Bitki Akvaryumu...


htmlsÇevrim Dışı

Kayıt: 05/09/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 1
htmlsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2017 12:12
Merhabalar,

Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine uzun uzun incelediğim sitenize dahil oldum. Uzun yıllar aşırı amatör uğraşlarımızdan sonra artık nano veya az daha büyük bir tank ta bitki akvaryumu ile ilgilenmek istiyorum. Lakin bazı endişelerim var. Low tech mi yoksa başlarken bile küçük bir tank ile high tech mi başlamalıyım hala karar verebilmiş değilim. Çünkü tabanda moss türleriyle uğraşmak ufak bir kaç dokunuş ile şekillendirmek niyetindeyim. Konu hakkında tecrübeli arkadaşlardan bilgi ve destek alabilirsem çok sevinirim.

Yoksa low tech kurup bi kaç tetra ile şekillendirelim mi? Taban kurulumlarını gübre CO2 takviyelerini budamasını yapabilirmiyim?

Forumu biraz dolaştım lakin açılmış bir konu göremedim. Tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kayusa98Çevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2017
İl: Bursa
Mesaj: 101
kayusa98Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2017 08:37
Maddi imkanınız varsa benim tercihim high tech , güzel bir ışık , tüplü co2 sistem , kaliteli taban ve sıvı gübreleri , güzel bir bitki kumu ile hiç çürümeyen sürekli büyüyen formdaki bitkileri izlemek bence en keyiflisi olur . Ben öğrenciyim sürekli nano low tech akvaryumum oldu bitkilerin uzerindeki yosundan , çürümelerden , yavaş gelişim ve kötü görünümden şahsen ben sıkıldım , öğrencilik hayatı bitsede high tech kursam diyorum . Son karar tabi size kalıyor .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ONRAYDNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/11/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 689
ONRAYDNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2017 08:46
[QUOTE=yusufsarac98]Maddi imkanınız varsa benim tercihim high tech , güzel bir ışık , tüplü co2 sistem , kaliteli taban ve sıvı gübreleri , güzel bir bitki kumu ile hiç çürümeyen sürekli büyüyen formdaki bitkileri izlemek bence en keyiflisi olur . Ben öğrenciyim sürekli nano low tech akvaryumum oldu bitkilerin uzerindeki yosundan , çürümelerden , yavaş gelişim ve kötü görünümden şahsen ben sıkıldım , öğrencilik hayatı bitsede high tech kursam diyorum . Son karar tabi size kalıyor . [/QUOTE]

Yusuf kardeşime katılmamak imkansız elbette ama ilk defa kuracaksanız hem aradaki farkı görmek adına hem de ilk kurulum için işin maddi yönünü de düşünerek low tech tavsiye ederim ben. Tecrübe edinerek high tech e geçiş yapmanızı öneririm ben.

İyi Hobiler.

+1: [T]199519,yusufsarac98[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir