Bitkili Kurulumu 110x55x55h


serdemÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2006
İl: Sakarya
Mesaj: 62
serdemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2012 21:01
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 6 sene önce verdiğim aradan sonra nihayet hobime geri dönüyorum. İlk denemelerimde ki  acemi hatalarını bu sefer tekrarlamadan, daha çok sabır ve azimle bir bitkili bir tank kurulumu için 110x55x55h ölçülerinde arkadan filtreli tankım için cam siparişlerini biraz önce verdim.

Yapımını camcı arkadaşım ile birlikte bu hafta içinde tamamlamayı planlıyoruz. Aşama aşama resimleyip sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. 

Sehpa için gerekli olan malzemeler temin edilip demirci ustası olan amcama verdim. Oda hafta sonuna kadar tamam olur inşallah.

Ne yapacağıma karar verme aşamasını mümkün olduğunca uzun tuttum ve forumda yapılan sohbetleri okudum, ilgili birçok makaleyi inceledim ve elimden geldiğince edindiğim bilgiler ışığında aşama aşama sizlere danışarak tankımı kuruyorum. Bir başka deyişle kuracağım tank bir hayli Anonim bir tank olacak...

İstediğim bitki grubu orta ve yüksek düzey ışık ihtiyacına sahip hem arka plan hemde ön plan bitkileri ile 1 veya 2 çeşit geniş yapraklı orta alan bitkisi.

Buna göre;
Taban malzemesi olarak kullanmayı düşündüğüm malzemeler;

(alttan yukarıya doğru)
**Hindistan cevizi torfu
**JBL Manado bitki kumu
**Perlit ve Ponza parçacıkları (yaklaşık 500 gr)
**Aquaclay (10 lt kadar)
**Hagen Siyah kum (yaklaşık 20 kg kadar)

Ne Low Tech ne de High Tech daha çok Middle Tech bir tank istiyorum (pek rastlamadım böylesi bir terime ama !! ). Bu doğrultuda amacım tabanı oldukça zengin tutarak, gerektiğinde gübreleme yapmak ve ışıklandırma seviyesini de yine orta ile yüksek arasında tutmak.

Taban ile ilgili düşünce ve önerilerinizi bekliyorum.

Ayrıca bu tanka ve benim isteklerime uygun ve sanırım en önemlisi ulaşılabilir seçenekler arasından bitki seçiminde yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla,





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir