Bitkilerimin sorunları


darkalperÇevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2008
İl: Izmir
Mesaj: 88
darkalperÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2009 18:44
Merhaba arkadaşlar,

Bitkilerimde çok sorun yaşıyorum. Ne yapmalıyım, ne yapmamalıyım yardımcı olabilir misiniz? Gerçekten artık 2 tane plastik bitki koyup japon mu beslesem diye düşünmeye başladım.

Öncelikle akvaryumumdaki canlılar: 3 apistogramma kakadu, 3 cüce vatoz, 15 glowlight(günışığı) tetra, aldığım bir bitkiyle dadanmış bir grup salyangoz.
Akvaryumumdaki bitkiler: 4 kök elodoa, 2 kök anubias, 2 kök echinodorus ozelot, 20 kök kadar bacopa monnieri.
Işıklandırma: 2 adet 30w floresan(1 beyaz, 1 mavi)
Gübre: Azoo marka sıvı gübre
Bakım: Haftada bir 20lt su değişimi ve dip çekimi. 3 ayda bir dış filtre temizliği
Sıcaklık: sabit 26 C
Taban Malzemesi: 5 cm kalınlığında lav kırığı

Sorunlar: Öncelikle balıklarımda hiç sorun yok, hepsi çok sağlıklılar ve canavar gibiler. Ama bitkilerim bir türlü olmadı. İlk başta bacopalarım çok hızlı gelişmişlerdi. Zaten 6 kök ile başlamıştım şu anda 20 kök kadar var. Ancak sonradan bitkilerim kökten çürümeye başladı. Kökleri koyu kahverengi oluyordu ve yavaş yavaş yukarılara doğru çürümeye başlıyorlardı kangren gibi. üstten budayıp kökünü atarak bitkilerimi kurtarıyordum. Bu sorun hala devam ediyor. Ayrıca bitkilerim bir türlü zemin tutunamıyor. Hafta 4-5 kök bitkimin suyun yüzeyine çıktığını görüyorum. Her hafta tekrar 5 cm kalınlığındaki lav kırıklarına dikiyorum. Resimlerde gördüğüm gibi canlı yemyeşil renkli bitkilerim olamadı bir türlü Sad Bunlar yetmiyormuş gibi bir de sakal yosun başladı ve camda da alg oluşumu tespit ettim. Işıklandırma saatlerini azalttım önce. Sabah 07:30'dan akşam 18:00'e kadar aydınlatma yapıyordum, şimdi 07:30'dan 15:30'a kadar aydınlatma yapıyorum. Ancak hiçbir şey değişmedi.

Lütfen yardımlarınızı rica ediyorum. Bir akşam sinirlenip bütün bitkilerimden hoş bir mevsim salata yapabilirim. Kizgin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fantasticaaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/07/2007
İl: Kayseri
Mesaj: 396
fantasticaaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2009 19:20
Öncelikle taban malzemenizi kuvvetlendirmeniz gerekiyor.Gübrenizide değiştirmenizi tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

herakliaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]3956,1[/B] [B]4284,2[/B]
Kayıt: 20/09/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 2208
herakliaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2009 20:16
İbrahim Bey'in de belirttiği gibi daha verimli bir taban oluşturun.En kolayı tabandaki lav kırığının bir bölümünü çıkartıp üzerine misket gübre,onun üzerinede bitki dikimi kolay ve bitkiye uyumlu göz zevkinize hitap edecek bir kumla tabanı yeniden oluşturmak.Daha farklı dizilimlerde uygulanabilkir.Akvaryumunuzun tam ölçülerini belirtmemişsiniz o yüzden aydınlatma hakkında yorum yapamıyorum ama kesin olan mavi lambanın uygun olmadığı.Yosun oluşumu bu lamba tarafından desteklenecektir.Aydınlatmayı iki periyot halinde ayarlamanız yosun oluşumunu olumsuz yönde etkileyecektir.Son olarak ısıyı bir iki derece daha düşürebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir