Brichardileri sadece artemiayla beslersek ne olur?


cactussÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 82
cactussÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2009 17:44

Uzun bir aradan sonra tekrar akvaryum kurdum ve vazgeçilmez tutkum brichardi beslemeye başladım.

İlk batın yavrular 10 gün önce dünyamıza teşrif ettiler.Bir aksilik olmazsa İnşallah kısa bir süre sonra 2.3.4....batın yavrularda gelecekler.
Bilindiği gibi,brichardiler koloni balıkları ve aile yaşamlarıyla dikkati çekiyorlar.Kardeşlerin birbirirlerini koruması ve büyütmesi nedeniyle yavruların ,ebeveyn ve diğer kardeşleriyle aynı akvaryumda büyüyorlar.
 
Tüm yavru balıkların büümesinde kullanılan artemia ile besliyorum ben de yavruları ancak önceki tecrübelerimdenve okuduklarımdan çok iyi biliyorum ki büyük balıklar da çok severek,iştahla tüketiyorlar artemia yı..
 
Asıl merak ettiğim şu;Brichardiler düzenli olarak ayda bir yavru verdiklerine göre akvaryumda artemia ile beslenecek yavru her zaman olacak artemia varken diğer balıkların başka bir yeme bakmayacaklarını düşünürsek.Dolayısıyla balıkların tümü (aynı akvaryumda oldukları için)sürekli artemia ile beslenecekler kısa vade de(belki hiç bir zaman)balıkların artemia ya hayır demeyecekleri düşünülürse nasıl bir çözüm üretilebilir.
 
Brichardi besleyen veya bu konuda bilgi ve tecrübesi olan üyelerin yardımlarını bekliyorum.
Sağlıklı balıklar,
Saygılarımla,
cactuss2009-04-24 18:42:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÖzkoçakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 4506
ÖzkoçakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2009 21:22
Fatih Bey, yavrulara da kuru yem verebilirsiniz. Size önerim haftada 4 gün artemia, 2 gün kuru yem, 1 gün de bitkisel pul yem vermeniz yönünde.
 
Saygılar,
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cactussÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 82
cactussÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2009 00:11
Öncelikle verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim Ekrem Bey
Brichardiler bilindiği gibi, çoğu zaman yumurtalarını dahi göstermiyorlar.Benim de daha erken diye pek yumurtlayacaklarını düşünmediğim bir zamanda yüzen yavruları görünce çok şaşırdım.(Geçmiş yıllarda benzer durumları yaşamama rağmen aradan epey süre geçmiş oldukça şaşırdım.)
Hazırlıksız olduğumdan daha doğrusu eskiden kalan (sanırım  bozulmuş)artemia yumurtalarından bir tane bile canlı çıkmayınca ilk bir kaç gün yavrular için evdeki kuru yemlerden yavru yemi hazırladım.Yeni yavruların boyuna göre olan yemler (çok küçük)suyu oldukça kirlettiğini düşünüyorum bu sırada ebeveynler için ayrıca yem vermediğimden onlarda toz kıvamındaki yemle beslendiler ki yine de suyu bozacağına eminim yavruları kesinlikle ayırmayı düşünmüyorum ki zaten brichardi beslememin asıl nedenidir  birlikte olmaları....

Bir şey daha var brichardi de yavruların başından ayrılmayan sürekli onları kontrol eden dişi balıktır değil mi?
Bazen erkeğe de sert hareketler yaptığını izliyorum Bu onların ilk yavruları ve akvaryumda bu çift dışında başka balık yok yavruların dışında
Bu davranışın nedeni ne olabilir?Bilgisi olan arkadaşların düşüncelerini bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

icedearthÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/12/2006
İl: Bursa
Mesaj: 1081
icedearthÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2009 12:57
Fatih bey merhaba.
Bende daffodil besliyorum yani brichardiler ile yüzündeki çizgi farklılığı dışında aynı özelliklere sahipDil%20Çikarma. Her şey anlattığınız gibi gerçekten. Benimde aşağıdaki konularımdan bakabilirsiniz.
http://www.akvaryum.com/Forum/daffodil_yavrularim_(resimli)_k232707.asp
http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_daffodil_yavrularim_(resimli)_k285551.asp
Bahsettiğiniz gibi akvaryumda sürekli yavru oluyor ve sürekli artemia vermek zorundasınız. Bende öyle yapıyorum. Dediğiniz gibide toz haline getirdiğimiz yemler suyu bozuyor. Fakat onun içinde şöyle bir yol buldum. Toz yemleri az verirsek ve sadece yavruların olduğu bölgeye bırakırsak hem yavrular beslenir hemde su değerlerimiz korunur. Bunu için bir tane enjektöre toz yemi çekip akvaryumda da su çekiyorum. Daha sonra yavruların olduğu bölgeye iğneyi takarak püskürtüyorum. Az yaptığınız sürece bir sorun olmaz. Büyük balıklarınızada gelince büyük yemleri atabilirsiniz. Düşene kadar yiyorlar zaten.
Ayrıca dişi balık hakkındaki görüşlerinize katılıyorum. Erkeğe sert yapabiliyor hatta erkekten daha cesaretli. Fakat bir süre sonra büyük yavruları kovalıyor ve hırpalıyor. Bu sürede de erkek onu durdurabiliyor. Fakat yavrular 3 cm e ulaşınca akvaryumdan almak mantıklı çünkü erkek başka tarafta iken yavruları kovalıyabiliyor. Bu davranışın sebebine gelince tahminimce erkeği yuvanın etrrafında tutmak. Birazda sevgi göstergesi sanırım.
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir