Bitki ve baliklar


teknokamÇevrim Dışı

Kayıt: 25/05/2014
İl: Ankara
Mesaj: 32
teknokamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2014 02:03
Merhaba 90lt bir tankım var. Tankımı kuralı bir hafta oldu. Canlı bitki (co2 gerektirmeyen ya da bir süre sonra Mayalı sistem deneyebilirim) + tropikal + canlı doğuran kombinasyonu yapmak istiyorum. Bitki ve baliklari henüz almadim. Dediğim gibi co2 ve ışık konusunda okuma yapiyorum. Bitki ve baliklar ( salyangoz ve karidesler de ilgimi cezbetmekte ) konusunda hangilerinden kaçar adet koymak konusunda onerilerinizi bekliyorum. Bu benim için gerçekten çok önemli. Şimdiden saygilarimi sunuyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OzgeÇevrim Dışı

Kayıt: 14/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 146
OzgeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2014 21:33
[QUOTE=teknokam]Merhaba 90lt bir tankım var. Tankımı kuralı bir hafta oldu. Canlı bitki (co2 gerektirmeyen ya da bir süre sonra Mayalı sistem deneyebilirim) + tropikal + canlı doğuran kombinasyonu yapmak istiyorum. Bitki ve baliklari henüz almadim. Dediğim gibi co2 ve ışık konusunda okuma yapiyorum. Bitki ve baliklar ( salyangoz ve karidesler de ilgimi cezbetmekte ) konusunda hangilerinden kaçar adet koymak konusunda onerilerinizi bekliyorum. Bu benim için gerçekten çok önemli. Şimdiden saygilarimi sunuyorum.[/QUOTE]


Eğer gerek pH seviyesini gerekse ısıyı kontrol altında tutacağınıza inanıyorsanız neon tetralar bitkili akvaryumda izlemesi doyulmaz oluyorlar. Yanlarına 1 e 3 d şeklinde lepistes de koyabilirsiniz. Ama dediğim gibi alkali su sevmezler , yumuşak olması gerekir suyun; zira bitkiler de aynı şekilde 6.7-7 arası ph tutturursanız; biyoloji oturduğu zaman kayıp yaşayacağınızı düşünmüyorum. Benim fikrim; her zaman kolaydan başlamak yerine iyice okuyup bilgilenip zoru başarmaktan yana. Japon , beta( aynı tanka birden fazla erkek koymamak kaydıyla), japonlar daha toleranslıdır ama gönlünüzden canlı doğuran geçiyorsa neden olmasın ki..

 Co2 gerektirmeyen bitki olarak da elodea  ve anubias tercih edebilirsiniz. Zamanla high-tech e geçmek isteyeceğinizden eminim:) 

Elma salyangozları sevimlidirler, fakat bitkili tankta bitkilerin üstünden pike yaptıkları zaman inanın hoşa gitmiyor . 
Ozge2014-06-13 21:36:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

teknokamÇevrim Dışı

Kayıt: 25/05/2014
İl: Ankara
Mesaj: 32
teknokamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2014 02:30
Öncelikle ilgilendiğimiz için çok teşekkür ediyorum. Tank gayet tatmin edici düzeyde ilerliyor. Resimlerini koyup göstermek isterdim ama tablet ve mobille beceremedim. Tankımda şu an 6 adet melek, 2 bronz cory, 2 albino cory, 2 küçük panda cory, 2 minik kuhli, 4 sarı elma salyangozu, 4 nerite ve 1 erkek siyah cüce vatoz var. Bitkilere gelirsek aynen dediklerinizi uyguladim. Orta büyüklükteki bir mangrow köküne anubiasları bağladım. Anubiaslar stabil kondisyonda bi gerileme yok. Elodealarımı beş tane aldım ve bu zamana kadar iki kez budadım. Galiba en kolay bitki buydu. Bunun yanısıra peyderpey gelişen bir çınarım ve bikaç kök sazım var. JBL'nin misket ve Ferrotabs gübresini kullanıyorum.

Bu tankla acemiliğimi attım diyebilirim ama süreç zarfında forumda çok okuma yaptım. Kısmetse yakın zamanda en az 200 lt az bitkili bi amerikan tankı planlıyorum. İnşallah o tankta herşeyi nizami yapabilirim. :)

teknokam2014-07-23 09:57:45













Evet nihayet bikaç resim atabildim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir