Bitkilide Torch Ampul


EypcnÇevrim Dışı

Kayıt: 14/05/2022
İl: Çanakkale
Mesaj: 144
EypcnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2022 05:50
Selamlar low tech bitkili kurulum aşamasında olan bir akvaryumum var, şuanda üstünde 2 tane 18watt toplamda 36watt gücünde led var ancak akvaryumun 50cm yüksekliği olduğundan pek etkili olmadığını düşündüğümden ve armatürlerinde çok pahalı olduğunu düşündüğümden normalde evdede kullandığım torch ampul adı verilen ampullerden kullanmayı düşündüm. Normalde seneler önce floresan kullanıyordum ancak o kadar elektrikçi gezdim ya floresan yok yada olanlarda da boyut uymuyordu herkes led şeride geçmiş arkadaş 2tane sağlam güçlüsünden floresan bir balast işi çözüyordu ne güzel. Bende normalde de evde kullandığım torch ampul adı verilen led ampulleri denemeye karar verdim ki herbiri 50/60watt gücünde 6400k 4500lümen. Sadece beyaz ışık high tech bitkilerde ne denli gelişim sağlar tartışılır ancak low tech akvaryumda herhalde yetiştirilmeyecek bitki yoktur. Ancak yüksek ışık gücünden kaynaklı yosun probleminede dikkat etmek gerekli.
Bugün 2tane seyyar duy kablo sipariş verdi elimde de 2tane 50'şer watt(kağıt üzerinde bu şekil gerçekte o kadar güç sağlıyormudur bilemiyorum) ampul var atakandan da birkaç çeşit bitki ve moss sipariş verdim siparişler geldiğinde hemen deneyeceğim.
Burdaki konuyu açma sebebim bu veya buna benzer şeyler deneyenler varsa deneyimlerini aktarmaları.
Tamam bitkili için yapılmış powerled kadar profesyonel yada etkili olmayacaktır ancak 50/60watt ampulun tanesi 40/50tl, armatür(35/40watt) 500/600tl fiyattanda anlaşıldığı gibi illaki armatür performansı vermeyecektir ancak yeni başlayan ve aydınlatmaya o kadar para vermek istemeyen/gücü yetmeyen arkadaşlar açısından başlangıç açısından low tech için yeterli gelip gelmeyeceği [:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir