Beta Akvaryumunda Olması Gereken Şeyl


cuprumÇevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2021
Mesaj: 53
cuprumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2021 02:34
[QUOTE=kdrackgz]Isıtıcınız var mı bilmiyorum ancak lütfen mutlaka bir ısıtıcı edinin. Ayrıca filtre içinde ben küçük bir hava motoruna bağlı, yine küçük bir sünger filtre öneririm. Zemine basit bir dere kumu alın.
Ayrıca sizden ricam o resimde görünen dekoru çıkarın, üzerindeki boyalar pek güven verici görünmüyor yavaş yavaş farkında olmadan balığınızı zehirliyor olabilirsiniz.
Balımı çok kolay olan bitkiler var anubias, java fern gibi, hem akvaryumunuza güzellik katacaklardır, hem de balığınıza pozitif etkileri olacaktır.[/QUOTE]

Isıtıcım var evet su hep 26 derecede. Filtre olarak da şelale filtrem var. Şelale kısmını cama doğru çeviriyorum bu sayede pek akıntı yapmıyor. Ancak ileriki zamanlarda bahsettiğiniz filtreyi almayı da düşünüyorum. Dekorun boyası konusunda benim de endişelerim vardı. Ancak ona göre üretildiğini düşünerek çıkarmadım. Yarın ilk iş çıkarırım.

Aslında oldukça güçlü bir ışığım da var. Bitki yetiştirmek için almıştım ancak dediğim gibi, balığım hastalandıktan sonra çıkardım bitkileri. Sizin söyleyebileceğiniz, internetten bu gibi malzemeleri alabileceğim güvenli bir yer var mı acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kdrackgzÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 1414
kdrackgzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2021 02:38
Atakan petshoptan alabilirsiniz. Ayrıca güçlü bir ışığa ihtiyacınız yok bahsettiğim bitkiler az ışıkta da sorunsuz yaşayan bitkiler. Çok aydınlık akvaryum balığınızı strese sokabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cuprumÇevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2021
Mesaj: 53
cuprumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2021 02:40
[QUOTE=kdrackgz]Atakan petshoptan alabilirsiniz. Ayrıca güçlü bir ışığa ihtiyacınız yok bahsettiğim bitkiler az ışıkta da sorunsuz yaşayan bitkiler. Çok aydınlık akvaryum balığınızı strese sokabilir.[/QUOTE]

Tamamdır teşekkür ederim. Işığı engellemenin bir yolunu bulurum mutlaka😊

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir