bu hastalıkta ne yapmalıyım


sahinlibarisÇevrim Dışı

Kayıt: 04/10/2007
İl: Kirsehir
Mesaj: 96
sahinlibarisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2007 13:43
Fotoğraf:

http://www.resimekle.gen.tr/imagehosting/images/S4027196.jpg



Canlıdaki Belirtiler:resimdeki balık akvaryumun dibinde gizli yerler bulup hareketsiz kalıyor ve yem yeme konusunda biraz isteksiz.(mercanın altındaki balık)

Akvaryum Kapasitesi (litre):85 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:moli,melek,kılıç kuyruk,lepistes,valiefera

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:hastalanınca akvaryumcunun tavsiyesi ile dezenfektan alıp 20 damla damlattım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :2 gün önce su 2/3 oranında dip çekimi yaptım ve iki çorba kaşığı kaya tuzu ekledim suya ancak bu değişimi balığımdaki  garipliği sezdiğim için yaptım bu günde bir düzelme olmadığı için akvaryumcunun tavsiyesi üzerine dezenfektan kattım

sahinlibaris2007-10-15 13:47:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2007 14:37
Akvaryumunuz ile ilgili olarak tek bildiğimiz 85 litre olduğu ve içinde canlıdoğuran beslediğiniz.(Sayısını da bilmiyoruz.)

Ayrıca balıkla ilgili de pek fazla bilgi yok. (Resme bakamadım, yerıya kadar açılıyor sonra donuyor, balığı görmek nasip olmadı.)

Filtreleme, sıcaklık, mümkünse su değerleri vb. bilgi eklerseniz çok iyi olur. Öte yandan yemlemeyi nasıl yaptığınız gibi konular da önemli. (yemin türü, ne sıklıkta ve ne kadar verildiği) Su değişim sıklığınızı da yazmanız iyi olacaktır.

Bilgiler az olduğu için yorum yapamayacağım ama tedavi adına yaptıklarınız ile ilgili birkaç yorumum olacak.

1) Ana akvaryuma çok çok aşırı durumlar hariç asla dezenfektan atılmaz. Bu filtredeki ve kumdaki yararlı bakterilerin ölmesine yol açıp amonyak patlaması gibi akvaryumdaki tüm balıkların ölümüne sebep olacak olaylara yol açar. Tedavi ayrı bir yerde yapılmalıdır.

2) Hastalığın ne olduğu kesin olarak bilinmeden ilaç kullanılmamalıdır. Balığın zaten zayıf olan bünyesi ilaçlarla iyice zorlanır. Mesela sizin sorununuz iç parazit diyelim, o zaman metilen mavisi kullanmanızın hastalığa etkisi yoktur.

3) Hastalıklarda akvaryumcunun sözüne güvenmeyin. İstisnai olanları hariç genelde bilgisizdirler ve ne satsam kârdır diyerek olur olmaz önerilerde bulunurlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sahinlibarisÇevrim Dışı

Kayıt: 04/10/2007
İl: Kirsehir
Mesaj: 96
sahinlibarisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2007 18:45

2 e 4 d lepistes,1d 1e siyah moli, 2 melek,2d plati,2e 4d valiefera var akvaryum da. akvaryum içi filitre var , sıcaklık 25-26 derece, kuru yaprak yem kullanıyorum ve sabah akşam veriyorum. su değişimini haftada bir 1/3 dip çekimi yapıyorum.

 balıklarım hareketsiz, akvaryumda bir köşe bulup orada saatlerce kalıyorlar ve yemek yeme konusundada istekli değiller. ilginiz için teşekkürler.
 not:4 gün önce ısıtıcının termostatı bozulmuş ve ısı değeri 29 derece olmuştu daha sonra ısıtıcıyı değiştirdim.
sahinlibaris2007-10-15 18:46:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir