Bolivian Ram - Tavsiye


metinguner16Çevrim Dışı

Kayıt: 13/05/2013
İl: Bursa
Mesaj: 120
metinguner16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2013 23:29
Merhaba arkadaşlar. 100lt  bitkili akvaryumumda 8 adet siyah neon , 3 adet bronz çöpçü ve 2 adet küçük cüce vatoz  besliyordum. Bunlara da 2 adet SAE'lere benzeyen (sanırım çinli alg yiyici) eşlik etmekteydi.Yaklaşık 3-4 ay önce forumda cüce amerikanlara bakarken Bolivian Ramirazi ilgimi çekti. Güvenilir bir akvaryumcudan hazır eş olmuş 4 adet (2 çift) aldım ve akvaryumuma ekledim.

Yaptığım tercihin doğru olduğu kanısına varmış bulunmaktayım. Görsellik bakımından oldukça tatmin edici , barışçıl , sosyal , dayanıklı ve keyif veren canlılar. Şimdi Bolivian'lar için yaklaşık 250-300 lt civarı yeni bir tank kurmayı düşünüyorum. 2-3 tür uygun bitki , java moss , mango kökleri ve uygun kayalarla dekor yapmak istiyorum.

Sorularım ise şunlar ;
Bolivianlara partner gerekir mi ? Gerekirse hangi türden ve kaç adet? 
Mesela siyah neonlarla uyumluydular. Zebralar da çok barışçıl ve suyun orta ve üst kısmını kullanan balıklar. Rahatsızlık vereceklerini sanmıyorum. Eklesem iyi mi olur kötü mü olur ?  Bolivianların müdahele etmeden üremelerini istiyorum . Rahat hissetmeleri benim için görsellikten daha ön planda.
Bi de ayrıca kolay bulunan ve dayanıklı 2-3 adet bitki türüne ihtiyacın var. Bilgisi olan önerirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Herkese sağlıklı balıklar dilerim...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

axtallbluefish1621Çevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2013
İl: Bursa
Mesaj: 15
axtallbluefish1621Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2013 00:08


Ön bölüm

Orta bölüm

Arka bölüm

Yumuşak ve canlı yeşiller ile kırmızıların göz alıcı bir şekilde düzenlenmeleri akvaryuma bir sakinlik ve uyum hissi verir böylece evinizin içinde rahat bir ortam yaratabilirsiniz.

Su bitkilerini daima nemli şartlarda taşıyın. Bitkileri taşımak için nemli gazete kağıdına veya kağıt havlulara, v.b., sarın. Akvaryum satıcınızda bitkilerin taşınması için uygun taşıma çantaları da olabilir. Bitki bakımı hakkında daha fazla bilgi edinmek için ücretsiz olan sera rehberini isteyin, "Yapısına göre su bitkilerinin beslenmesi".

Ön kısım için en uygun bitkiler

 

akvaryumun içinin görünmesini engellemeyecek küçük bitkilerdir. Yükseklikleri 15 cm’yi geçmemelidir.

Orta Kısım

Bu kategoriye daha uzun bitkiler girer.

Orta bölüm bitkileri tek bitkiler ve grup bitkileri adı verilen iki gruba ayrılır.

Tek bitkiler, etraflarında fazla boşluk olmasına ihtiyaç duydukları için tek başlarına dikilmeleri gerekir; grup bitkileri ince hatlara sahip oldukları için isimlerinden de anlaşılabileceği gibi en güzel görünümlerine grup halinde dikildiklerinde sahip olurlar.

Orta Kısım 2

Bu kategoriye daha uzun bitkiler girer. Orta bölüm bitkileri tek bitkiler ve grup bitkileri adı verilen iki gruba ayrılır. Tek bitkiler, etraflarında fazla boşluk olmasına ihtiyaç duydukları için tek başlarına dikilmeleri gerekir; grup bitkileri ince hatlara sahip oldukları için isimlerinden de anlaşılabileceği gibi en güzel görünümlerine grup halinde dikildiklerinde sahip olurlar.

Arka Kısım

Bunlar uzun boylu bitkiler olup, kenarlara ve arka bölümlere dikilmesi gerekir. Bu bitkiler, ön bölüme diklirse akvaryumun görüntüsünü engeller ve balıkların yüzme alanını daraltır. Seratofilum (Ceratophyllum demersum) ve su mercimeği (Egeria densa) gibi hızlı gelişen bitkiler mükemmel oksijen kaynağıdır ve suda alg oluşmasına neden olan nitratı temizler.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

samahÇevrim Dışı

Kayıt: 27/09/2011
İl: Izmir
Mesaj: 270
samahÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2013 01:10
Takipteyim, 2 çift ram sorun oluşturur mu onu da merak etmekteyim :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metinguner16Çevrim Dışı

Kayıt: 13/05/2013
İl: Bursa
Mesaj: 120
metinguner16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2013 09:14
axtallbluefish1621  teşekkür ederim. Bitkileri ben de boy ve sıklık durumlarına göre arkadan öne doğru uygulamayı düşünüyordum. Bunların şuan 3 tanesini kullanıyorum zaten oturmuş tankımda.
Asıl sorum diğer arkadaşın da merak ettiği gibi, 2 çift bolivian bir akvaryumda sorunsuz çoğalabilir mi ?  Bunlara tetra ya da zebra eşlik ederse nasıl olur ? Yavruları koruma içgüdüleri daha ağır basabilir diye düşünüyorum. Emin de değilim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir