Bir balık eziyetide başkentten:((


PrincipalÇevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2009
İl: Karaman
Mesaj: 242
PrincipalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2009 07:46
Bir ülkede fanusa balık koymak yasakmış.Burdada öyle olsa ne güzel olurdu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uzyrdmrÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/09/2007
İl: Ankara
Mesaj: 3037
uzyrdmrÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 16:55
Arkadaşlar bu iş artık pazarlara kadar düşmüş bende Balgat pazarında görmüştüm buna benze olayları.Adam resmen jaon balığı satıyor pazarda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmetdÇevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2010
İl: Aksaray
Mesaj: 119
mehmetdÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 23:04
Ya abi adamlar artık satmak için neler yapıcağını şaşırmıs sadece bi yerde olsa bi şekilde engellenir ama bu heryerde böle duruma düşmüş

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

makistÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 166
makistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 23:33
Aslinda tüm suc akvaryumcularin degil. Bu cok bilinmeyenli bir denklem.

Söyle ki ben 2 yildir Almanya'da ikamet ediyorum. Burasi petshop ve hobi üzerine olan herseyde cok cok ileridir. Lakin dükkan sahipleri iyi para kazanir. Yani bir petshop a girdiginizde bir japonu yemi akvaryumu derken dünya kadar para birakirsiniz ve kar marji oldukca yüksektir.


Türkiye'de ne yazik ki durum farkli. Ayni özelliklerdeki akvaryumu bile 500 liraya alabiliyorken, biraz arastirdiginizda düsük kalitede 100 liraya da alabiliyorsunuz. Cogu insan kaliteden ödün vererek 100 lira olani aliyor. Belirli bir fiyat politikasi yada standardi mevcut degil. Hal böyle olunca hakkini vererek is yapmak isteyen esnaf ya batiyor yada ac geziyor.

Tüm bunlarin neticesinde adamlar da 3 kurus kazanmak icin fanus vs gibi sürümden kazandiracak ürünlere yöneliyorlar. Sonucta bu hobiye yabanci birisi icin akvaryum zahmetlidir, pahalidir, fanus ise ucuz ve basittir, yer kaplamaz. Ayrica bir cocuk balik istediginde ailelerin cogu akvaryum istemez, genelde basit bir fanusa onay verirler, cünkü akvaryum yer kaplar ve zahmetlidir pahalidir vs vs vs...

Akvaryumcu yönüyle degerlendirirseniz yaklasimi dogru bulmuyorum ama her akvaryumcu icin evinde ekmek bekleyen cocugu sattigi japonlardan degerlidir.

Bu anlattiklarimin akabinde gecen sene karsilastigim olayi size aktarayim. O zamanlar 80 litrelik bir akvaryumum vardi 3 kücük japon baligi aldim. Bunlarin yaninda tek kuyruk bir japon baligi da almak istedim. Ordaki calisan hemen akvaryumumun kapasitesini sordu. 80 litre dedigimde verdigi yanit ilgincti. Bu baligin yasamini saglikli idamesi icin alt limit 200 litredir. Bu baligi size satmam oldu.
Sasirdim hatta kizdim (o zamanlar acemiydim, bilmiyordum)
Sonrasinda adama hak verdim, hatta bu forumdaki birkac arkadasima da durumu anlattim.

Ayni akvaryumcudan dün lepistes aldim. Aldigim posete hemen baliklar icin stres giderici ilac döküp, kompresörle filtre edilmis(ve sartlandirilmis) hava basip o sekilde bana teslim ettiler. Teslim ederken de sizde bu ilac var mi diye sordular...

Bu petshopda yaklasik 10-12 kisi calisiyor ve hepsinin üniformasi var. 

Olayin özü budur


Saygilarimla...



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir