black tetra'nın karnındaki yumurtalar


recep_erginerÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2009
İl: Bursa
Mesaj: 140
recep_erginerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2009 11:19
     Günaydın arkadaşlar, dün akvaryumda bitki elemesi yaptım tilki kuyrukları aşırı gelişiyor bıktırdılar artık. Bu arada hançer amazonun birinin yerini değiştirmek istedimki pişman oldum tabandaki misket gübreyi öyle bir sarmışki başka yere dikinceye kadar erimiş olan gübre epey salınım yaptı suya.%10 su değiğşimini yaptıktan 7-8sat sonra su normale dönmeye başladı.normalde %20 değişim yapıyorum yorulduğum için kalan10u bugün yapacağım.
     Bu düzenlemeleri yaptıktan sonra,10 ay önce almış olduğum 6lı grup tetralarımın birinin akvaryumun arka köşesinde keyifsiz bir şekilde durduğunu gördüm,bu balık aynı zamanda benim yakından takip ettiğim ve son 3-4 aydan beri diğerlerine nazaran karnı epey şiş olanı idi.Öleceğini tahmin ettim ve bu sabah kalktığımda ölmüştüMutsuz
      Ölen balığı sudan çıkarıp o şişliği merak edip karnını jiletle yardım içinden bir sürü yumurta çıktı.Avaryumda başka zaiyatım yok 35ad.neon,6 rasbora,6 x tetra ,6 kırmızı tera,4 melek,çöpçüler vs.
      Merak ettiğim şu bu balığın ölümü misket gübrenin hızlı bir şekilde suya karışımımı (Ben ihtimal vermiyorum başka ölen yok), yumurta dökemeyen balık ölürmü yada başka ne sebep olablir.
      İlgi ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim herkese saygıler,sevgiler...
     
    
    

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RüzgardegirmeniÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 12/04/2006
İl: Manisa
Mesaj: 5919
RüzgardegirmeniÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2009 11:51
Tetralarda yumurta dökemeyip ölen balığa rastlamadım ben açıkçası.Şişliğin nasıl olduğuna da bakmak lazım.Bir kabızlık belirtisi de olabilir ancak o zaman da balığın halinden belli olurdu.Büyük ihtimalle misket gübrenin suya vermiş olduğu azotlu bileşikler ve ani amonyak yükselmesi ve pH değişimi buna sebep olmuştur.Tetralar fosfat ve azotlu bileşiklere karşı oldukça hassaslar ve hasarları geri dönüşümsüz olarak oluşuyor genelde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir