Birinci Etap Çalışmaları


AntarktikaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2008
İl: Gaziantep
Mesaj: 42
AntarktikaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2009 01:09

Ben şunu anladım ki tüm konuları kavrayıp işe başlamaktansa tek tek konuları ele alıp başlamak daha mantıklı geliyor. İlk önce taban kurulumundan başlayacağım. Şimdilik 100 lt Aqualay ve 30 lt Dazs Soil siparişlerim geldi. Tabanı şu şekilde sermeyi düşünüyorum (200*60*60):

1) 30 lt Dazs Soil ( En alta )
2) Yaklaşık 0,5 ile 1 mm arası Güvercin Gübresi ( Orta Tabaka ).       
3) 100 lt Aqualay bitki kumu ( En üst tabaka ) diye düşünüyorum.
 
NOT:0,5 ile 1 mm kalınlığındaki Güvercin Gübresi katmanını göz kararı serpiştirerek toz katman şeklinde bulmaya çalışacağım.
 
1) ve 2)'nin bu ölçülerdeki akvaryum tabanında ne kadar kalınlık oluşturacağını bilmediğim için elimdeki malzemenin tamamını diye yazdım. Şöyle ki Dazs Soil 2 cm kalınlığı geçerse fazlasını kullanmayacağım. Öte yandan 100 lt. Aqualay bitki kumu 8 cm'i geçerse fazlasını kullanmayacağım. Dazs Soil diğer bir durumda 2 cm altına düşerse kalınlık olarak 2 cm'i tamamlamak için Dazs Soil'in arasına Saksı Bitkisi torfu kullanarak bu kalınlığı bulmaya çalışacağım. Bunun üzerine toz katman şeklinde Güvercin Gübresi ve üzerine Aqualay sereceğim. Yazdıklarımı tekrarlanmış gibi oldum. Kusura bakmayın aklımdakileri eksiksiz anlatma isteğimden oldu herhalde. Bu konudaki önerilerinizi ve eleştirilerinizi bekliyorum değerli hobici arkadaşlarım. Saygılarımla...
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BvarisliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2007
İl: Bursa
Mesaj: 2419
BvarisliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2009 17:31
 Ben tabanda 2 litre Dazs Soil kullanmıştım (82-47-50 (Y)) yaklaşık 1 cm civarı yükselti olmuştu buradan bir oranlama yapmayı deneyebilirsiniz. Güvercin gübresi dediğiniz nedir tam anlamadım ama özellikle akvaryum için üretilmiş bir ürün değilse tavsiye etmem. Saksı bitkisi torfu yerine de en azından Dünya marka coco peat tavsiye ederim. Kipa'da 5 litresi 1,79 10 litresi 3 lira gibi bir fiyatta. Eğer bulamazsanız öm atın yardımcı olmaya çalışırım. Aquaclay'da bitki tutturmak zulüm olduğu için pek tercih ettiğim bir kum değil. Birde yıkaması çok zahmetli. Kurulumu aşama aşama resimlerseniz memnun olurum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AntarktikaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2008
İl: Gaziantep
Mesaj: 42
AntarktikaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2009 18:08
Sayın Devletabi,
Kurulumu adım adım resimleyeceğim ve siz değerli dostlardan her zaman öneri ve eleştiri bekliyorum. Sizin Dazs Soil kullanım miktarınız bana elimdeki Dazs Soil'in oluşturacağı yükseklik hesaplamasına ciddi bir fikir vermiş olacak. Öte yandan güvercin gübresi dediğim ( Bildiğimiz Güvercinlerin atıklarıdır ) Eğer Güvercin gübresi mantıklı değil ise Dazs Soil ile Aqualay arasına kullanılmak üzere Coco Peat mi öneriyorsunuz? Eğer öneriniz bu ise size Ö.M. atacağım ve birşeyler soracağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir