Bu doğrumu acaba ?


tricker07Çevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2011
İl: Antalya
Mesaj: 668
tricker07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2012 13:39
Yetiştirmek istediğiniz bitki HC Cuba ise, uygun koşullarda çok arsız bir bitkidir. Doğada kayaların arasında, üstünde bile yetişiyor. Kıyı kesimlerinde karada yetişip yayılım gösterir. Yani karasal bir bitki. Bu demektir ki yetişmesi için çok yüksek nem oranı istiyor. %80-90 gibi. Artı yüksek Co2 istiyor demektir. Nehir kesimlerini suyun basması durumunda da suyun altında da yaşamaya devam ediyor. Işık çok az olunca yukarı doğru uzama gösterebiliyor. İnternette co2 kullanmadan yetiştirenler var aynı şekilde az ışıkla başarıya ulaşanlarda var. Hatta cubayı ekmeden bile yetiştirenler var. Yapraklı her bir dalı gübrenin üstüne atıyorlar. Uygun koşullarda her bir yapraktan kök vererek tabana tutunuyor ve çok hızlı yayılım gösteriyor. Hatta yayılmasına gerek kalmıyor, büyümesi yeterli oluyor. Sanırım en hızlı bu şekilde yetiştiriliyor. 1ay içinde tüm alanı kaplıyor. Sudayken çok hızlı kök salabiliyor. Aşağıda bir örneğini göstericem.

Normal bildiğimiz saksı gübresi yada çiçek gübresini saksının 3/4 ünü kaplayacak kadar ekleyin. Gübreyi kaplayacak kadar su ekleyin. Yani saksının bir kısmı boş kalıyor.



HC Cubayı aşağıdaki resimde görüldüğü gibi ıslak gübrenin üstüne serpiştirin. Ekmiyosunuz sadece üstüne serpiştiriyorsunuz. Bu konumda yüksek nem oranı çok önemli olsa gerek. Aydınlık ve direk güneş almayan bir yer başarıyı arttırır.



1ay sonra saksınız aşağıda görüldüğü gibi oluyor. Benim gözlemlediğim bu bitki yüksek besin değerlerini seviyor. Taban çok güçlü olunca üstünü kapatmadan, ekmeden bile yetiştirmeyi başarmışlar. Böyle ekilince bitkinin yayılmasına bile gerek kalmıyor. Yaprakların olduğu her noktadan filizler vererek alanı kaplıyor.


tricker072012-05-01 13:41:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir