Bitkiyle Tanışma


FısHunteRÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 13
FısHunteRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2009 01:29
Uzun ca bi süre araştırıp beklemeden sonra malzemeleri yavaş yavaş tedarik etmeye başladım.Sizlerinde tavsiyeleriyle eksiklerimi tamamlayıp kuruluma geçmeyi planlıyorum.Okullarında açılmasıyla zamanımız kısıtlandı ancak en kısa zamanda kurulumun fotolarını çekip sizlerle paylaşacağım.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
 
Fotoğraf:

Boyut (cm):65*25*45h
Kapasite (litre):65-70lt arası (ön cam bombeli olduğundan)
Canlılar:

Malzemeler:
Tetra tec 600l/h
100 w ısıtıcı
Boyu iç filtre
Aydınlatma:Kapağın 1 flo. yatağı vardı kestim genişlettim.Şu anda 3 adet flo .koyabilirim.Elimde 1 adet 18 w daylight 1 adet  generel e. 15 w grolüx (diye tahmin ediyorum)3. olarak osram coolwhite almayı düşünüyorum.Ancak 3 .florasan için önerilerinize açığım..
 
Zemin: 2.5 kg fondo vivo (Sadece bu var gübre olarak.Basit bitkilerle başlayacağım için ilk etapta yeterli olacağını söylediler.Ancak akvaryumu hemen kuramamanın nedenide maddi yönden 0 lanmış olmak.En yakın zamanda eksikleri yardımlarınızla listeleyip tedarik edicem.Zemin için önerilerinizi bekliyorum.)
 
9 kg civarı hagen siyah kum.Buna 5-10 kg arası ekleme yapılacak.

Akvaryum Bakımı:

Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Tunç bey' den micropac ve potasyum gübre alınacak ilk aşamada.

 

Kakadu veya bu türdeki cüce cichlid beslemeyi planlıyorum.Ama balık için önümüzde uzun bi yol var.Bitki leri nereden tedarik edebilirim bu konudada yardımlarınızı bekliyorum.Belirttiğim üzere bitkiyle ilk tanışmam olacak bu yüzden en basit bitki türleriyle başlamayı planlıyorum.Ama ne kadar zor olursa olsun zemin bitkisi de olmasını istiyorum.Co2 olarak bitkiler geldiğinde sıvı veya mayalı sistem kuracağım.

Gözden kaçan şeyler olabilir ama bütün bilgileri sizinle paylaşmaya çalıştım.Maddiyat açısından bu aralar biraz sıkıntılıyız.Küresel kriz malum.Bunu da göz önüne alarak eksiklerimi birlikte tamamlayalım.Bu güne kadar sorularıma cevap veren ve yardımcı olmaya çalışan üstadların hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum.Saygılar....
 
NOT:(Bitkili tankı olan ve ücreti karşılığında fazla bitkilerini elden çıkarmak isteyen hobici arkadaşlarım öm den ulaşabilirler.İstanbul içi )

FısHunteR2009-03-10 01:42:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

casperÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 220
casperÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2009 01:38
Batuhan arkadaşım bitki temini konusunda hobici ilanlarını araştır ve sitede bitkili tankı olanlar ile iletişime geç onların fazla çoğalan elden çıkarmak istedikleri bitkiler olabilir.Bu şekilde maddi olarak çok zorlanmazsın bitkilerin hepsini akvaryumcularda bulamaz ve bulsan dahi pahalıya bulursun şimdiden başarılar. casper2009-03-10 01:39:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kullanıcı AdıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/02/2006
İl: Samsun
Mesaj: 285
Kullanıcı AdıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2009 15:19
3 floresan olarak da philips aquerelle olabilir veya philips TLD 950 veya 965. Eksikleri zaman içerisinde toplamak aslında daha sağlıklı. Sıkışmadan. Çünkü böylece ilanlar çıktığında en iyi seçeneği seçme imkanı oluyor. Diğer türlü eldeki ile yetinmek zorunda kalınıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir