Benim Kaplumbağam


zamazingo16Çevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2007
İl: Izmir
Mesaj: 100
zamazingo16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2007 21:12

arkadaşlar benim iki tae kaplumbağam var akvaryumda yaşıyorlar bu gün ilginç bir olay yaşadım yem verirken benim büyük kaplumbağam küçük kaplumbağamla kavga etti ve onun elini azına aldı ve bırakmadı ben zar zor bi telaşla ayırmaya çalışltım sonundada ayırdım bunu nasıl önliyebilirim bu arada ikiside DİŞİ.cevaplarınızı bekliyorum

TOLGA


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oracleÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 390
oracleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2007 22:01
Çözümü zor bir konu ikisininde dişi olduğundan iyice eminmisin çünkü eğer böyleyse en azından cinsel amaçlı ataklar olmayacak demektir.
Bu kapma hareketi o anlık bir hareket de olabilir ve bir daha tekrar etmeyebilir hemen telaşlanma.

Akvaryum ufaksa dar bölgede sıkışmaktan dolayı alan savunması yada yem kavgası yapabilirler yapılabilecek tek şey ayrı ayrı köşelerde beslemeye sorun çıkmamasını sağlamaya çalışmak. Akvaryumda her ikisinede yeterli rahatça yan yana durabilecekleri kuru bölgeleri varmı mesela.

Aynen sölediğin gibi bir kere kaptılarmı kolay kolay bırakmazlar sakın kapan tarafa sinirlenme ve kurtarmak için sertleşme çünkü bu şekilde kurtarmayı denerken kaplumbağa zarar görebilir yada sana olan güvenini kaybedebilir. Saldırgan görünen kaplumbağaya karşı tavır almamaya sabretmeye duruma yumuşak bir şekilde müdahele etmeye çalış çünkü bunu kötülük olsun diye yapmıyorlar doğal yapıları böyle

2 side dişi olduğu için pek sanmıyorum ama eğer ilerde bu tür hamleler çoğalır bir sürek avına ve kanlı saldırılara dönüşürse kesin olarak birbirinden ayırmak gerekecek çünkü genelde saldırı şeklinde huzursuzluk başladımı kolay kolay vazgeçmiyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir