Bitkili Üretim Setim ( Yeniyim ama Azimliyim ) Türk & Fransız


OBeNÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 20
OBeNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2012 02:23
Merhaba ilk tankımı 19.12.2011 tarihinde kurdum. İlk başta İstanbul'dan 4 cins alarak bu işe başladım. ' cinsimin ölmesi sonucunda hevesimi yitirmeyip, Eşime Fransa dan 3 cins gtirterek devam ettim.  Günler geçtikçe eksiklerimi fark ederek; Siz Üstatlarım sayesinde bilgi tecrübe sahibi olarak daha iyiye doğru gitmek istiyorum.

150 * 40 * 40 ebatlarında ki ilk tankımı 6 parçaya böldüm. Zamanın da yapım aşamasını kaydedemediğim için resimlerini paylaşamıyorum, şimdiden özür dilerim. 

Ana Tankımı cam bölmelerle bölmüştüm. İyi ve kötü yanları var şu an düşündüğüm zaman. İyi yanları tanklar arasında mikrop dağılımını engellemesi, görsel olarak güzel gözükmesi ve diğer cinsler arası döllenmeyi engellemesi.

Kötü yanları ise fazla elektrik gideri. (ayrı ısıtıcı ve flitre ) , temizlik ve zaman kaybı.

6 tankı 3 ısıtıcı ile ısıtıyorum ve 1 dış hava motoru ve çoğaltıcı ile 6 ufak sünger flltre ile hava ve temizliğini sağlıyorum. 2 florasan kullanıyorum.

Topram ve bolca bitki takviyesi ile güzel bir görünümü olsun istedim.

Yavruları kurtarabilmek adına bolca rafya takviyesi yaptım. Damızlıklarım kendi tanklarında doğum yapıyor ve yeni doğan yavruları günlük kontroller sonucu rafyaların üzerinden yakalayarak yavru tankıma aktarıyorum.

İlk başta yavruluk kullanmayı düşünmüştüm, fakat bir kaç denememden kazandığım tecrübe ile, ana tankta doğumun gerçekleşmesi balıklarım için daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

Sabah 9 dan gece 10 11 e kadar aydınlatmayı açık bırakıyorum.

Kendime göre bir temizlik periyodu oluşturdum.

Günlük, haftalık, 15 günlük ve aylık

Günlük Bakım: Gözlem, yukarıya çıkan yeşilliklerin ayırımı,
Haftalık Bakım: %10 çivarında su değişimi, camların temizlenmesi ve b vitamini takviyesi ve salatalık ve ıspanak takviyesi
!5 Günlük Bakım:: % 25 civarında su değişimi, Artemia takviye, flitrelerin temizlenmesi
Aylık Bakım: % 35 civarında su değişimi, çürüyen yeşilliklerin temizlenmesi, flitrelerin temizlenmesi, camların temizlenmesi.

         CİNSİ            ERKEK  DİŞİ GENÇ


1. Tank: Hb Pastel 1 3 1      - Çöpçü 2 , Cüce Vatoz 1
2. Tank: Moscow Blue 2 3 1      - Çöpçü 2 , Cüce Vatoz 1
3. Tank: Half 4/3 Black 1 7 0      - Çöpçü 2 , Cüce Vatoz 1
4. Tank: Red Blonde 3 9      0      - Çöpçü 2 , Cüce Vatoz 1
5. Tank: Albino Red 1 4      0      - Çöpçü 2 , Cüce Vatoz 1
6. Tank: Karantina



150 * 40 * 40 ölçülerinde ki ikinci tankımı camlardan 12 ye bölerek camların arasında 15 cm çapında delikler açarak, delikleri sineklik tülü ile kapattım. Böylece tasarruf sağlayacağımı düşünüyorum. 1 ısıtıcı ve 1 dış hava motoru ve 2 iç sünger filitre kullanıyorum. Sünger flitreleri günlük olarak yer değiştirerek tüm tankın temizlenmesini sağlıyorum.

Kum yada bitkilendirme yapmadım çünkü, bol su değişimi ve temizlik açısından böyle uygun olacağını düşündüm. bölmelerde 2 şer çöpçü balığı temizliğe yardımcı oluyor.


3 cisten ilk yavrularımı aldım.

şu anda toplamda 41 yavrum var.

Yavrularımı hafta da 3 defa Artemia ile besliyorum. ve haftada 1 defa b vitamini takviyesi yapıyorum.


3. Tankım 60 * 20 * 20 ebatların da.

Günlerce cüce vatoz arama sonucun da, neden bu cinsinde üretimini yapmayayım sorusu oluştu kafam da ve 2 erkek, 2 dişi toplamda 4 damızlık alarak bu cinsinde üretimine başladım. 

Vatozların yanlarında yaşayacağı Lepisteslerin streslerini alacağından ötürü, bu balıkların yanına da 3 erkek 5 dişi Half Black Red ekleyerek bir cinsin daha üretimine başlamış oldum.

Üretim tanklarımın videosunu çekerek bunu da sizlerle paylaşmak istedim. Eksiklerim ve görüşlerinizi bildirirseniz Mutluluk duyacağım. Sevgi ve Saygılarımla.

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=Vi1W0vB7hK4&feature=youtu.be[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir