blue zaire moba 321*70*60.YENİ RESİMLER SYFA 2 DE


blueaortÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2009
İl: Izmir
Mesaj: 487
blueaortÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 10:18
Yeni resimler ile tür konusundaki fikrimi netleştirmiş oldunuz. Saflık söz konusu değil balıkların F1 olması bişey değiştirmez.
 
Balıklar nerden ve kimden alındığı beni bağlamaz gördüğümü söylerim. 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LD AkvaryumÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 06/07/2006
İl: Kayseri
Mesaj: 669
LD AkvaryumÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 18:34
Balıklar direk bizden geçme balıklar degildir.Balıklar organıze sanayi bölgesinde bir abimizden alınmış balıklardır.Balıklardan büyük bi erkek balık hariç digerleri bildigimiz mobadır.Balıklar yavrudan 1 ,5 cm alınmış balıklardır.Blue zaire saf olarak afrıkadan gelmedıgi sürece gölün besinlerini almadıgı sürece bir f0 balıgın görüntüsünü vermez.Besledigimiz verdigimiz yemler bunlarda çok büyük etkendirler.Herkez yorum yapabılır saygı duyarım.Benim görüşüm bir erkek balık harıç digerleri bildigimiz barız mobadır.Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eren38Çevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2011
İl: Çorum
Mesaj: 87
eren38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 21:16
Biz balıklarımıza güveniyoruz agız morlıklarına kadar gayet güzel .cyro sitelirnde bile bundan daha kafalı moba tanıtımları var girip bakabilirsiniz.tabi f0 kadar kesinlikle güzel olamaz ama  f1 olarak harikalareren382012-02-22 12:51:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blueaortÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2009
İl: Izmir
Mesaj: 487
blueaortÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2012 11:32

Ben kardeş balıklar olduğunu düşünerekden hepsini kapsayacak söylemde bulundum kafalı erkeğin saf olmadı kırma olduğu aşikardır. Diğerleri için detaylı fotolardan bakmak gerekir

LD akvaryumdan bende bir kaç kez balık aldım kusursuz güzellikde ve saflıkda geldiler şu anda balık alcak olsam 1. alışveriş yapıcağım yer ld akvaryumdur karalama yapıyor gibi görünmesin.
 
F0 olarak gelmeyen yetişkin balıklar haricinde tank üretimi olan yavrularda bu şekilde sıkıntılar çıkabilir Ld nin bunda kabahati olamaz oda o şekil alıyor ve satıyor 3 cm balığın ilerde ne çıkcağını bilmesi için müneccim olması gerekir.
 
malesef dışarıdaki üreticiler ( Yurtdışı ) sınıflandırmada genelde blue zaire olarak adlandırmakdalar moba dedikleri balıklarda kocaman kafalar veya farklı türler mevcut yani adamlar blue zaire koyundan çıkan balıkları aynı tanka koyup üretebiliyor ( tabiki bu benim karşılaştıklarım )  ( youtube gibi vide sitelerinde sizde video ları izyelebilirsiniz ) bu nedenle 3 cm tr ye gelen balıklar yetişkin olduklarında kafalı ama kapamba değil tam anlamıyla moba da değil kırma balıklar çıkabiliyor. 
 
F-0 olan balığın renk ve formlarını F1 lerin yakalaması ciddi bir bakımla gerçekleşebilir tabiki kötü bakımla bakılmış f1 balıklar aynı formu ve renkleri yakalamaz ama ciddi anlamda değişiklikde göstermez.
 
Bu nedenle hobicilerin yavru almak istiyorlar ise Ld nin veya kendini kanıtlamış güvenilir üreticilerin kendi üretimhanesin de bulunan damızlıkların F1 yavrularını alması veya hobicilerden Anaçlarını görerek yavru almasını tavsiye ederim yavrusu bu kadar değerli bir türe ciddi anlamda ücret ödeyip 2-3 yıl emek verdikden sonra sıkıntı yaşamasını ve hobiden soğumasını asla istemem ama malesef görünen köy klavuz istemiyor gördüklerimizi söylememiz icab ediyor.


[

[QUOTE=eren38]Biz balıklarımıza güveniyoruz agız morlıklarına kadar gayet güzel .cyro sitelirnde bile bundan daha kafalı moba tanıtımları var girip bakabilirsiniz.tabi f0 kadar kesinlikle güzel olamaz ama  f1 olarak harikalar[/QUOTE]
 
Yazdığınız yazıyı değiştirmişsiniz.
 
Balıklarınızdan bu kadar emin olmanıza ve sevmenize inanın çok sevindim sonuçda bu balıklarda canlı
 
 
blueaort2012-02-22 16:56:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir