Berraklik saglamak icin dis filtre?


NtreÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 341
NtreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2014 14:55
Öncelikle teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Dış filtre denememi yaptım fakat bi sonuç alamadım. Giren ile çıkan su dengeleyemedi birbirini. Ama bi şekilde dengeledik yinede bi fayda göremedik. Bende yol yakınken gittim Lifetech 1200L/H dış filtre aldım. Dünden beri çalışıyo fakat suyun içi hafif tozlu gibi hala. Kurarken yıkamadım çine suyu doldurdum ve çalıştırdım çünkü talimatında öyle birşey yazmıyordu. Yıkayıp tekrar kurmam mı daha sağlıklı olur yoksa suyu temizler mi acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MeisteRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 781
MeisteRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2014 15:31
[QUOTE=ertannatre]Öncelikle teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Dış filtre denememi yaptım fakat bi sonuç alamadım. Giren ile çıkan su dengeleyemedi birbirini. Ama bi şekilde dengeledik yinede bi fayda göremedik. Bende yol yakınken gittim Lifetech 1200L/H dış filtre aldım. Dünden beri çalışıyo fakat suyun içi hafif tozlu gibi hala. Kurarken yıkamadım çine suyu doldurdum ve çalıştırdım çünkü talimatında öyle birşey yazmıyordu. Yıkayıp tekrar kurmam mı daha sağlıklı olur yoksa suyu temizler mi acaba?[/QUOTE]

İçinde medyası hazır olarak aldıysanız kesinlikle yıkamanız gerekiyordu, onlar yıkanarak paketlenmiyorlar. Tortuları filtreni hızla tıkayacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

galacaÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2011
İl: Izmir
Mesaj: 89
galacaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2014 03:14
Öncelikle akvaryumunuz için debisi iyi bir filtre almışsınız. Biraz fazla gibi görünsede bu marka dış filtrelerin debisi ileride düştüğü düşünülürse iyi bir seçim. Filtrenizin malzemelerini yıkayıpta kullanmanız gerekirdi. Temiz olduğu söylense bile firma tarafından, en azından akan su altında durulanmalıdır. Filtreyle beraber büyük ihtimalle aktif karbonda gelmiştir. Bunun gibi poşetli ürünlerin poşetlerinden çıkarılıp durulanması gerekiyor. 
Aktif karbonu durularken bile baya siyah toz çıkıyor. Siz yıkamadan koyduğunuz için onun etkisi olabilir. Zaten elyaflar bir süre sonra devir daim sayesinde bulanıklığı alacaktır ama filtreniz zamanından önce kirlenecek. Artık açıp temizleseniz pek bir şey değişmeyebilir. Temizleyedebilirsiniz size kalmış.
Birde Jbl SymecMicro filtre elyafı alıp filtrenizin suyu akvaryuma vermeden önceki en son kovasına yerleştirirseniz ve kısa bir süre sonrada bu elyafı değiştirirseniz de bir çare olabilir.Bu ürün sentetik bir elyaf ve çok ince gözenekleri olduğu için sudaki partikülleri daha iyi tutuyor. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.HalitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 269
M.HalitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2014 03:28
Arkadaslar hatam varsa düzeltin ; su berraklıgı ile filtrenizin iç yada dış filtre olması arasında hiç bir bağlantı yok. Dış filtrenin avantajı daha fazla yararlı bakteriye ev sahipliği yapması ve temizlik süresinin uzun olmasıdır. İç filtreniz yeterli debi ve boyda ise 2 haftada bir temizliğini akvaryumdan çektiğiniz su ile yaptığınız taktirde hiç bir problem cıkarmayacaktır. İç filtreler biolojik filtreleme vs yapmıyor diye düşünebilirsiniz. Bunun içinde haftada bir balık yogunlugunuza göre %10-%20 su değişimi yaparsınız olur biter. Yani sorununuz sadece su berraklığıysa boşuna masraf yapmışsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

galacaÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2011
İl: Izmir
Mesaj: 89
galacaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2014 03:57
Arkadaşımız 90x35x50 litrelik akvaryuma geçiş yapacağını belirtmiş. Brüt 157 litre su kapasitesi olunca ve filtreninde saatte 4 defa suyu çevirmesi istendiğinde iç filtresi yeterli gelmeyecektir bence. Zaten aldığı dış filtrede iç filtrelerin fiyatına yakın. Yani boşuna para harcadığını düşünmüyorum. Bence akıllıca bir seçim yapmış. Dış filtrelerin kapasiteside göz önüne alınırsa ( saatte çevirdiği su miktarı, substrat gibi filtre malzemeleri ekleyebilme) daha iyi bir seçim. Yoksa hepimiz sadece iç filtre kullanırdık. Büyük hacimli akvaryumlarda iç filtreler malesefki filtrasyona yetmiyor. Sadece su değişimiyle biyolojik filtrasyon yapılmaz. Çünkü temiz suyla akvaryuma bakteri eklemiş olmuyoruz. Bu bakteriler filredeki süngerlerde ve subsrat malzemelerde yoğun bir şekilde bulunuyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NtreÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 341
NtreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2014 15:18
Öncelikle aldığımda yıkamadım filtre malzemelerini ama içine su doldurup boş bir damacanaya da su doldurup onun içinde ki suyu sirkulasyon yaptırdım. Yani 15-20 dakika o damacana da ki suyu filtre etti. Bu şekilde yapmış olmamın bi faydası olmuşmudur? Karbonun poşetini çıkartmıştım. Filtreyi bağladık ama öyle aman aman bi berraklık yakalayamadık. Su değişimi yaptık 4 gün sonra. Dip çekimi yaptım 7 günde 2 defa. Dün gece de felaket bi bulanıklık oluşmuş su da. Gündüz bişey yoktu. Anlam veremedim. İç filtreyi sökmüştüm dış filtrenin etkisini görmek için. Ondan sonra bulandı. İç filtreyi akvaryum suyu ile temizleyip geri taktım. Bi kaç arkadaş suyun oturması gerektiğini, 2-3 gün beklemem gerektiğini, biyolojik döngünün yeni başladığını söyledi forumda. Dış filtreyi açıp elyaf, zeolit, bioball veya normal sünger veyahut aktif karbon eklemesi yapmalımıyım? 20 canlı var akvaryumda

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir