Bilgisayar Monitöründen Akvaryum


theapeironÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2010
İl: Tekirdag
Mesaj: 41
theapeironÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2010 21:17

Eski moda CRT Monitörlerin kullanılmamaya başlanması ile bu monitörlerin nasıl kullanılacağı konusunda değişik fikirler ortaya çıkmaya başladı.

Özellikle geniş iç hacmi ve değişik parçaların birleşimi ile oluşmasından dolayı iyi bir fikir verici yapıya sahip.

Bu konuda anlatacağımı bu CRT monitörlerden nasıl akvaryum yapılacağı fakat değişik yapılan projelere de yer vermek istiyorum. Türk insanının aklı her zaman en iyisi için çalışır zaten.

Yandaki resimde de gördüğünüz üzere bir kişi CRT Monitörünün üst camını çıkartıp içini boşalttıktan sonra bir poşet geçirerek çöp bidonu yapmayı başarmış.

Aslında güzel fikir özellikle de bilgisayar mağazalarına konabilecek tarzdan. Hatta bilgisayar ile arası iyi olan kişilere bile hediye edebilirsiniz. Eskiden yüzlerce lira sayıp aldığımız cihazların şimdi çöp kovası olması ise biraz düşündürücü.

Gelelim akvaryum yapımına:

Öncelikle yapmamız gereken monitörün içini açıp bütün parçaları sökmek. Parçalarımızı söktükten sonra içi boş olan monitörü kullanarak iki çeşit akvaryum yapabiliriz. Birincisi bir mağazada gördüğüm türden diğeri ise halen görmediğim ve daha basit olan hatta videosunu koyacağım türden.

Önce zor olanı anlatalım. İçi boş monitörün üst kısmında el sığacak şekilde bir delik açtıktan sonra buradan yardım alarak monitörden su sızmayacak şekilde her tarafını silikonla doldurmak. Geriye kalan ise kum, bitki, filtre ve balık. Bu durumda en zor olan yer silikonla doldurma kısmıdır. Gerisi akvaryum yapımını bilen herkes tarafından yapılabilir.

Diğer kolay olan şekli ise şöyle: Öncelikle içi boş olan monitörün cam seviyesine kadar bir ayak veya destek koyuyoruz. İsterseniz koymayabilirsiniz de orası size kalmış. Daha sonra monitörün içine sığacak şekilde cam kestirip içine yerleştiriyorsunuz. Yine üst kısımdan bir delik açarak elinizi sokabileceğiniz bir bölüm oluşturmanız gerekmektedir. Akvaryumu içine yerleştirip kapattığınızda camlar görünmeyecek şekilde yerleştirirseniz yine birincide anlattığım gibi bir görünüm verecektir.

Yine içine koyduğumuz akvaryuma kum, bitki, filtre ve balık eklemeyi unutmayın

İşte bunun başka bir şekilde yapılmış videosu:


http://www.3y1d.com/bilgisayar-monitrnden-akvaryum.html

theapeiron2010-03-30 21:17:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2010 23:28
Asım bey güzel paylaşım daha öncede hem monitör hemde tv den yapılan akvaryumlar tanıtılmıştı.Ayrıca alıntı yaptığınız siteden izin aldınızmı.Bir sorun çıkmasın,enazından siteden alıntı yaptığınızı belirtmeniz gerekirdi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir