Beyaz Bulut, Bitkili.


BerHatSÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 920
BerHatSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2020 17:27
[QUOTE=lazarusv20] "Tüm salyangozlar" ??? Nerede kontrol, plan? [:)][/QUOTE]

(: Ramshorn hayla tek, bitkiler gelince keyfi yerine geldi. 2 adet nerite var onlarda pek üreyemiyormuş zaten. Tek sıkıntı 3 adet minare salyangoz var, bir anda inanılmaz bir üreme hızına ulaşabilirler. Her yerde yazan arkadaş walstad için çok mühimmiş, toprağı pek bir güzel havalandırıyormuş. Her an ani bir kararla 3 akvaryumun her birine 1 er adet olacak şekilde dağıtabilirim.

Beğenenler: [T]217331,lazarusv20[/T][T]197989,ceyh[/T][T]218129,Abasnak[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AbasnakÇevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2019
İl: Bursa
Mesaj: 125
AbasnakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2020 18:29
[QUOTE=sangarios]

ellerinize sağlık, güzel bir akvaryum olmuş. maceralarınızı da keyifle okudum, tabii keyif derken sorun çözüldüğü için keyifli oldu. başlarda sizinle beraber strese girmedim değil. [:)] bazı başlıkları sonradan okumak daha faydalı oluyormuş. her şeyin yolunda olmasına çok sevindim.

Foo the Flowerhorn'u ben de yakın zamanda keşfettim. yüzey bitkileri için onun kullandığı tarz bi seperatör sizin için de güzel olabilir sanki, ışığın tanka daha iyi girmesini sağlar.
tekrar tebrikler, geçmiş olsun ve hayırlı olsun dileklerimi ileteyim.[:)][/QUOTE]


Seperatör, ışığı tek bir noktaya odaklayacaktı. Benim ise tüm akvaryum zeminine ışığı ulaştırmam gerekiyordu. Yüzey bitkilerinin popülasyonunu azaltmak durumunda kaldım. Çok hızlı yayıldılar, yüzeyin %70e yakınını tamamen kapladılar. Maalesef vedalaştık.

Foo the Flowerhorn gerçekten çok istikrarlı ve sevimli bir içerik üreticisi. Bazı tankları 750 günün üstünde. Ve bu sürece tanık olmak da müthiş bir seyir zevki sunuyor.[:)]

İyi dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim. [:)]

[QUOTE=BerHatS]

(: Ramshorn hayla tek, bitkiler gelince keyfi yerine geldi. 2 adet nerite var onlarda pek üreyemiyormuş zaten. Tek sıkıntı 3 adet minare salyangoz var, bir anda inanılmaz bir üreme hızına ulaşabilirler. Her yerde yazan arkadaş walstad için çok mühimmiş, toprağı pek bir güzel havalandırıyormuş. Her an ani bir kararla 3 akvaryumun her birine 1 er adet olacak şekilde dağıtabilirim.[/QUOTE]

Minarelerin nüfusu benim tankında hiç patlamadı. 4-5 adet maksimum gördüm. Genelde toprak altındalar sanırım.

Bu dağıtma işlemini usulca fısıldayın tehdit mahiyetinde nüfus kontrol yöntemi olarak çalışabilir [:)))]

Beğenenler: [T]192768,sangarios[/T]
Teşekkür Edenler: [T]192768,sangarios[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir