Bitkili akvaryum kurmak istiyorum.


KamilÇevrim Dışı

Kayıt: 11/05/2007
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 3
KamilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2008 16:59

Arkadaşlar nihayet bende bir akvaryum kurmaya karar verdim. Yaklaşık 8 aydır akvaryum hobisine merak sardım.  Siteyi, sitedeki makaleleri ve forumlarıda 8 aydır sürekli takip ediyorum ama ancak şimdi fırsatım oldu akvaryum kurmak için.  

İlk etapta küçük bir akvaryumla başlamak istiyorum. Tecrübesizliğimi atlattıktan sonra daha büyük akvaryuma geçeceğim. Hedefim ise bitkili akvaryum kurmak ve Amerikan tetraları (özellikle kardinal neonlar) yetiştirmek. Genelde forumlarda ilk başlayanlar için Amerikan tetralarını ve bitkili akvaryum kurmayı tavsiye etmeselerde ben çok istiyorum. İnşallah üstesinden gelebilirim.
 
Akvaryumcuda alacağım akvaryumu beğendim. Bugün yarın alacağım. Boyutları 80*32*42(h). Yaklaşık 100 litrenin üzerinde. Ben 80*40*40 aradım ama bulamadım. Camcıya da yaptırmak istemedim. O nedenle şimdilik bulduğuma razı olacağım.
 
Bitki seçimine daha karar vermedim. Aşama aşama gitmek istiyorum. İlk olarak bana donanım konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Sitedeki forumların ve makalelerin bir çoğunu okudum ama tecrübesiz olduğum için bazı konularda kafamın çok karıştığınıda itiraf etmeliyim. Özellikle su kimyası ve biyolojik konularda.
 
Sorularım;
 
1) Filtre olarak şimdilik iç filtre kullanmak istiyorum. Bitkili akvaryumda mutlaka dış filtre kullanma zorunluluğu varmı? Yoksa iç filtre işimi görürmü?Hangi marka iç filtre veya dış filtre tavsiye edersiniz?
 
2) Işıklandırmayı bitki seçimini yaptıktan sonra bitkilerin ihtiyacına göre belirlemek istiyorum. Ama yine de tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
3) Yaklaşık 200 Watt bir ısıtıcı yeter mi? Hangi marka tavsiye edersiniz.
 
4) Kum olarak ise hagen kum ya da aquaclay kumdan hangisini tavsiye edersiniz? Farkları nedir? Ayrıca gübre almalımıyım? Yoksa sıvı gübremi kullansam daha iyi olur?
 
5) CO2 sistemi almam mutlaka şartmı? Yoğun bitkili bir akvaryum kurmak istiyorum. Eğer şart ise hangi marka ve kapasitede CO2 sistemi almalıyım?
 
6) Reverse Osmos, Ultraviyole filtre ve ultraviyole sterilazatörü gibi terimler  hakkında bilgim hiç yok. Bunlarla ilgili bilgi verirseniz yada makale linki yazarsanız sevinirim. Bunlarla ilgili kuracağım akvaryumda neler almam ve yapmam gerekiyor? Bu konuda çok cahilim kusura bakmayın.
 
7) Ne tür kimyasallara, düzenleyicilere ihtiyacım olacak? Eğer varsa makale linki yazarsanız da olur.
 
8) Hava motoru almalımıyım? Almam gerekiyorsa kaç çıkışlı hava motoru almalıyım? Kafama bununla ilgili takılan bir soru; hava motoru balıkların oksijen ihtiyacını karşılamak için yanılmıyorsam, eğer öyleyse balıkların oksijen ihtiyacını karşılarken bitkilerin ihtiyacı olan karbondioksiti dışarı attığı için bitkilere zarar vermezmi hava motoru?
 
9) Donanım ve malzeme olarak bunların dışında benim unuttuğum yada bilmediğim başka neler var?
 
Biraz uzun oldu sanırım. Ama vereceğiniz bilgiler benim için çok önemli bilgiler. Şimdiden cevap veren bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim.
 
Saygılarımla...
Kamil2008-02-11 17:40:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2008 21:57
1.İç filtre yeterli olucaktır.
2.Gro-lüx almanı tavsiye ederim 2tane.
3.200W yeterli maddi durumuzun iyise Jager alabilirsin.
4.Hagen kullanmadım aquaclay tavsiye ederim ama bence 5-6 cm midye kırığı al ve sera tablet ve sera sıvı gübre kullan.
5.Co2 gerekli olduğuna inanmıyorum yani olursa gelişimleri hızlanıyor ama olmasada olur.
6.Benimde bir bilgim yok kullanmıyorum bitki tankındada şart değiller.
7.Deep genel dezenfektan ve sera su hazırlayıcı.Ayda 1 kere Bemiks Kopoze 1ampul 2ml atarsan balıkların daha saglıklı olur attıktan sonra ışıklar 12saat kapalı dursun.
8.Hava motoru şart değil ama görevide suyu fazladan havalandırma sağlar ve dekor amaçlıdır.
9.Termometre

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KamilÇevrim Dışı

Kayıt: 11/05/2007
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 3
KamilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2008 13:50
Teşekkür ederim Metin Bey.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir