Beyaz Prenses Hamile Mi? Yeni Akvaryum Hakkında


utkuuluÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 268
utkuuluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2018 16:17
Merhabalar sürekli forumdan yardım alarak sonunda akvaryumu kurup bitirip balıklarımı aldım, tüm balıklar 1 erkek 3 dişi olarak sarı, beyaz prenses, diğer türü bilmiyorum ancak sanıyorum imparator başlığındaki ciklet türlerinden biri. Erkeği çok güzel duruyor siz zaten görünce türünü anlarsınız.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210674/131220181515431.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210674/131220181516171.jpg[/IMG]


Soracağınız akvaryum bilgilerini verip sorularımı sorayım, 200 litre akvaryum kayıt kuşak vs var, üstüne tam boyutuna uygun ızgaralı metal kapak kestirip dış mekan gün ışığı led döndüm gayet güzel aydınlatıyor şimdilik, gündüzleri açıp gece yatarken kapatıyorum, sunsun 603b dış filtrem var, 400l/h biraz az kaldığının farkındayım ama aynı odada yattığımdan en sessiz bunu bulabildim, ileride daha iyi bir sessiz modelle değiştirebilirim, içinde gelen 3 süngerin ortadakini çıkarıp yerine sera siporax koydum, heilea 600l/h bir iç filtrem var bunu da tamamen elyaf ile doldurdum, yüzeyin tam altına üfleyip akıntı yaratıyor, gündüzleri hava hortumunu dışarı çıkarıyorum kabarcık da üflüyor geceleri kabarcık veren hortumu içine atıyorum, ısıtıcım eheim 300 watt, 26.5 dereceye ayarladım, yakın zamanda bir termometre alıp düzgün mü diye kontrol edeceğim ama şimdilik iyi görünüyor. kumum kovanın üstünde bitki kumu yazıyordu sanıyorum toprak diye geçiyor önceden almıştım sorun olmaz dediler, bunun dışında doğal taşları iyice kaynatıp elimden geldiğince saklanılacak alan yaptım, bir de mercan dediklerinden aldım zaten fotoğraflarda gözüküyor, doğal kav kayası da sipariş ettim saklanacak alan oluşturmak için onları kullanacağım 1-2 güne, suyu 1 hafta dinlendirip effective conditioner döktüm yazan kadar, sonrasında 3 gün bekleyip sera nitrivec döküp filtreler açık şekilde çalıştırdım 2 dün daha, sonra balıkları alıp ekledim, ilk gün yem vermedim, 2 ve 3. günler de bir tutam kadar az az verdim, şuan 4. gündeyiz, yemi ne kadar atarsam daha suya değdiği anda kapıyorlar, çok da vermek istemiyorum, yemin adını da bilmiyorum ama şu;

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210674/131220181520091.jpg[/IMG]

Bu yemden ne kadar vereceğimi aşağı yukarı söyleyebilir misiniz?

İkinci sorun da ikinci günden beyaz prenseslerin biri titremeye birbirinin peşinde dönmeye falan başladı sanıyorum çiftleşme şeyleri vs. sonra ne olduysa resimde gördüğünüz sol en arkadaki büyük bitkinin dibindeki kumu da kazıp kendine yer yapmış ve oradan hiç çıkmıyor, en aşağıda yüzde duruyor, yem verdiğimde de bu oradan cıkmadığı için yiyemiyor o tarafa atsam da düşene kadar öbür balıklar yiyor, dışarı ben uzaktayken ve karanlıkken bir iki kere cıktı sadece onda da akvaryuma yaklastığım gibi aynı yere döndü, bu kusturma vs işlerini de hiç bilmiyorum acemi olduğumdan istememiştim, ikinci bir akvaryum vs ayarlamam mı gerekecek öyle ise? Bu arada diğer balıklar arasında gözle görülür bir kavga vs yok, gayet hareketli hepsi, yem verdiğimde de daha suya değdiği an kapışıyorlar.

Biraz uzun oldu ama yardımlarınız için şimdiden cok cok tesekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir