Birkaç sorum var


phoenixÇevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2006
İl: Izmir
Mesaj: 19
phoenixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2006 00:17

Arkadaşlar yeni üye oldum ve bugün 65 cm lik bir akvaryum aldım, henüz akvaryumu kurmadım ama şimdiden kafama takılan sorular var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

şimdiden teşekkürler

1) 65 cm lik ve bunun yanında küçük bir tank kurmak istiyorum. Bunlar için 1 dış motora bağlanmış hava taşı ve pipo fitre ile her 2 tankı da çalıştırabilir miyim?

2) Yaz aylarında ısıtıcı kullanıyor musunuz?

3) Hamile dişiyi yavruluk yerine ayrı bir tanka almakda sakınca var mı? Bu şekilde daha rahat olursa 1 tane de küçük tank almak mantıklı mı? Küçük tankın içinde bitki olması dişinin yavrularını yeme olasığını azaltır mı?

4) Elimde fanusta beslediğim 1 adet Beta balığım var. Onu da canlı doğuran akvaryumuna dahil etmemde sakınca var mı?

5) Havalandırma motoru sürekli çalışmalı mı? Yoksa günde 12-16 saat arası çalışması yeterli olur mu? (Çok fazla balık olmadığı durumda)

phoenix2006-7-21 0:20:8

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

redblueÇevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 59
redblueÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2006 00:37

Merhaba; bu habiyi seçtiğiniz için öncelikle sizi kutlarım.Sorularınıza gelince;sadece bir sorunuzu cavaplayamıyacağım(pek benim de bilgim yok çünkü).

*Yaz aylarında ısıtıcı kullanmıyorum(gerek yok).

*İç filtreyi 24 saat çalıştırmalısınız.

*Akvaryumunuzun yanında küçük tankınızın olması iyi.Yedek bir tank şart değil(onun yerine tül yavrulukta olabilir) ama canlı doğuranlardan hamile olanı oraya koyar ve iyi bir takip sonucu  yavru kaybetme riskiniz azalır.Bitki tercihinize kalmış.

*Betayı akvaryumunuzun içine dahil edebilirsiniz ancak beta sakin ve yavaş gibi görünse de sinsi bir hayvandır(tercih sizin)

Kolay gelsin.Saygılar...

redblue2006-7-21 0:42:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2006 10:05

Yavruluk kullanmayın ne kadar delikli olursa olsun su sirkülasyonu az olacağından suyu kirletir.

Yada kullanın 2 gün sonra yağ tabakasını görürsünüz yüzeyde yazık olur.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

candasÇevrim Dışı

Kayıt: 11/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 57
candasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2006 12:19

1- Dış motordan kastınız sanırım hava motoru. Eğer öyleyse iki akvayuma birer pipo filtre diğer ismiyle sünger filtre koyarak şimdilik idare edebilirsiniz ancak benim tavsiyem 65 cmlik akvaryumunuza şelale filtre almanız nispeten dış filtrenin görevini görür ve suyu daha sağlıklı temizler.

2- Şu an İzmir için ısıtıcıya gerek yok aksine suyu serinletebilmek önemli. Ancak ısıtıcıyıda en kısa zamanda temin ederseniz gece gündüz arasındaki sıcaklık dalgalanmalarında suyun sıcaklığının belli bir derecenin altına inmesini önler. Isıtıcının çalışır durumda olması size bir şey kaybettirmez sadece sıcaklık belli bir derecenin altına inerse çalışır.

3- Eğer imkanınız varsa şimdilik bu akvaryumla başlayın daha sonra büyüğünü alarak bu akvaryumu dişilerin yavrulması ve yavruların büyümesi içinn kullanın. Böyle bir şey düşünmüyorsanız bu akvaryumunda küçüğünü almak yavru almak için faydaliı olacaktır. Ancak bu akvarum içinde bir ısıtıcı ve birde pipo filtre gereklidir.

4- Beta bildiğim kadarıyla yavrulara saldıran bir balık o sebeple diğerlerinin yanına koymayın. Tür sayısını ne kadar az ve birbirleriyle uyumlu tutarsanız o kadar başarılı olursunuz.

5- Hava motoru 7 gün 24 saat çalışmalıdır. Aksi takdirde pipo filtrelerde oluşan ve suyu temizleyen bakteriler ölür ve zararlı madde salgılamaya başlar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

phoenixÇevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2006
İl: Izmir
Mesaj: 19
phoenixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2006 14:48

teşekkürler


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir