Bir challanger deneyimi , Yardım


Siyah1903Çevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2
Siyah1903Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2006 22:49
Eski ciklet akvaryumunu fes edince 200 lit. akvaryuma yine ciklet almaya çıkmıştım yola ama M.çarşısına indiğimde gittiğim akvaryumcuda fikrimi değiştirip sağlam bir ücret ödeyip 5 adet 7-8 cm boylarında challanger aldım..

Bu türler hakkında en ufak bir bilgim olmadan aldığım balıktan saatler sonra pişman olmaya başladım , hele balıkları akvaryuma koyduktan sonra pişmanlık had safhaya çıktı.., neyse sadede gelelim..

Forumu araştırmalarım sonucu herkesin ortak sorunu bunların yerini yadırgayıp yemek yememesi , Alalı 3 gün oluyor fakat ne yapsam ne etsem ne versem yemiyorlar..

Ciklet yemimi atmadığım kaldı , canlı yemmi istersiniz , tavukmu istersiniz hiçbirine şöyle bir kafayı çevirip bakmadılar bile..

Ve tabi beklenen son biri dün gece olmak üzere ikisi yaşamını yitirmiş bulundu , kalan üçünden ikisininde ölmeye yakın olduğunu söyleyebilirim..Renkleri hafif beyazlaştı , üstünde sanki bir pamuk kaplıymış gibi görüntü oluştu..

Sabah attığım canlı yemleri yemediklerinden bunlar habire oynaşıp akvaryumun her yanına yavaş yavaş dağılmaya başladılar , bunun için ne tavsiye edersiniz acaba ? akvaryumu o kadar temizledik ettik , suyunu yeni doldurduk , tekrardan uğraşmak zorunda kalmıyayım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir