BETTA PETSHOP VE BEN..


ÖvgüKavasÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2012
İl: Izmir
Mesaj: 684
ÖvgüKavasÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 03:06
Ahmet bey evet almadan çıkardım tabiki. O dukkandaki balıklar Icin kurtuluş yok artık, eğer onları düşünüp alacak olursam bana sattığı balıktan kazandığı parayla gidip iki balık daha alıp onlarida satacak. Sonra siz gidip onlarida kurtarmak Icin ikisinide alacaksınız. Satıcı kazandığı parayla gidip dört tane daha alacak. Sonra sekiz tane, on altı tane vs.. Ve diyecekki aman bu balıklar iyi gidiyor bunlardan toptan alayım yüzlerce alacak, yer sıkıntısı çektiğinden bunları ufacık bardaklara koyacak. İşkence etmeye devam edecek. Alacak satacak alacak satacak. Buna arz talep meselesi denir ve ekonomi/tüketim doğrusunda cok ciddi bir konudur.

Oradaki baliklari kurtarmak isteyen Ahmet bey olarak siz de (bizler) belki farkında olmadan istemeden bu sektorun ve hobinin beline bir baltada daha vurmus olacaksiniz. bir kac tane kurtaracaksınız ama ardından daha cogu gelecek. Ve bu işkencenin bir halkasida siz olacaksınız.

Peki kurtarmazsak o balıkları ne olacak? Belki onlar ve bı sonra gelenler orada ölecek ama tüccarın gözünde bu balığın satışı artık feasible olmadıgı Icin artık getirmemeye başlayacak. Satis yapamadigi zaman hata arayacak. Hatalarini bulup duzeltirse ne ala ama duzeltemezse kepenkleri kapatip baska becerebilecegi bir sektore yonelecek.

Ahmet bey bu konuda cok hassasiyet gösteriyorum bu yazdıklarım sadece size değil, ahmete, mehmete, ayseye fatmaya, kendime. Sadece yeri geldi diye paylaşmak istedim.

Önemli olan taşı atmak değildir. Esas önemli olan tası atarken kendi ayağımıza dusurmememizdir.

Saygılar dilerim. Sağlıklı akvaryumlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tamerk okcuÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2013
İl: Izmir
Mesaj: 36
tamerk okcuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 05:25
Merhaba arkadaslar.Konuyu actıktan sonra,zavallı bettamız ben ve hikayenin diğer kahramanı petshop cu arkadasın yerini soran lar olmus.Simdi bunun etik bir davranış olacagınıda düsünmüyorum.Bakın zalim pet shopcu bu,işte bu! misali acık beyan etmekde hoş değil.İzmir malesef bu sektörde cok ama cok geri.Söz konusu dükkanın kilise sokagında oldugunu bilmeniz,birgün tesadüfen yolunuz düserse konusmalarından hayvanlar aleminden yoksun tutarsız söylemlerinden eminim hatırlıcaksınız.Bu arada alış veriş yapacak olursanız dikkat edin ya ederinden az yada cok hesaplıyor.Kötü niyetli olusundan diil malesef hesap yapmayıda bilmiyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kosanozsenerÇevrim Dışı

Kayıt: 01/05/2012
İl: Izmir
Mesaj: 147
kosanozsenerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 09:37
Akvaryumlarında çivi olan petshop mu acaba

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JedaykinÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2012
İl: Izmir
Mesaj: 114
JedaykinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 23:56
Bu tip satıcılardan alış veriş yapılmaması düşüncesini destekliyorum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir