bir kaç soru


selepeÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2007
İl: Izmir
Mesaj: 18
selepeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2008 17:49
iyi günler arkadaşlar. ısıtıcının tamamının suyun içinde durmasının bir sakıncası olur mu ısıtıcı için. ve kablo falan da var ya o kaplumağaya sorun yapabilir mi .
 
bide kaplumbiş bizde 4. senesine girmek üzere ama bir türlü bitkisel yönden besliyemiyoruz. sevmiyor. ne yapabiliriz.
 
kuru yer ile de arası pek iyi değil. bu çok bir sorun değil sanırsam değil mi. bir de evin içinde baya dolaştırıyoruz :d

şimdiden teşekkürler
selepe2008-01-24 17:51:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aKvArYuMbEkÇiSiÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2007
İl: Izmir
Mesaj: 304
aKvArYuMbEkÇiSiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2008 18:36
    Kuru yere çıkıp kabuğunu kurutmassa kabuk yumuşaması olabilir bu yüzden kuru bölgeye çıkması şart.Kuru bölgeyi ısıtan bir lambanız yoksa çıkacağını sanmıyorum.Evin içinde dolaşmayı onlarda seviyorlar ama bu onların hastalanmasına neden olabiliyor özellikle halıda yürürken ellerine ayaklarına tüyler yapışıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SelphieÇevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 221
SelphieÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2008 19:53
*Isıtıcının tamamı suyun içinde olmamalı,aslında ısıtıcıyı alırken onun kutusunda olmalıydı nasıl kullanılcağı,yada nasıl anlatim ısıtıcıda işarte vardır,ya yatay yada dikey koyabilirsiniz bu sizin zevkinize ve akvaryum genişliğinize bağlı.
*Kaplumbağalar küçükken etçil büyüdükçe otşul beslenmeye başlarlar.Küçükken meyve,sebze yemesi biraz zordur,ama bu bi sorun değildir..tamamen normal..
*Su sıcaklığı :28 derece
  Kuru bölge : 30 derece
Standart su ve kuru bölge sıcaklığı en az böyle olmalı.Eğer kuru bölgeniz 30 dereceden küçükse kuru bölgeye çıkmaz,bu durum kapluşa bir çok hastalık doğurur.Kuru bölgenizi Sarı spot (60 Wattlık) bir lamba ile 30 derecede sabit tutabilirsiniz.
*Evin içinde kapluş dolaştırmak mı? İlk sizden duyuyorum,biz onları evimizde dolaştıralım mı diye alıyoruz..Kaplumbağalar değil evde dolaştırmak ele almak bile hem sizin için hemde onun çok zararı var!


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

druzhokÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2007
İl: Izmir
Mesaj: 303
druzhokÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2008 21:38
Arkadaşlarımız cevaplamış ama birkaç ekleme de ben yapmak istiyorum.
Kaliteli ısıtıcılar suyun tamamen içinde sorunsuzca kullanılabilir, ancak bazı ısıtıcıların üstünde belli bir seviyeden sonra ayar kısmının suya batmaması gerektiği belirtilir. Her iki tip ısıtıcıyı da kurallarına uyduktan sonra güvenle kullanabilirsiniz. Tabi mutlaka termostatlı bir ısıtıcı alın.
 
Yaşını dolduran yada kabuk boyu 10 cm.i geçen tüm kaplumbağaların besinlerinin büyük bir çoğunluğunu bitkisel besinler içermeli. İlk başlarda çok zor alışıyorlar, ama sabırla değişik çeşitler sunarsanız bir şekilde mutaka alışacaktır. Hazır yemleri ise ancak günaşırı hatta sizinki gibi büyük kaplumbağalar 3 günde bir yemeli, protein ağırlıklı beslenme ilerde çok ciddi sağlık sorunlarına yol açar, aman miniği artık kesin kararlılıkla alıştırmaya çalışın. Fesleğen, kıvırıcık marul, aquatik bitkiler, ebegümeci, karahindiba, karanfil, gül yapraklarından hergün bolca yiyebilir. Daha nadiren acısız dolmalık biber, havuç, üzüm yaprağı verebilirsiniz. İki haftada bir turunçgiller hariç meyvelerden az miktarda yiyebilir. Yeşilliğe alıştırmak mis gibi kokan hazır yemlerden sonra ilk başta ona çok zor gelecektir, ama inanın ki sevmedi sandıklarınızı bile ısrarla vermeye devam ederseniz mutlaka yemeye başlıyorlar, bu onların sağlığı için çok önemli Smile.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir