Betta ve Karides


YurtsevÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 302
YurtsevÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 12:00
Merhaba,

Bu soruların bütün cevabı sizin Betta Balığınızda gizli. İlk balığım olan Betta yı aldıktan sonra girmediğim konu bakmadığım forum kalmadı. Hepsi Betta türlerinin saldırgan olduğunu, kendi türlerine ve diğer tür balıklara karşı saldırgan olduğunu yazıyor. Bırakın yavru yada karidesleri, yanına koyacağınız diğer balıkları rahatsız edip öldüreceğini yazıyordu. Yaklaşık 3 aydır Betta balığım ile birlikte Lepistes, Moli, Plati ve çöpçü besliyorum. Çok şükür hiçbirine bir şey yapmadı. Akvaryumumda kaybettiğim balıklarım oldu fakat bunları Beyaz Benek hastalığı yüzünden kaybettim. 

Bu hobide çok deneyimli değilim ama şunu anladım ki Betta Balığınızın karakteri herşeyi değiştiriyor. Size tavsiyem madem niyetiniz var karides koymak için, öncelikle bitkilendirmenizi iyice çoğaltın ve birkaç tane karides ekleyin. Eğer bettanız zaten saldırgan bir karaktere sahipse hemen tepkisini verecek ve saldıracaktır. Sizde bu sırada gerekli müdahaleyi yaparak karidesinizi kurtarabilirsiniz. ama beni inanıyorum ki karidesleriniz bolca bitkilenrilmiş akvaryumda rahatlıkla Bettanızdan saklanabilir ve yaşamlarını sürdürebilirler.

Hastalıklı balıklarımı iyileştirme sürecindeyim. Hastalık geçtikten sonra bende bitkilerime ek yaparak akvaryumu daha fazla bitkilendirip karides ekleyeceyim nasip olursa.

Bence denemeden vazgeçmeyin. Bol şans diliyorum.


[QUOTE=Egemen_Karadut] Arkadaşlar 20 küsur litrede 1 adet betta besliyorum. Bitkili sayılır azıcık biraz eledoa biraz saz ve bi kök anubias var.
Buda resmi akvaryumun.
 Haftasonu evimdeki akvaryumdan Java Moss getiricem  1 2 pet bardak , betta ile beraber yaşıya bilecek karides arıyorum büyük ihtimalde kiraz olucak . Üretip satmak gibi bir niyetim yok sadece rahat etsinler yeter bi de kendi başlarına nüfus dengesini sağlayabilirler mi yani yavru olursa kurtulan olur mu yaşlanıp ölenlerin yerini dolduracak kadar?
[/QUOTE]


Akvaryumunuz bitkili ama kum bana biraz abartılı geldi sanki 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shotÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 60
shotÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 14:37
Bende 5 akvaryum var, bir de 2 karides. Akvaryumların hepsindeki canlılar karidesleri yeme potansiyeline sahip; karidesler ramirezilerden önce neonlarla yaşıyordu ancak ramleri alınca çıkarttım ve sırf o iki karides için ayrı, minik bir akvaryumcuk var bir odada.

Sık bitki ve saklanacak yer olunca ramlerle yaşar ancak ben hep neden hayvanları saklanarak yaşamak zorunda bırakayım diye düşündüm. Ben şu anda rahatça akvaryumdaki dallara tırmanmalarını, su mercimeklerine asılıp ters durmalarını seviyorum. Ne hayvanların ne benim stres yaşamamıza gerek var.

Bence bettanın yanına karides koymayın.

Edit: Bugün karideslerimle bettama biraz daha su mercimeği alayım diye gittim, eve bir geldim mercimeklerin poşetinde iki karides :) Bitkilerle birlikte karışmış araya.
shot2013-03-09 17:06:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir