÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 211
seastarsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2007 21:52
[QUOTE=ilkem07]Bu imparator kırması bir sarı prenses bence satma damızlık boya geldiğinde inanılmaz yavru veriyorlar.[/QUOTE]
 
bir hafta önce 11 tane yavru aldım bu halde :) damızlık boya gelirse ne olur bilemiyorum gerçekten ama yavruları tankıma karıştırmayacağım birz büyüsünler akvaryumcuya vericem yem takasına :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir