Bu yemler uygun mu acaba?


mikailmangirÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 30
mikailmangirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2012 13:33
2. sıradaki yem pul yem diye geçiyor. Çeşitli markalarda var.Çoğu akvaryumcu kilitli poşetlerde 10 ar 20 şer gram olarak satıyor. Ben kutu olarak almıştım. Markası Daily Flake. kaliteli gibi görünmüyor açıkcası.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

denizim20Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1881
denizim20Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2012 16:54
[QUOTE=blackham] [QUOTE=denizim20]Hamid Bey merhaba.Öncelikle şunu bilmeniz gerekiyor ki biz hobiciler balıklarımızı çok daha iyi koşullar altında beslemeliyiz.İlk önce yem konusuna değinmek istiyorum.Bu tür açık yemleri lepistesler iştahla tüketirler buna sözüm yok.Ancak açık yemler kapalı kutularda satılanlara göre her zaman daha sağlıksızdır ki bunları iştahla tüketmeleri sizi sürekli bu yemleri almaya itmesin.Ben canlı doğuranlarım için tetra ve seranın yemlerini kullanıyorum.Ayrıca yavrulara da özel kutularında bulunan kurutulmuş artemia yemi veriyorum gayet iştahla tüketiyorlar.Gelgelelim akvaryum hacminizi de hesaba katarak söylenen balıkların bu hacimde beslenmesi çok riskli.Kaldı ki zaten şuanda beslediğiniz türler birbirleriyle uyumsuzdur.Bence 65 litrede güzel bir canlı doğuran tankı(velifera,kılıçkuyruk)hariç yapabilirsiniz.Tabi bunu yaparken canlı sayısını minimum düzeyde tutmalısınız.Kaldı ki canlı doğuranlar sürekli yavrularlar.Çok kısa sürede akvaryum hacmi onlara bile az gelecektir.Yavru akvaryumunuz gayet güzel,yavrularınız da öyle.Balığın doğumuna her zaman söylediğim gibi kesin bir süre vermek yanlış.Bazı balıkların karnı pek şişmez ve doğurduğu yavru sayısı 10'u geçmez.Balığın ne zaman doğum yapacağını balığın hal ve hareketlerinden anlayabilirsiniz(saklanma,hızlı nefes alıp verme,erkek balıkların dişinin peşine düşmesi,anüs siyahlığı vs).Ayrıca akvaryuma bol rafya ve ya bitki koyarsanız balığınızı strese sokmadan daha sağlıklı bir doğum yaptırabilirsiniz ki gördüğüm kadarıyla rafyalar da hazırlanmış.Selamlar... [/QUOTE]
gerçekten değerli yorumlarınız için çok teşekkürler. Söylediğiniz hususlarla ilgileneceğim. birde bnm 2 tane erkek lepistesim var ana taankda bu erkekler dişilerin yanından bile geçmiolar hiç  çiftleşme arzuları ve niyetleri yok neden acaba?
[/QUOTE]
Bazı erkek balıklarda bu tarz durumlarla karşılaşılabiliyor.Tam nedeni nedir bilmiyorum ama eğer böyle bir durumla karşılaştıysanız size tavsiyem erkek balık değişimine gitmeniz.Ama şöyle tahmini yorumlar yapacak olursam ısıyla ilgili olabilir,erkek kısır olabilir ya da ne kadar doğru bilinmez bazı erkeklere sırf daha iri olsun diye dişilik hormonu verildiğini bir yerlerden okumuştum böyle bir durumda olabilir diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2012 16:57
Deniz bey haklı.Yüksek sıcaklıkta erkek canlı doğuranlar isteksiz olabiliyor ya da kişiliklerine görede böyle durumlar olabilir.Eğer akvaryumunuzun sıcaklığı 26 dereceden yüksekse sıcaklığı düşürmenizi 24-26 derece arasında tutmanızı öneririm.Eğer bir düzelme olmadıysa erkekleri değiştirmeniz en iyisi olacaktır.Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blackhamÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 21
blackhamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2012 23:12
Cok haklısınız ama bizim evler cok sıcak oluyor 2 haftada 20litre su buharlasiyor ısıtınız hiç çalısmadan sıcaklık 27-28derecexen aşağı inmiyor bn ne yapmalıyım?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir