Beyaz Prensesler Hakkında Bi El Atın Helpp


hckiokÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 19
hckiokÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2016 12:53
Öncelikle Herkese Merhabalar,
Cesitli Ciklet Balıklarımın Olduğu Akvaryumumda 2 Beyaz Prensesimden Birisinin Yerdeki Ufak Taşları Agzına Alıp İleriye Püskürttüğünü Gördüm Agzıyla Devamlı Bu Hareketleri Yaptı,Dedik Yuva Yapıyordur. Akvaryumun Sol Arka Köşesi Komple Dibe Kadar Kazıldı Yine Aynı Sol arka köşede Filtre ve Hava Motorum var.Bu Beyaz Prenses Sırtını Akvaryumun Köşesine Verip Geri Geri Suyun Üst Kısımlarına Çıkıyor ve Filtrenin Altında Saklanır Gibi Yapıyor.Başı Aşağıya Bakıyor Kuyrugu Havada bir Şekilde Dakikalarca Boyle Yapıyor Belkide Saatlerce.Ben Baya İzledim Sonra Bi Ara Aşağıdaki Diğer Balıkların Arasına İniyor ve Beyaz Erkek prenses Onun Yanına Geliyor 2-3 Tur Donuyorlar kur yapıyor Heralde Bu Türde Yeniyim Bilmiyorum Pek.Sonra Beyaz dişi prenses Yine Aynı Köşeye aynı sekilde kacıyor.Farklı Renklerden ona filtrenin altında yaklasan oluncada ustune süratle gidiyor {saldırır Gibi}. Stres altında olmasından korkuyorum 64Litrelik bir akvaryumum var toplamda toplasanız 4 -5 cm boyunda 10 kadar ciklet balıgım var hani cok sıkısık bi akvaryumda değil ve sadece bu günm böyle gordum üremesi icin biraz daha buyumesı gerekmezmı diyede dusunuyorum sizce ne yapıyor yaptıgı seylerin sebepleri nedir yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

utokuÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2016
İl: Mugla
Mesaj: 1157
utokuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2016 17:23
Merhaba bahsettiğiniz balık büyük ihtimal erkek. Akvaryum içindeki diğer baskın erkekten korkuyor ve saklanmayı tercih ediyor. Saklanan balığın akvaryum içindeki fotosunu ve anüs fotosunu yollarsanız daha net bilgiler verebilirim.

İyi günler dilerim[QUOTE=hckiok]Öncelikle Herkese Merhabalar,
Cesitli Ciklet Balıklarımın Olduğu Akvaryumumda 2 Beyaz Prensesimden Birisinin Yerdeki Ufak Taşları Agzına Alıp İleriye Püskürttüğünü Gördüm Agzıyla Devamlı Bu Hareketleri Yaptı,Dedik Yuva Yapıyordur. Akvaryumun Sol Arka Köşesi Komple Dibe Kadar Kazıldı Yine Aynı Sol arka köşede Filtre ve Hava Motorum var.Bu Beyaz Prenses Sırtını Akvaryumun Köşesine Verip Geri Geri Suyun Üst Kısımlarına Çıkıyor ve Filtrenin Altında Saklanır Gibi Yapıyor.Başı Aşağıya Bakıyor Kuyrugu Havada bir Şekilde Dakikalarca Boyle Yapıyor Belkide Saatlerce.Ben Baya İzledim Sonra Bi Ara Aşağıdaki Diğer Balıkların Arasına İniyor ve Beyaz Erkek prenses Onun Yanına Geliyor 2-3 Tur Donuyorlar kur yapıyor Heralde Bu Türde Yeniyim Bilmiyorum Pek.Sonra Beyaz dişi prenses Yine Aynı Köşeye aynı sekilde kacıyor.Farklı Renklerden ona filtrenin altında yaklasan oluncada ustune süratle gidiyor {saldırır Gibi}. Stres altında olmasından korkuyorum 64Litrelik bir akvaryumum var toplamda toplasanız 4 -5 cm boyunda 10 kadar ciklet balıgım var hani cok sıkısık bi akvaryumda değil ve sadece bu günm böyle gordum üremesi icin biraz daha buyumesı gerekmezmı diyede dusunuyorum sizce ne yapıyor yaptıgı seylerin sebepleri nedir yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler. [/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hckiokÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 19
hckiokÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2016 18:29
[QUOTE=utoku]Merhaba bahsettiğiniz balık büyük ihtimal erkek. Akvaryum içindeki diğer baskın erkekten korkuyor ve saklanmayı tercih ediyor. Saklanan balığın akvaryum içindeki fotosunu ve anüs fotosunu yollarsanız daha net bilgiler verebilirim.

İyi günler dilerim[/QUOTE]


öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler , bahsettiğimiz ciklet dişi sanırım internetten biraz araştırdım . ama yinede fotosunu cekip eklerim eve gidince tesekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir