Bitkili Akvaryum Kurulumu


AJANÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1075
AJANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2009 23:33
Arkadaşlar çok ama çok istediğim deniz akvaryumumu babam izin vermediği için kuramıyorum malesef.Sikkin İlla tatlı su olacak diyor başka birşey demiyor.Kizgin Artık tatlı su bana çok basit ve sıradan geliyor. Tebessüm Ama tatlı su akvaryumları içinde şuan en çok kafama yatan ve kurmak istediğim bitkili akvaryumu kurmak için değerli fikirlerinize ihtiyacım var.
 
Akvaryum ölçüsü : 90*55h*45
 
Sump ölçüsü : 70*35*35
 
Aydınlatma sistemi : 8*13 watt T5(Her biri 10000k ve 4 beyaz 4 mavidir)
 
Kuracağım sistem çok profesyonel bir sistem olmayacak. Basit zor olmayan bitkilerle başlayacağım, tecrübe kazandıkça zor bitkilere geçince ilerde Co2 sistemide kullanmayı planlıyorum.
 
1-) Aydınlatmam yeterlimidir?
2-) Bitkili akvaryumlarda sumpın sorun olabileceğini duydum, doğrumudur? Doğruysa ne gibi sorunlar olabilir?
3-) Kum olarak hangi kumu önerirsiniz?
4-) Malzeme işini bu hafta halletmeye çalışacağım, başka almam gereken malzemeler nelerdir?
 
Unuttuğum veya eklemek istediğiniz bir şey yazarsanız çok sevinirim.
 
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TugayÇınarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 767
TugayÇınarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2009 23:52
Barış bey merhabalar inşaalah başarırsınız bitkili tank kurmayı. Eğer akvaryum yapılmadıysa ve yeni yapılacaksa 100x50x50h öneririm.Ayrıca bitki tankında sump olayı çok zor oluyor bizzat denedim ve olmadı.Çünkü oksijen suya çok fazla karışıyor ve Co2 sudan uçup gidiyor.Co2 takviyesi yapsanız bile tüple yapmanız gerekir mayalı sistem yetişmez bu tanka.Işıklandırma fazlasıyla yeterli gibi hatta başlarda hepsini kullanmayabilirsiniz.Kum olarak ben ''Hagen siyah kum'' öneririm eğer ucuz olsun derseniz ''Dere kumuda'' olabilir.Ayrıca tablet gübrede kesinlikle öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AJANÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1075
AJANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2009 23:58
Teşekkür ederim Tugay bey. Akvaryum yapılmaya başlandı diyebilirim, geçen hafta cumartesi günü siparişi verdik. Sump konusunun sıkıntı çıkaracağını tahmin ediyordum. Ben mayalı sistem kullanırım diye düşünüyordum ama o şekilde de olmayacaksa başlarda kullanmayacağız o zaman. Zaten ilk başlarda kolay bitkiler olacak. Duruma göre belki sumpıda kullanmayabilirim. Kum olarak bende hagen siyah kumu düşünüyorum. Gübre konusuna gelince, tablet veya misket gibi gübreler kullanmasam onun yerine sadece sıvı gübre kullansam olur mu? Kaç kg kum gerekir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir