bitkili akvaryum kumunda beyazlıklar


besiktaslisametÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2015
İl: Izmir
Mesaj: 145
besiktaslisametÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2015 15:50
Merhaba,

Akvaryum hobisinde yeniyim. 2 ay önce kurduğum küçük bir bitkili akvaryumum var.
30 LT lik akvaryumda sorunlar bir türlü bitmedi.
Çok ölüm olmasada olanlar yeterince üzdü.
Ancak son dönemde başıma gelen bir olay var.
Kumda bir ipliksi tabaka oluştu. Dibi tamamen çekim yaptım. kumu temizledim tekrar ekledim. Azalma oldu fakat yine bir beyazlık oldu.
Bu kez dipte kumun çok büyük kısmını çektim. bikilerin yerini değiştirdim akvaryumu tekrar kurdum. 2-3 gün oldu dipteki beyazlaşma tekrar günyüzüne çıktı.
ilk hali ve son fotoları ekliyorum.
Bu nedir ?
Zararı var mıdır ?
Nasıl önleyebilirim?


[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/173673/1_akvaryum%201.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/173673/1_akvaryum%202.JPG[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hobiciakvaristÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 526
hobiciakvaristÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2015 12:07
Samet Bey,

Tahminimce akvaryumdaki bakteri döngüsü yeterince oturmadan canlı eklediğiniz için canlı kaybı yaşadınız ve ayrıca bu tabaka oluşuyor muhtemelen; ipliksi tabaka mantar yüksek olasılıkla. Bitkili kurulumlarda ilk safhalarda görülür, daha akvaryumda nitrojen döngüsünün ve akvaryumunuzdaki dengenin tam olarak oturmadığını gösterir.

Tekrar akvaryumu sıfırlamayın, bu herşeyi yeniden başlamanız anlamına gelir ve tekrar bu mantar ile karşılaşırsınız. Bunun yerine er gün 10% oranında su değişimi ile su da biriken zararlı maddeleri atın. Akvaryumunuzda denge oturunca mantar kendiliğinden gidecektir. Dengenin oturması 2-3 hafta sürer.

Ayrıca belirtmek isterim ki eklediğiniz taban bitkisi olan E. parvula orta/yüksek ışık ve CO2 desteği ile yetişen, bunlar olmadığı taktirde yavaş gelişme gösteren bir bitkidir. Zemin bitkisi olarak sp. japan denemenizi öneririm, co2 olmadan da gelişebilen bir yayılımcı bitkidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir