Betta Üretimi


PreLiatorÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/07/2008
İl: Trabzon
Mesaj: 951
PreLiatorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 20:05
Selamlar,

Elimde bir adet sağlıklı, gelişmiş dişi betta bulunmakta. Bir erkek betta alarak, üretim yapmak istiyorum. Üst konudaki üretim tekniklerinin hepsini inceledim. Fakat bir karara varamadım. Amacım, sağlıklı yavrular almak, fazla üretim yapmak değil. Üretimde tecrübeleri arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim... 

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Street ParrotÇevrim Dışı

Yönetici
[C]3,1,12491[/C] [C]2,2,12491[/C] [B]1414,3[/B]
Kayıt: 05/07/2006
İl: Adana
Mesaj: 4508
Street ParrotÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2011 00:20
Öncelikle sağlıklı bir beta akvaryumundan bahsedeyim. Akvaryumun içinde bol miktarda bitki olmalı suda akıntı olmamalı. Su mercimeği, yada pistia gibi bitkiler olursa çok daha güzel olur. Erkeğin dişiyi hırpalayamayacağı kadar bitkilendirilmiş akvayumda Önce erkek iyice form tutmalı çünkü maalesef betalar bardakta yada fanusta satılıyorlar. Bu durumdaki beta hem çok tembelleşiyor hemde çok zayıf düşüyor. bu nedenle önce erkeği kaliteli yemlerle besleyip iyice diri hale getirmeli. Yoksa erkek köpük yapmaz yada yaptığı köpük 3-5 hava kabarcığını geçmez. Bu yapıldıktan sonra dişi akvayuma alınır (dişilerde form kazandırma durumu genelde akvaryumda beslendikleri ve satıldıkları için şart değil). Akvaryuma bir miktar çay demi eklemeyi unutmayın. Gerisi kendiliğinden gelecektir.
Sağlıklı balıklar bol yavrular.
Bu konuda makalede Akvaryumda Çay Kullanımı Ve Etkileri,faydaları çok güzel anlatılmış bakmanızı tavsiye ederim.
Bu konuda ise çayın yardımıyla üretilen golden guramilerin (beta da bir tür gurami sayılır) üretim seriveni çok güzel şekilde anlatılmış. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hades92Çevrim Dışı

Kayıt: 17/04/2011
İl: Ankara
Mesaj: 510
Hades92Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2011 00:13
Bettayı çiftleştirmek çok kolaydır gerçekten..Ama sonrasında yavruların bakımı inanılmaz zor..Eğer yeterli vakit ve sabrınız varsa bana özelden mesaj atın..Bende bu başlık altında araştırma ve tecrübelerimi; doğrusuyla,yanlışıyla anlatayım..Ama dediğim gibi çok vakit ve sabır ister yavruları büyütmek..seçim sizin..Ben bekleyin henüz derim...Saygılar ve sağlıklı balıklar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir