Beta Hevesi..!


LuthorharkonÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 1410
LuthorharkonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2016 23:12
Merhaba değerli arkadaşlar,

2 tane aslan gibi kaplumbağam var şuanda 65 litrelik bir akvaryumdalar 2 sene sonra 300-400 litrelik bir akvaryuma geçicekler allah izin verirse besleyenler bilir büyüdükçe alanlarına sığmazlar camı çatlatırlar ve bakımları çok zahmetlidir vesaire vesaire o ufakliklarin en ufak ayrintisina kadar herşeyi tam.

Bu aralar bir beta hevesi doğdu bende kusura bakmayın fazla heves ettiğim için hevesli hevesli anlatacağım :)

Ben diyorumki böyle yakışıklımı yakışıklı asilmi asil delikanlımı delikanlı bir BETA alıyım :)

O delikanlıya yokmu şu 300-350 TL'ye 30-40 litre kaliteli nano akvaryumlar birde onlardan alıyım kaliteli yemlerinden de alıyım.. Birde kalitelisinden jbl protemp 50 w yeterli diye dusunuyorum 50 w bir isitici aliyim.. Filtreye ihtiyac yok denmiş ama sizlerden ayrintili sekilde ogrenmek istiyorum almadan önce.. Ben hayvana çok değer veririm heleki beta gibi bir balığım olur benim için başka olur gerçekten..

Arkadaşlar nedir bu güzel hayvanların olması gereken su ısısı bakım şartları yem çeşitleri ? Günde kaç öğün ne kadar miktarda yem verilir ? Kaç yıl yaşarlar ? İlgiden hoşlanırlar mı ? Bir hayvanın geleceği canı için şöyle uzun uzun en ince ayrıntısına kadar anlatırsanız gerçekten çok memnun olurum kusura bakmayın metin biraz uzun oldu hevesime verin mazur görün şimdiden icten teşekkür ederim :)

Arkadaşlar yaptigim arastirmaya göre,

30 litre akvaryum alıyorum

-ısıtıcı alınacak
-anubias bitki alınacak
-su mercimeği alınacak
-siyah hagen kum alınacak
-filtre işi nasıl olur hala bilmiyorum [:?]
-Mağarayı nereden nasıl temin edebilirim [:?]
-Yem konusunda kaliteli olarak hangi yemler olmalı ve yemleme nasıl olmalı ?


Bunlar tamamdır arkadaşlar yalnız anubias bitkisi solabilir mi yani fazladan almalimiyim ? Su içine koymadan yikamalimiyim ?

Su mercimegi bitkisi solabilir mi ? Yedek olarak almalimiyim [:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ferhat ÖzarslanÇevrim Dışı

Kayıt: 02/09/2015
İl: Denizli
Mesaj: 603
Ferhat ÖzarslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2016 11:19
-Filtre olarak debisi düşük filtrelerden kullanabilirsiniz pipo filtre gibi.
-Bitkiler başta solabilir sonra düzelirler. Ben su mercimeklerinden sos kabında aldım sonra bütün akvaryumu kapladı. Elma salyangozu alınca hepsini yediler o başka mesele :)
-Mağara olarak küçük testi kullabilirsiniz veya hindistancevizi kullanabilirsiniz hem suyu yumuşatır ,suyu biraz sarartır ama zararı olmaz.
-Yem olarak açık yemlerden almayın. Kapalı yemlerinden alın. Ben beta temel, discus ve temel pul yemlerinden veriyorum. Ayriyetten canlı yem önemlidir. Su piresi,un kurdu ve dondurulmuş kan kurdu veriyorum. Hergün 1 defa herbir yemden sırayla 1 dkda bitireceği kadar veriyorum haftada bir günde aç bırakıyorum.
-Yosun kontrolü ve fazla yemleri yemeleri için salyangozlar faydalı olur.
-Ben en ufağından tatlı su midyeside koydum. Akvaryumda ömürleri 1-2 sene oluyor zaten küçük olursa daha iyi olur. [EDIT]Ferhat Özarslan,2016-03-02 11:57:04[/EDIT]

Beğenenler: [T]140355,kuman[/T]
Teşekkür Edenler: [T]140355,kuman[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir