bitkili akvaryuma geçiş


osm@nÇevrim Dışı

[B]8388,1[/B] [C]2,3,77885[/C]
Kayıt: 12/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 195
osm@nÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2010 12:19

Hepinize selamlar arkadaşlar elimde bulunan akvaryumlardan birinde bitkili akvaryum kurmaya karar verdim. Sitedeki makalelerin çoğunu okudum ve baya bişeyler öğrendim kendimce fakat yinede konuyu burada açıp kurulum aşamasını ve neler doğru neler yanlış tartışmak ve fikirlelerinizi almak istedim. Elimdeki akvaryumun boyutu 130*50*50 325 litrelik bir akvaryum. Fotografınıda ekliyeceğim arkadaşlar şimdi bu akvaryumdan başka bir malzeme elimde yok öncelikle taban malzemesi yani kum vs. Neler almalıyım. Daha sonra ışıklandırma için neler gerekli olacak büyle bir akvaryum için. Co2 seti almayı düşünüyorum. Ve sizlerinde yardımlarıyla kuruluma bir an önce başlamak istriyorum kurulumu buradan her aşamasınıda sizlerle paylaşacağım arkadaşlar umarım güzel bir çalışma olacaktır. Hepinize yardımlarından ve ilgisinden dolayı şimdiden teşekkür ederim. .


akvaryum bunun ikizi olan üstündeki akvaryum arkadaşlar içi boş ve kurulumu bekliyor. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LemarkÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2009
İl: Izmir
Mesaj: 238
LemarkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2010 19:55
Co2 seti alıcaksanız (tüplü olduğunu varsayıyorum) hightech bir tank kurmayı planlıyorsunuz sanırım.

Eğer tropik balıklar yetiştirecekseniz taban olarak alttan üste;

Sera super peat+Coconut Peat
Fondovivo ve Laterit
Lavalit
Misket Gübre
Hagen Siyah veya herangi bir quartz kum

Bunu ben forumdaki ustalara danışarak kendi akvaryumuma koydum biraz değişiklik yaparak. Oldukça faydasını görüyorum. Zaten özellikle buradaki markalı hazır bitki kumları forumdaki birçok kişi tarafından denenmiş ve onay almış ürünlerdir.

325 litre tanka ben olsam 120 cmlik ve 54 wattlık t5 flolardan aquarelle ( veya aquastar), grolüx ve daylight lambaları uygun miktarda karıştırarak 5 adet veya 6 adet flo kullanırdım.

Burada Tüplü Co2 sistem alacağınızı varsaydığım için olabilecek en iyi kurulumu önerdim size. Bütçenize göre kurulumu kısabilir veya diğer arkadaşların önerebileceği malzemeleri de kullanabilirsiniz tabiki. Ama tecrübem tabiki buradaki abilerim, ablalarım kadar olmasada kendi kafamdaki en ideal kurulumu size önerdim.

Dış filtre olarak eğer imkanınız varsa eheim'in tankınıza uygun debili olanlarından alınız. Eheim kalitesiyle pişman olmayacaksınız. Olmadı özellikle forumdaki filtreleme seçenekleri bölümünde üyelerin kullandığı filtrelerdeki memnuniyetlerini araştırarak başka markaları da tercih edebilirsiniz.

325 litrede özellikle de bu denli geniş bir akvaryumda besleyebileceğiniz balık türü tamamen hayal gücünüzle sınırlı neredeyse.

Şimdiden kolay gelsin. Kurulumu dört gözle bekliyorum.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir