Bitki akvaryumunda belli süre sonra isteksizlik


terra07Çevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2010
İl: Antalya
Mesaj: 1
terra07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2010 16:37
 Arkadaşlar hepinize keyifli haftasonları diliyorm...Öncelikle ben yaklaşık 4 ay kadar önce high-tech bitkili akvaryum kurmuştum.Şu anda son 1 aydır akvaryum çok bakımsız kaldı sınavlar bir yandan sıkıştırınca eskisi gibi isteğim kalmıyor.Akvaryum konusunda yenilik yapabilecek bütçem de yok önerilerinizi bekliyorm...MutsuzSikkin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

harunutkuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 179
harunutkuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2010 16:49
TebessümValla kardeşim, ilgilenemeyeceksen, yenilik de senin durumunu pek değiştirecek gibi görünmüyor. Malum bu melet ilgi alaka isteyen bir olay, ne kadar üzerine düşersen, seyir zevkin o kadar artıyor.
Senin düşüncen, "hani değişik bi dizayn veya türe döneyim, bundan sıkıldım" ise, o zaman bitkiliyi tümden boz derim ben. Aksi takdirde, hi-tech akvaryumda bitkilerin sürekli gelişecek ve akvaryum dizaynın ilgi bekleyecek. Hani gübre ve aydınlatmayı biraz kıs, daha seyrelt desem sistemin biraz yavaşlasın diye, yine de ilgisiz olmaz.
Tankı toptan bozup başka türe geçmek, bakımdan daha büyük zahmet zaten. Bence sen camları güzel bi sil, boş bi akşamında bitkilerini güzelce budayıp fazlaları elden çıkar. Takasta canlı veya yeni tür bitkiler alıp yeni bi maceraya atılabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sametbastugÇevrim Dışı

Kayıt: 09/10/2008
Mesaj: 6
sametbastugÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2010 12:33
Bence uzun vadeli, kendi kendini idare edebilir bir düzen kur,
high tech'le uğraşma derim kolay gelsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir