Bitki akvaryumuna geçme kararı aldım ama bilgisizim


kalibraÇevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3
kalibraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2011 04:23
Öncelikle herkese merhaba. Malawi akvaryumumdan çok sıkıldım ve bitkili akvaryuma geçme kararı aldım fakat akvaryum hobisi hayatım boyunca ne bitkili akvaryum baktım nede bitkili akvaryum bakan arkadaşlarım oldu. 
Foruma ne kadar da baksam takıldığım sorulara cevap bulamadım ve siz üstatlardan bilgi edineyim dedim. 

1. ) Taban gübresi kullanmadan direk akvaryum kumuna bitki ekilir mi?
(Taban gübresinin kullanmak istememin nedeni yeri geldiği zaman akvaryumun içini komple çıkarıp akvaryumun yerini değiştrirebilmem. )
2. ) Tropik akvaryum balığı bakmak istiyorum (hobiye ilk bu balıklar ile başlamıştım) karidesin akvaryumdaki rolü nedir veya şart mıdır ?
3. ) Akvaryumun zeminini de bitkilendirmek istiyorum, dip çekimine alternatif bir canlı (akvaryum dibini temizleyen) var mı ?
4. ) Normal florasan lamba bitkiler için yeterlimidir?.

serkan_cetinkol2011-08-03 03:26:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DesperaldoÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2011
İl: Erzincan
Mesaj: 233
DesperaldoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2011 08:30
Bende yeni başladım bitkili akvaryum için ama kısa zamanda bayağı teçrübe edindim. Öncelikle ne olursa olsun Co2 şart 2. Husus aydınlatma yane ışıklandırma bu da çok önemli gerekli ışık ayarı yapmak çok önemli , Taban olarak bende şu anda normal silis kum var fakat Hindistan cevizi torfu ve hagen siyah kumla değiştirmek istiyorum ve siparişlerini verdim heralde bugun gelir. Benim hindistan torfu kullanma sebebim suyun ph ını dusurmek çunku burda su ph ı 8.5 benim akvaryumda 500lt oldugu için damacana kullanmak pekte ekonomik değil. Misket veya sıvı gübre kullanırsan bence taban malzemesı okadar da önemli değildiye düşünüyorum. Ama calsiyum içeren taban malzemesi kulanma örneğin deniz kabuğu kırığı neden olarak suya vereceğin co2 suyu asidik yapmaya çalışacak deniz kabuğundaki calsiyom da bu asitle tepkime yapacak ve bazik olmaya calısacak tabi deniz kabugu daima baskın geleceği için suyun ph ını yükseltecektir. Dipçekme işine gelince beslediğin canlı popilasyonuna baglı bence ilk 3-4 ay sadece 1 adet vatoz ve 2 adet de Yosun yiğci balık beslemen iyi olacaktır daha sonra artıta bilirsin. Fazla canlı fazla nitralt demek nitratda fazla yosun demek birde kesinlikle filtrende zeolit kullan ama tabi canlı sayısını artırdığın zaman inşallah çuk güzel bitkili bir akvaryum kurarsın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

davut erogluÇevrim Dışı

[C]3,1,82118[/C]
Kayıt: 21/10/2009
İl: Manisa
Mesaj: 318
davut erogluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2011 17:46
Forumun üst barında soldaki Bilgi Ağacını okudunuz mu? Orada bitki akvaryumları bölümünü okuyup sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Onur AyhanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2010
İl: Tekirdag
Mesaj: 498
Onur AyhanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2011 18:25
Aşağıdaki konu size yardımcı olacaktır.
http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_burayalow-tech_k208779.asp?PN=1
Sağlıklı hobiler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NazımÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2011
İl: Ankara
Mesaj: 124
NazımÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2011 17:24
1)Tabiki şart değildir başta kolaydan başlayacağınız için.Ancak bana soracak olursanız bütün sistemi tam oturtun daha sonra zor bitkilere geçtiğinizde sıkıntı olmaz.
2)Tropic balık koymanız en doğrusu.Karidesde genelde görüntüden çok bitki üzerindeki yosunu yediği için kullanılır.
3)Tüm sisteminizi güzel oturtursanız çok güzel taban bitkileri kullana bilirsiniz ama tabii biraz deneyimden sonra.Kesinlikle bitki akvaryumlarında dip çekimi yapılmaz.Yapanlar vardır elbette ama ben kesinlikle önermiyorum köklere zararı çok ve taban bitkisini koyarsanız ince köklerini çıkarttığınızda yeniden adapte olması zor olacaktır.
4)Normal florasan kesinlikle çok kolay bitkiler için yeterli olur.Bence gene en iyi ışığı kullanın.
 
Güzel bir karar.
 
Saygılar, ...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir