Bitkili Tanka Zemin Hazirligi (Aquaclay vs Hagen)


CihanAkgunÇevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 51
CihanAkgunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2009 15:46
Arkadaslar Merhaba,

Oncelikle belirtmeliyim ki ne baliktan nede bitkiden cok anlayan bir kisi degilim. Cok kisa bir sure once (1-2 ay) karma bir tank kurdum, icerisinde platy, lepistes, molly salyangoz gibi canlilari bakiyorum. ayrica bitki olarak eledoa ve cabomba bakiyorum. zemin olarak midye kirigi yada dere kumu kullaniyorum (hangisi oldugundan emin degilim, ama midye kirigi daha buyuk ihtimal gibi.)

Simdi buyuk bir tank satin almaya karar verdim. olculeri 100*40*40. hatta isitici ve dis filtreyi aldim bile:) bu tanki hem bitki bakmayi ogrenmek hemde herkes gibi guzel goruntu saglamak istiyorum.

forumda okudugum kadariyla TR Istanbul da bulabilecegim ve herkesin kullandigi aquaclay ve hagen siyah kum var sanirim. ve yine bu kumlar hakkinda burada yazilanlara gore her ikisinide uzunca zaten akvaryumda kullanabilirim cunku herhangi bir besin icerigi yok?

forumdan asagidaki gozlemledim.

aquaclay tane olarak biraz daha buyuk boyutlarda ve elips seklinde hafif bir kum. bu iceriye su salinimini artiyor ve bakteriler daha rahat yasabiliyor. fakat hafif oldugundan dolayi bitkileri sabitlemek zor.

Hagen kum oncelikle gercekten hagen kum degil. fakat bir onemi yok... hic salinim yapmiyor ve tanka koymadan once yikayip hazirlamasi kolay. bitkiler rahatlikla tutunabiliyorlar ve guzel bir gorunum sagliyor.

simdi bende kimseyi kirmayayim hem hagen hemde aquaclay alayim diyorum:) alt kisma aquaclay koysam ve bitkiler koklerini rahatca uzatabilseler, hagen i de bunun uzerine koysam bende bitkileri sabitleyebilsem. bu mantikli olur mu? yoksa tek model mi denemeli.

bunlar bir yana birde gubre isi var sanirim ve sera, tetra gibi firmalarin kumun altina koyulan gubreleri var. yalniz buradan okudugum kadariyla bu is cok farkli kombinasyonlarda ve bayagi karmasik. bunlar yerine kum icerisine dogrudan karisitirilan bir gubre ve sivi olarak eklenen gubreden bahsediliyor. hobiye yeni basladigim icin bu sizce yeterli olur mu? tabi burada hangi bitkileri yetistirmek istedigimi soracaksiniz. adini bilmedigim ama tam olarak tarif etmek gerekirse cim saha gibi bir taban istiyorum. aquaclay, hagen, gubre sizce nasil olur?

ayrica tavsiye ettiginiz gubrelerin nasil uygulanacagini ozet olarak belirtebilirseniz sevinirim. son olarak bu isten cok anlamadigimi ve en dusuk levelda oldugumu goz onunde bulundurun:)

cevaplayacak arkadaslara simdiden tesekkurler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

herakliaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]3956,1[/B] [B]4284,2[/B]
Kayıt: 20/09/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 2208
herakliaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2009 19:48
Cihan Bey,güzel bir uğraşa başlamışsınız,  tüm sorularınızın cevabı bu cümlede "Yeni Başlayanlar Buraya".Birebir uyguladığınızda harika bir tank elde etmemeniz için hiç bir sebep yok, şimdiden kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir