Betalar 1 e 3 d yaşarmı?


tugixÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1002
tugixÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2010 23:42
[QUOTE=cagdasavci][QUOTE=tugix] [QUOTE=cagdasavci]

Balıklar herşeyden önce benim için can taşıyan varlıklardır. Bu yüzden deneme yanılma yöntemlerine pek sıcak bakmıyorum. Kavga bu balıkların içgüdüsünde var. Birde geçmişte bu konuda kötü tecrübeler yaşayan arkadaşlar var. Ben herşeyden önce balıkların sağlıklarının düşünülmesi gerektiği kanaatındayım. Benim şahsi düşüncem kopan yüzgeçler yaralı yada ölü balıklar görmemek için betta erkekleri mümkün olduğu kadar yalnız bakılmalıdır. Katılmak yada katılmamak size kalmış.

Linki incelerseniz bu konuda neden bu kadar katı düşündüğümü anlarsanız. Nasıl bir ortam hazırlarsdanız hazırlayın bir kaç ay sonra yada bir kaç yıl sonra balıkların birbirlerini yaralamıyacağı garantisini veremezsiniz. Mevzu bahis bir canlı ise ben tüm olasılıkların hesaplanması isterim. Sürcü lisan ettiysem affola. Saygılar.
http://www.bilyap.com/image/tayland-dovuescueleri-bettalar-ve-tayland-izlenimleri-pascal-sewer/5383
[/QUOTE]

Bende 10 lt de besleyelim demiyorum Çağdaş Bey.Doğan beyin konusunu inceemenizi tavsiye ederim.Gerçekten muhteşem.30litrede 3 erkek besenmeyebilir fakat uygun ortamda dişilerle beslenmesinde (balık çok agrasif yapıda değilse kki bu tanım plaakatllara daha çok yakışıyor dövüştürülenler onlar) istisnalar hariç bir sorun olmuyor.Nasıl bir ortam hazırlarsanız hazırlayın cümlesi de biraz iddaalı bence. Doğan beyin uygulaması bence iyi bir örnek.En azından kendi video ve fotoğraflarım silindiğinden dediklerime başka bir örnek.Saygılar
[/QUOTE]
Bize en güzel cevabı zaman verecek benim endişe ettiğim konu balıklara zarar gelmesi. İnşallah siz haklı çıkarsınız Tebessüm[/QUOTE]
Endişelenmekte haklısınız.Bugüne kadar kaç kişi atıyorum 100lt de 2 betta beslemeyi denemiştir?Zaten benim dediklerim de varsayım ama ya gerçekten olursa :) Hep o meşhur bir kavanozda 2 plaakat erkeği başında 8-9 kendini bilmezin olduğu fotoğrafları görerek geldik bugüne kadar.İnşallah deneyen olur benden önce.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barbarossa42Çevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2009
İl: Konya
Mesaj: 1740
Barbarossa42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2010 12:08
Bettalar çok güzel balıklar, belki bir çok kişiye de akviristliği sevdiren türler. Ama ne yazıkki akvaryum ne kadar büyük olursa olsun, 1 akvaryumda ancak 1 tane erkek besleyebilirsiniz. Tesadüfi bir karşılaşma en az birinin ölümü demektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir