Beyaz benek hastalagini yendim arkadaslar..


gorkem708Çevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2008
İl: Yurtdisi
Mesaj: 77
gorkem708Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2008 21:14

Selam arkadaslar. Cok büyük bir heves ile kurdugum ilk akvaryumumda beyaz benek hastaligi baslamisti. Hastaligi fark eder etmez hemen formda arastirmalara basladim ve ertesi gün tedaviye basladim. Bu sorunla karsi karsiya olan arkadaslarima faydali olacagini düsünerek, izledigim tedavi yöntemini sizlerle paylasmak istedim.

Ilk önce akvaryumumun sabit 27 derece olan isisini kontrollu bir sekilde 30-31 dereceye yükselttim ve Sera Costapur F adli ilac ile, üzerinde tavsiye edilen doz oraniyla tedaviye basladim. Ayni zamanda akvaryuma 1 defaya mahsus tuz ekleyerek tedaviye 4 gün devam ettim. Tedavi süresince akvaryumun isiklerini sürekli kapali tuttum.
 
Ve sonuc, Tek bir baligimda beyaz benek kalmadi..
 
Dostlar tabi bu tedavi süresince maalesef 5 tane lepistesimi kaybettim ama 20 tane lepistesi ve 5 adet komando cöpcüyü kurtarmayi basardim cok sükür. Birde sunu söylemeliyim, eger tankinizda bitkiler mevcut ise isi artisindan ve tuz dan dolayi cok cabuk etkileniyorlar yani ölüyorlar. Mümkünse o bitkileri bir müddet akvaryumdan ayirmalisiniz ve tuzu da asla direk akvaryuma dökmeyin. Akvaryumdan alacaginiz bir miktar su icerisinde tuzu eritip belirli araliklarla akvaryuma ekleyin.
 
Dilerim bu tecrübem sizlere yardimci olur.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OCEAN34Çevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 47
OCEAN34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2008 21:27
Gerçekten çok teşekkürler ama akvaristlerin büyük bir kısmı bu yöntemi kullanır zaten.Ama en azından bilmeyen arkadaşlarımıza faydalı olacağına emin olun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir