Bilmediğim hastalık


toslunbaÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2007
Mesaj: 85
toslunbaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2008 20:53
O meret hastalıktan benim akvaryumdada var.Lepisteslerden bazıları direnç gösteriyor ve hastalığa yakalanmıyor ama yakalananları kurtarmak nasip olmadı daha....Benim gözlemim Lepistes dışında hiçbir balığa bulaşmıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barış ERÇevrim Dışı

[B]5387,3[/B]
Kayıt: 26/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 2835
Barış ERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2008 18:06
Bu bela illete direnc gösteren lepistesler doğduklarında bu hastalığın olduğu bir ortamda doğanlardır.Ben bir poşet balık aldım İstanbuldan ebeveyler ölü geldi fakat içinde poşette doğan yavrular hala sapa sağlamlar.

Bactopur direct ve bactopur tedavisi deneyeceğim ilk aldığım ithal lepisteslerde bakalım sonuç ne olacak.Birde bu hastalıkta tdaviyi yüksek ısıda değil aksine düşük ısıda yapılması şeklinde bir bilgi kaldı aklımda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zabitÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 333
zabitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2008 11:47
Bende bununla ilgili konu acmıştım ama erken acmışım bende de aynı sorun varmış. Ben acaba klordan mı oldu diye düşüdüm ama değil sanırım bende de sadece Lepisteslere bulaştığını fark ettim ve akvaryumda doğan yavrular daha direncli ama yinede yeterli değil sanırım ve büyük ihtimalle balıklarımı kaybedicem bekliycez sanırım. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BuLLeTÇevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2008
İl: Ankara
Mesaj: 16
BuLLeTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2008 17:59
Tüm cevapları okumadım açıkcası. Belki cevap almışsınızdır ama bir de ben yazayım. Balığınızda iç parazit var. Benim gözlemlediğim kadarıyla dişilerde görünüyor bu hastalık, erkekler dirençli sanırım. İşin ilginç yanı aynı anda iki dişide birden bu hastalığı görmek de zor sanırım. Ben görmedim. Bir dişiyi öldürdükten sonra, başka bir dişiye geçiyor parazitler. Balığı da çok çabuk öldürmüyor. Benim dişilerim ikişer hafta kadar direnmişti hastalığa. Bu da size tedavi için oldukça zaman tanıyor.

Hastalanan dişiyi kurtarmak çok zor olsa da mümkün. Şu şekilde:
Bir diş sarımsağı rendeleyin. Bir çay bardağı içine koyun. Çay bardağına çok az (15-20ml kadar) akvaryum suyu ekleyin. Parmağınızla ezin. Sonra bardağın içine çeyrek flagyl atın ve eritin. Sonra bir şırıngayla bardaktaki suyu çekin. Akvaryumunuzun önüne akvaryum suyuyla aynı ısıdaki suyla ıslanmış bir bez koyun. Hasta balığı yakalayıp, bezin üstüne koyun. Şırıngayla ağzına 2 damla hazırladığımız sudan damlatın. Ağızdan içeri girdiğine emin olun. Bu işlemi yaptıktan hemen sonra balığı akvaryuma geri koyarsanız, kusacaktır. O yüzden 10-15 saniye kadar bekleyin. Sonra geri koyabilirsiniz. Bu işlemi balık düzelene kadar her gün yapın. Sarımsak balığın iştahını açacak, flagyl de iç parazitle savaşacaktır. Ben bu şekilde balık kurtardım.

Gelelim akvaryuma yayılmasını önlemeye. Akvaryumunuza isterseniz eritilmiş flagyl atın, isterseniz balıklar için satılan parazit ilaçlarından alıp kullanabilirsiniz. Akvaryumdaki diğer balıkların direncini artırmak için bir diş sarımsağı haşlayıp yumuşatarak, çay süzgecinde küçük parçalara ayırabilir ve bu parçaları akvaryuma atabilirsiniz. Balıklarınız iştahla yiyeceklerdir.

Bu tedavi sırasında balıklarınıza canlı yem vermeyin. Haşlanmış ıspanakla da balıklarınıza kondüsyon kazandırabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir