Bir Tropheus Black Kriza Hikayesi....


dekremerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/10/2012
İl: Tokat
Mesaj: 248
dekremerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2014 16:22
Merhabalar...

Kendimi bildim bileli akvaryum hobisiyle uğraşan birisiyim. Son zamanlarda bu Tanganyika Gölü Cichlidlerinin besleyenlerin çoğalmaya başlamasıyla birlikte ucundan kıyısından bu türe bulaşma gereği duydum ve boşta duran 200 litrelik tankımı, canlı doğuran tankımın yanına kurarak 1 hafta kadar tankın oturmasını bekledim. Bu süre zarfında ise Tropheus Türlerinden hangisini besleyebilirimi düşündüm. Tokat'ta tropheus besleyen ve forumda çoğu kişi tarafından bilinen Göktuğ Abinin balıklarına müşteri oldum. Kış şartlarının vermiş olduğu olumsuz ekonomik sebeplerimden dolayı onları alamadım... Ben alamadım ama Göktuğ Abi'nin tropheuslarını herkese tavsiye ederim! Daha sonra akvaryumcu bir arkadaşımızda bulunan piyasanın çok üstünde bir fiyatla uzun zamandır alıcı bekleyen 3 cm'lik tropheus black kriza yavrularına müşteri oldum. Devamlı müşterisi olmama rağmen güzellik yapmamakta direniyor olduğunu görünce üstelemedim! Sonra Sivas'tan Ahmet TIBIK adında F0 Koloniler vasıtasıyla Tropheusun neredeyse tüm türleriyle birlikte Tropheus Black Kriza üretimi yapan, daha önce hiç tanışmadığım ve sadece telefonla irtibat kurduğum bir abimizin 4 cm'lik yavrularına müşteri oldum. Bana tam 13 tane Black Krriza yavrusunu para talep etmeden direkt isim soy isim ve telefon isteyerek otobüsle, pilli hava motoru ile birlikte gönderdi. Dediğim gibi hiç yüzünü görmediği şahsıma ürün teslim olduktan sonra bile para sormayan bu abimizin bana Tokat'ta beni tanıyan ve bilen Akvaryumcu arkadaşımızdan daha sıcak davranması beni çok etkiledi. Hatta 5 tanesine benim gibi devamlı müşterisinden istediği paranın neredeyse yarısına 13 tane Black Kriza almış oldum. :)

Peki bu hikayeyi niye anlattım? Arkadaşlar ben kendi ürettiğim balıkları satan bir adam değilim. Genelde öylesine dağıtırım. Hatta bu tropheuslarım da erişkin seviyeye geldiklerinde kusturmasıydı filan peşinde de koşacağımı sanmıyorum. Doğal şekilde üreyebilirlerse üresinler... Sözün özü bu hobi işinde siz etrafınızdakilere ne kadar yardımcı olur ve dua alırsanız inanın karşılığını buluyorsunuz. Eskiye göre hiç daralmadan, bunalmadan, işim zora girmeden bir tropheus akvaryumu kurmuş oldum. Karşıma hep iyi insanlar çıktı.

Forum Üyeleri Cengizhan ve Enes kardeşlerime vermiş oldukları gazdan, yine forum üyesi Göktuğ Abiye iyi niyetli, yardımcı olmaya yönelik yaklaşımından ve son olarak forum üyesi olup olmadığını bilmediğim Ahmet TIBIK Ağabey'e de adamlığından ötürü teşekkür ediyorum. Siz tropheus uzmanlarına da yeni bir çırağınız olduğunu hatırlatarak başınızı çok ağrıtacağımı da bilmenizi istiyorum... Fotoğraf çekmeye zamanım yoktu. Balıklarımın fotoğraflarını en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım...

İyilik yapın, iyilik bulun vesselam... :) 
dekremer2014-01-07 16:28:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aytunvural2003Çevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2013
İl: Izmir
Mesaj: 126
aytunvural2003Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2014 20:18
Dursun Bey, kesinlikle katılıyorum size. Bende ürettiğim balıkları sırf hobiciler faydalansın diye çok cüzi rakamlara verdiğimi düşünüyor ve genelde hobicilerden alışveriş yapmaya çalışıyorum. Sonuçta dükkan sahibi olanlar işlerini devam ettirmek içim çok uçuk rakamlar istiyorlar. Bizden çok düşük rakamlara balık v.s. almaya çalışıp ayn balığı 5 belkide 10 misli fiyata satanlar oluyor ki aslında onlar kendi ayaklarına kurşun sıkıyorlar. Ve bizleri düzenli alışveriş yapacak insanları kaybediyorlar. Bende evimin karşısında bulunan akvaryumcuya neredeyse bedavaya vermiş olduğum balıkların parasını alamadığım gibi birde adam dükkanı kapatmasın mı? Emeğe mi acırsın, dürüstlüğüne güvendiğin insandan yediğin kazığa mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir