Betalar İçin Amatörce Bir Bilgi


Remix1Çevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 72
Remix1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2012 14:15
Arkadaşlar dün beta aldım az çok birşeyler kaptım sayılır bildiklerimi size veriyim dedim.

Beta nızı eve getirdikten sonra akvaryumun suyunu doldurun ama balığınızın yüzücek kadar oldurun orta doğru.Gün geçtikce az daha eklicekseniz.

Akvaryumunuz 10 - 15 Lt İse sakın ha sakın şelalesiz İç filtre almayınız.Anında savruluyorlar.Şelale Akıntıyı kesiyor ve hiçbir akıntı olmuyor.

Kum Olarak Siyah Silis Kum Kullanabilirsiniz.

Bitki Olarak Eledoa Kullanınız Biraz Hızlı Büyüyor Ama Makas İle Kesersiniz Hiç Birşey Olmaz.

Yem Olarak Şu 4 TL Lik Betta Sera Yemlerini Kullanınız.Kırmızımsı Birşey Mercimek Gibi.

Mağara Yapıcaksanız Akvaryumcularda 3 TL Ye Yuvalık Var Çok Güzeller Bende 2 Tane .

Filtrenizi Yada Motorunuzu 6 Saat Yada 12 Saati Geçmiyecek Şekilde Açınız.Betalar Akıntı Sevmeyen Balıklardır.

Su Değişimi İse Çok Basittir Haftada Yani 7 Günde Suyun %10 - 15 - İni Alıp Yerinde Temiz Ve Dinlendirilmiş Su Konmalıdır.

Ve Dinlendirilmiş Su Konduktan Sonra Dip Çekimi Aleti İle Suyu Pompalıyıp Dip Çekimini Yapınız

Isıtıcı Ayarı İse 23-24-25 De Olursa Çok İyi Olur.




SIKCA SORULAN SORULAR.

Balığım Yem Yemiyor Ölücek Diye Korkuyorum. ( Balıklar 4-5 Gün Aç Durabilir.Balığınız Yem Yemiyorsa Daha Akvaryuma Alışmamışdır.Ve Kendini Güvende Hissemiyordur.

Balığım Çok Durgun Neden Olabilir ( Balığınız Durgun İse Daha Alışmamıştır.Balığınızın Karşısında Hörtlek Gibi Beklemeyin Ve Kendi Haline Bırakın.

ELİMDEN GELDİĞİNCE YARDIM ETMEK İSTEDİM.DAHA 1.GÜNÜM BETAMLA .D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Efe ZorbaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/12/2010
İl: Tekirdag
Mesaj: 807
Efe ZorbaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2012 16:00
Filtre'nin kapatılması çok yanlış olur biyolojik denge devredışı kalır (oksijen yetersizliği ve sirkülasyon azlığından) sonra balık amonyaktan zehirlenir Bettalar fazla su değişimi sevmez su değişimi yerine biyolojik dengeyi turtmanız daha iyi olur ayd %20 2 hafta beklemiş su eklemniz yeterli olacaktır

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

microlabÇevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2012
İl: Izmir
Mesaj: 177
microlabÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2012 17:17
Efe arkadaşımızın söylediği gibi filtreler sürekli açık durmalıdır .Kapatırsanız sabah yaptığınız temizliğin aynısınıda akşam yapmış gibi olursunuz pek bir zararı olmaz zaten şelale filtrelerin.Su ise yine arkadaşın dediği gibi yapılırsa daha ii olacaktır.Kum zaten farketmez istediğiniz kumu alabilirsiniz.Ama doğal olsun renkli taşlar almayın sonradan suya salınım yapıp balığınızı olumsuz etkileyebilir.Bitki sadece aledoa değil tüm bitkileri kullanabilisiniz hiç fark etmez.Isıtıcı ise yaz aylarında hiç gerekli değil.
Bir çoğumuz ısıtıcılarımızı kapattık.23-24-25 derece az gelebilir,bu  yüzden biraz daha arrttırabilirsiniz.28 derecenin üstüne çıkmayın.Malum tayland sıcak ve sık bitkili yerler.Yem olarak tek çeşit yem değilde bir kaç çeşit yemile düzgün br diyet yaptırır isseniz daha güzel olabilir.Bunları evde kendinizde yapabilirsiniz.Bunlar birazda olsa yanlış verilmiş bilgiler.Daha çok konu okuyup bilgi sahibi olmalısınız.Yanlış bilgiler vermek bir canlının hayatına sebep olabilir.
microlab2012-08-16 17:20:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GokYuzuÇevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 1
GokYuzuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2012 14:46
Konu Beta olunca bir yorumda ben yapayım dedim kusura bakmazsanız arkadaşlar.

Kızımın 2. yaş gününe fanusa bir Beta hediye geldi. Ve fanusta haftada veya 2 haftada bir suyun tamamı değişmek ve sadece tek tür yem yemek kaydıyla  2 buçuk yıldan fazla yaşadı. Suyu değiştirirken balığı başka kaba alıp çeşmeden direk fanusu ılık su doldurup atıyordum içine. 2 yılınıda baya aktif ve hareketli şekilde geçirdi diyebilirim . Fanusa biraz fazla su koydugumda kendini dısarı atıyordu bunu defalarca yaşadım aktifliğini burdan biliyorum :)
Ömrü ne kadar bilmiyorum ama .balıkçılara felan anlattığımda hayret ediyor Maşallah diyorlardı. ölümü de akraba çocuklarının fanusa kola dökmesiyle oldu. Kızım 5 yasına yaklaştı Boncuk öldüğünde çok ağladı gittim yenisini aldım ama ona ısınamadı istemedi Boncuğumu istiyorum ben deyip yeni Betayı operasyon düzenleyip kendi öldürdü. Şimdi neyseki 500 litrelik akvaryumda karısık chicledlerin karsısında zaman geciriyorda Boncuk diye ağlamıyor :)

Buda benim Beta ile olan tecrubem kafanızı ağrıttıysam özür dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir