Bizim İlanlardan Satış'da Vergi varmıdır yokmudur.


The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 3678
The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2014 10:59

Türk Ticaret Kanunlarına göre internetten satış yapmanın, vergi usül kanunları açısından fiziksel bir mağazadan satış yapmaktan farkı bulunmamaktadır. Kanuna göre, satılan şey ne olursa olsun, satıcı ürün satışından düzenli bir gelir elde ediyor ise, bu satışlar için fatura kesmek ve satışlardan elde edilen gelir için de vergi ödemek ile yükümlüdür.

Gelir Vergisi Kanununun 82. Maddesi’ne göre, bir takvim yılında, arızi (geçici, sürekli olmayan) olarak, ticari işlemlerin icrasından veya bu nitelikteki işlemlere aracılık etmekten elde edilen kazanç toplamının 10.000 TL’lik (280 Seri No’lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile 2012 yılı için 20.000 TL) kısmı, gelir vergisinden müstesnadır. Kazanç tutarı satış bedelinden, maliyet bedeli ve satış dolayısıyla yapılan giderlerin indirilmesiyle kalan tutarı ifade eder.

Gelir Vergisi Kanununun 82. Maddesi’ne göre kişinin devamlılık arz etmemek koşuluyla, yılda bir kez ya da en fazla uzun aralarla iki kez yapıp bir gelir elde etmesi halinde bunun, arızi kazanç olarak nitelendirilebilir ANCAK arızi (geçici, sürekli olmayan) olarak düşünülen faaliyetin birden çok kez ve ticari kazanç elde etmek amacıyla yapılması durumunda, doğrudan ticari faaliyet sayılacağı ve bu faaliyetleri gerçekleştirenlerin elde edecekleri ticari kazançlarla ilgili vergi yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekmektedir. Yazı internetten alıntıdır.

DOWNSENDROMU472014-01-16 11:01:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir