Bitki Dikimi Hakkında Destek


AhmetberkÇevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2016
İl: Konya
Mesaj: 20
AhmetberkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2016 15:32
Beyler derdimi akvaryumcuya anlattım ve bana bu bitkiyi verdi bu bitki her türlü yaşar filan dedi ama [:?][:?][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182283/20160129_152527.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182283/20160129_152533.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182283/20160129_152523.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FroniussÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 155
FroniussÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2016 15:51
[QUOTE=mehmetsaygin]Özür dileyerek yukarıda yazılanların doğru olmadığını söylemek istiyorum. Bitkili akvaryum kurmak pahalı değildir. Gerçi pahalı, neye göre kim göre pahalı ama zaten mevcut akvaryumunuz, filtreniz vs varsa 300-400 tl gibi rakamlar söz konusu değildir.
Katman katman pahalı taban malzemesi kullanırsanız, 5cm boyu 35tl olan ithal bitki alırsanız pahalıdır ama bunlar ticari ürünlerdir. Parası olan alır, keyfini sürer, parası olmayan için ise her zaman ekonomik çözümler mevcuttur.

Benim imzamdaki bitkili akvaryum da aşağıda linkini vereceğim akvaryum da düşük teknolojili, CO2, özel taban malzemeleri, özel ışık istemeyen akvaryumlardır. İlan sayfalarından 40-50tl ile alabileceğiniz bir bitki başlangıç paketi ile bir süre sonra yemyeşil yaparsınız akvaryumu.
http://www.akvaryum.com/Forum/45cm_kup_bitkili_akvaryum_yeni_akvaryum_4sayfada_k812892.asp

Dikkatli okursanız üst bağlantıdaki akvaryumun ışığı bile bir masa lambası ve tasarruf ampülünden oluşuyor.

Siz bitkili istiyorsanız bir yola çıkın, detaylı konuşuruz.
[/QUOTE]

Öncelikle arkadaşın son yüklediği resimde bitkilerini ekmiş gitmiş masraf etmiş sizce bu bitkiler bu kumda yaşar mı ? bunu merak ediyorum 1 2 hafta sonra bu bitkilerin yaprakları tek tek dökülmeye başlıcak ve eriyip gidicek ve yapılan masraf çöpe gitmiş olucak gübre desteği vermicek sadece balıkları yemlicek ve arada bir su değişimi yapıcak ve bu bitkiler hiç birşey olmadan çoğalacak öylemi buna katılmıyorum bitkili akvaryum kurmak başlı başına bir zahmettir ve zahmet olduğu gibi masraflıdır 3 kilo kum alayım 3 parça bitki alayım ekerim saksı gibi hiç birşey olmaz sözlerine katılmıyorum ve inşallah bir sorun olmaz ve çürümezler diyorum ilerliyen zamanalrda tekrardan resim yüklerse arkadaş ilgiyle merak ediyorum sonucu

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmetsayginÇevrim Dışı

Kayıt: 21/06/2010
İl: Adana
Mesaj: 265
mehmetsayginÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2016 17:52
Mevlüt Bey, fotoğraftan bunun hangi bitki oluğunu anlayamıyorum ama bundan önce yukarıda doğru mesajları okuduğumuzda bir takım öneriler verildi.
Mesela sorunsuz yaşayabilecek bitkiler söylendi, silis kumun yapısını gevşetecek malzeme önerildi, bunlar yapılmış mı Berk Bey'e soralım.
Hastaneye giderseniz doktor size egzersiz yapmanız ve bir ilaç almanızı söylerse, bunları yapmazsanız, gidip; ”ben iyileşemedim” diyebilir misiniz?

Benim söylediğim şu, madde madde tekrar edeyim;

1. Aquaclay, Hagen kum gibi ithal, ambalajlı bitki kumları ŞART değildir. Normal kumunuzun yapısını gevşetecek, ponza gibi, hindistan cevizi torfu gibi maliyeti çok düşük ürünlerle de akvaryumda bitki yetiştirebilirsiniz. Ha o ürünler olursa daha iyi olur mu? Tabi ki olur.
2. Bitki yetiştirmeye özel Gro lux vs. aydınlatmalar yerine 8-10 tl'ye satılan tasarruf ampülleriyle aydınlatma yapabilirsiniz, defalarca tecrübe edildi bunlar.
3. Beş cm. çapında saksısı 35 tl olan ithal bitkiler yerine forum kullanıcılarından bol çeşitli ekonomik bitki alabilirsiniz.
4. İthal markalı gübreler yerine hobicilerin ürettiği gübrelerden alabilirsiniz. Hatta kimyasal satan sitelerden çok ekonomik şekilde alabilirsiniz. Ben 20-30tl'ye kimyasal madde alarak 2 yıl gübreliyorum akvaryumumu.
5. Doğru bitkileri seçerseniz ne tüplü ne mayalı CO2 kullanmak ZORUNDA DEĞİLSİNİZ. 4-5 tane bitkili akvaryumum oldu, hiçbirinde CO2 kullanmadım.

Ben yukarıdaki hiç bir mesajımda, balıkları yemleyeceksiniz, bitkiler bir yandan coşacak yazmadım dikkat ederseniz.
Bitkili akvaryum kurmak başlıbaşına bir zahmettir yazmışsınız, doğru zahmettir ki ben onu zahmet değil keyif olarak görüyorum, hobimiz bu.
Zahmettir ama sizlerin dediği gibi pahalı bir zahmet olmak zorunda değildir.

Zaten akvarymunuz varsa, filtreniz varsa, ısıtıcınız varsa ou bitkili akvaryuma çevirmek 100tl'yi bulmaz, benim iddiam o.
Ki 3 yıldır tekrar tekrar kurup bozduğum akvaryumlarda yaşadığım da budur.

Saygılarımla,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir