Beyaz Benek Hastalığına Yeni Tedavi


dare.darkÇevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 341
dare.darkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2010 10:50
Fotoğraf: YOK

Canlıdaki Belirtiler: Beyaz benek

Akvaryum Kapasitesi (litre): 120

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: vatoz papağan sarı prenses ahli

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: iç flitre 

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Aşşağıda açıklıyorum

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Arkadaşlar çoğu hobicinin başına gelen ve sonra da kurtulmakta zorlandığı hastalıktır beyaz benek.. Geçenlerde forum dan sarımsak tedavisi hakkında birkaç yazı okumuştum. Ve uygulamaya karar verdim. 
-Balıkların tüm pulları görülemeyecek kadar beyaz benekti.
-Leopar vatoz dahi beyaz benek olmuştu... (Anlayacağınız akvaryumun tamamı)

Tedavi;
-Bir diş sarımsaği çay tabağında yavaşça ezip üzerine bir damla su damlatıp birkaç parça yemi bu suya buladım ve 5-10 dakika bekledim.

-Sonra yemleri balıklara verdim.
(Günde bir kere uyguladım çünkü fazlasının balıkları zehirlemesinden korktum)

-Sarımsaktan kalan parçalar sertleşiyor bu parçalardan bir iki tanesini direk akvaryuma attım.(su biraz sarımsak kokuyor kapağınız varsa sorun yokGöz%20Kirpma)

-Metilen mavisini (Contra-ıchtyo) ilk gün 10l suya 2 damla. Ve sonraki 4 gün 10l suya 1damla şeklinde uyguladım...

-Suyun sıcaklığını hep 30 derece de tuttum. 3. gün 1/3 su değişimi yaptım(Eklediğim suda 1 gece önceden hava taşı ile havalandırmıştım 12/14 saat kadar). Eklediğim su akvaryum suyundan sıcaktı. 1-2 derece kadar. 

Not: Hiçbir filitreyi açık tutmadım. Sadece hava motoru (hava taşı) açık kalmalı. Ki ilaç etki edebilsin..

Sonuç;
Sabah ilk iş balıklarıma baktım.. Ve bir kaç gün önce hastalıktan neredeyse ölecek balıklarda şimdi bir tek benek yoktu. Sarımsak parçalarını vatozun yediğini düşünüyorum çünkü diğerleri yaklaşmıyordu bile... 

-3 gündür sıcaklığı kademeli olarak düşürüyorum ve hiç bir beyaz benek belirtisi görmedim. Sanırım tüm bakterileri yok etmiş oldum. Şu anda 26 derece.

Belki bilmeyerek yada deneyerek bulduğum bu tedaviden önce ağzı dolu dişimi kaybetmeme rağmen , diğer balıklarımı kurtardığım için çok mutluyum. Umarım başkalarına da faydalı olur.. Teşekkürler...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmtysnkrbyÇevrim Dışı

Kayıt: 10/05/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 123
ahmtysnkrbyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2010 11:20
Bu sarımsak gerçekten mucize galiba. Metilen mavisine gerek bile kalmazdı bence, sadece sarımsakla beyaz beneği tedavi edenleri görmüştüm forumda. Benim görüşüm kimyasal kullanmasaydınız keşke, metilen mavisi yararlı bakterileride öldürüyor çünkü. Ama kurtulduysanız beyaz benekten problem yok tabi:) Şimdi düzenli su değişimlerine başlamanız gerekiyor bence. Faydalı bakterileri oturtmak biraz zamanınızı alabilir bu süre içinde dikkatli olmanızı öneririm. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sondÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2010
İl: Elazig
Mesaj: 267
sondÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2010 11:22
En etkili yöntem dinlenmiş suyu ilaçlayıp su değişimlerinde kullanmaktır. 2 yıldır tek bir balığım bile beyaz benek olmadı. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canafarÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2010
Mesaj: 159
canafarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2010 22:48
Sarımsak evet mucize gibi... Yeni balık bakıcısıyım basıma gelıceklerı bıldıgım ıcın tedbırlı gıdıyordum ama tecrubesızlık ıste kacıs yok ılla bır ıkıtanesı olucek hasta olucak vs neyse 2 hafta oldu sımdılık bır kaybım yok ama hastalıktan kacınamadım beyaz benek oldu bır ıkı balıgım bırınde hele sankı parlak makyaj pullarının ıcıne dusmus gıbı hertarafında burda bırkac kısı ıse yaradıgını soyledı. 1 dıs sarımsagı ezdım ıyıce lapa gıbı olur sonra bır kısmını attım fındık tanesı kadar bısı bıraktım uzerıne yemı koydum ıyıce karıstıdım sonra sarımsak yemlerın bolca sarımsagız az oldugu parcaları suyun  ıcıne attım afıyetle yedıler balıklar ama yemı yıyor sarısagı parcalanmıs sekılde tukuruyorlar ama azda olsa sarımsak bunyelerıne gırıyor Bu ıslermı hergece saat yem saatınde tekrarladım sabah ıse normal yemlerını verdım 3. gundeyım balıkların uzerındekı beneklerın cogu gıttı hele o makyaj puluna dusmus gıbı beyaz beneklerı olan balıgın sadece bır ıkı benegı kaldı sanırım yarın onlarda gıder...

Yanı sarımsak mucıze gercekten hıcde gıdıp para harcamanın anlamı yok Aslında bakarsanız hepsı para tuzagı tabıkı bazı kımyasal bılesenlere ıhtıyacımız var dogal ortamı yakalamak zor oluyor sımdılık su degısımı yapamıyorum cunku balıklar hasta, balıkcı bana suyun yarısını degıstırmemı soyledı...Suyun yarısını degıstır dıyor ıyıdde nasıl degıstıreyım 25 lt su anı su sıcaklıgı dususu olucak balıklar yenı suya tepkı gosterıcek sonra ılac kullanmam gerek vs duzenege dokunmak ıstemedım buyuzden su degısınımı erteledım ama ılac kullanmam gerekıcek bu durumda.
özkoçak2010-11-23 09:18:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

engin378Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 60
engin378Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 22:20


engin3782012-02-13 22:21:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_PiCaSSo_Çevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 122
_PiCaSSo_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2012 13:48
Her yazılana hemen inanmayın arkadaşlar. Bu arkadaşın farkında olmadan yaptıgı belki başka bir etki vardır. Tabiki ilaç kullanmadan doğal yollar geliştirmek güzel...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir